intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?

Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?

A szexualitásról egyáltalán nem egyszerű beszélni, főleg akkor, ha rossz élmény, rossz érzés, vagy valamilyen előítélet kapcsolódik hozzá. De kitől kérdezz, ha szükséged van rá? Hol kezdődik a zaklatás fogalma, és kihez fordulj, ha úgy érzed, muszáj beszélned róla?

Tisztázzuk, hogy mi a szexuális zaklatás

Meg kell tanulnod szétválasztani a zaklatást a közeledéstől. A szexuális közeledés legfőbb célja az, hogy a másik felet meghódítsuk, elnyerjük a szerelmét és azt, hogy ő is hasonlóképp érezzen irántunk, ahogy mi őiránta. A szexuális zaklatás azonban teljesen más. Ez azt jelenti, hogy az elkövető (szándékosan nevezzük így, hiszen bűncselekményt követ el!) olyan helyzetbe sodorja áldozatát, ami számára kellemetlen, kínos, megalázó, és amely félelmet kelt benne, és kiszolgáltatottnak érzi magát tőle. A zaklatót nem érdekli, hogy áldozata mit gondol, hogyan érez. Nem érdekli, hogy fél-e, sőt, ez talán még jobban feltüzeli. A szexuális zaklatás bárhol, bárkivel megtörténhet. Még az utcán is, de akár a suliban vagy egy házibuliban, egy bárban, ahova csak egy kólára ültél be a haverokkal. Bizonyára hallottál már olyanról is, hogy családon belül zaklattak valakit. Sajnos az is gyakran előfordul, hogy a zaklató egy családtag.

A szexuális zaklatás többféle lehet, nemcsak fizikai, hanem verbális, azaz szóbeli, vagy lelki, de még vizuális is. A szóbeli zaklatás során a zaklató megalázó megjegyzéseket tesz, folyamatosan szexuális ajánlatokkal zaklat és akár fenyegetőzhet is. A lelki zaklatás kicsit más. Ebben az esetben az elkövető folyton szexuális témákról beszél a jelenlétedben, kérdéseket tesz fel neked a szexualitásról, a te szexualitásodról. Emellett folyton tudatja veled, hogy szexuális szolgáltatásokat várna tőled. A vizuális zaklatás során a zaklató szexuális tartalmú képeket küld vagy mutat vagy küld neked és folyton szexuális gesztusokkal él feléd.

Tudnod kell, hogy csak az a szex nem zaklatás, amibe mindkét fél beleegyezik. Minden más zaklatás vagy erőszak. Ha a fentiek közül bármelyikkel találkoztál már, szükséged lehet arra, hogy beszélj róla. Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül, csak azt kell átgondolnod, ki az a személy, akinek meg tudsz nyílni, akinek beszélni tudsz erről. Ha jó a kapcsolatod a szüleiddel, feltétlen szólj nekik, de beszélhetsz pszichológussal is, vagy egy számodra kedves tanárral. Ha nem akarsz ismerős felnőttnek beszélni erről, akkor létezik ingyenesen hívható segélyvonal.

A szexuális zaklatás bűncselekmény

Ebből a szempontból mindegy, hogy ki az elkövető, ha a másik fél akarata ellenére történik bármi is, akkor az bűncselekménynek számít. Akkor is bűncselekmény, ha azt egy hozzád közel álló személy követi el: tanárod, valamelyik szülőd vagy családtagod, az edződ, stb. Ez nagyon súlyos bűncselekmény, és nagyon szigorúan bünteti a törvény.

bűncselekménynek számít minden olyan dolog, amit az akaratod ellenére tesz bárki, vagy belekényszerít valamibe, amit nem akarsz. Tudnod kell, hogy senki nem kényszeríthet arra, hogy megöleld, megcsókold, sőt, ha nem akarsz nem is kell találkoznod az illetővel. Nem kényszeríthet senki arra, hogy szexuális jellegű tartalmat nézz, pornót vagy szexképeket, nem érinthet meg senki, ha nem akarod, nem érhet a nemi szervedhez, és nem követelhet semmi olyat, ami számodra kínos, megalázó.

Ha úgy érzed, szükséged lenne arra, hogy kérdezz, beszélj ezekről a dolgokról, akkor gondold végig, ki az, akiben a legjobban megbízol. Ne félj kérdezni, hiszen a válaszokkal sok mindentől megkímélheted saját magad.

 

Tarjáni Rita


Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába
Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába
6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz
6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz
„A boldogság könnyelmű fruska…”*
„A boldogság könnyelmű fruska…”*
Amikor egy éjszaka után már nem kell a nő – 3 oka is lehet
Amikor egy éjszaka után már nem kell a nő – 3 oka is lehet
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.