intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról

5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról

Nóri barátnőm sok mindent átélt már: szerelmet, csalódást, depressziót, kilábalást, felállást a földről, nulláról kezdést. Vele beszélgettem arról, hogy mit gondol az életéről, milyen tanulságokat vont le.

„Este egy pohár bor mellett végiggondoltam eddigi életemet. Arra jutottam, hogy hálás lehetek a sorsnak, hogy itt tartok, ahol most. Csodás életem van, olyan emberrel, akit nagyon szeretek, szép és egészséges gyermekeim. Ám az életem egy része, a fiatalkorom tele volt bukdácsolással, rengeteg akadályt gördített elém a Mindenható (vagy ki tudja kicsoda).

Van néhány nagyon fontos dolog, amit jobb lett volna előbb tudnom magáról, a szerelemről, és úgy általában a szerelmi kapcsolatokról. Talán akkor hamarabb megértek mindent, és nem lett volna annyira nehéz a felnőtté válás.

1. Amíg nem szereted magad, más sem fogja meglátni benned AZT.

Elkeseredetten próbálkoztam bepasizni úgy 17 évesen. Fogalmam sem volt, hogy rám miért nem „harapnak” a fiúk. Csak ezer évvel később jöttem rá, hogy a hiba nem bennük volt, hanem bennem. Én voltam magamhoz túl szigorú. Nem szerettem önmagam, és ezt vetítettem kifelé is, az emberekre. A kisugárzásom valószínűleg mindent elárult, és a kutyának sem kellettem.

2. Ne változz, csak ha az a te javadat szolgálja.

Úristen, hány olyan helyzet adódott életem során, amikor azt gondoltam, meg kell változnom. Állandóan olyanokat fogtam ki, akik nem a szerelemért voltak velem, valami más kellett nekik, és én igyekeztem a szerint idomulni. Hatalmas hiba volt. Erre csak akkor jön rá az ember, amikor találkozik valakivel, akinek ő maga kell, a teljes valójában.

3. Inkább legyél egyedül, mint olyannal, akit nem szeretsz igazán.

Ez talán az egyik legfontosabb olyan dolog, amelyet jobb lett volna előbb tudni. Talán a fiatal koromra vezethető vissza, nem tudom, de társfüggő voltam, ez biztos. Nem érdekelt, hogy kivel vagyok, csak ne legyek magányos. Mekkora hülyeség ez! A boldogtalanság börtönébe zártam magam, és hagytam, hogy ez a butaság lerántson magával a depresszióba. Borzalmas időszak volt, de sikerült felállnom.

4. A szex nem szerelem.

Még ez is! Az első szexuális élményem rossz volt. Mégpedig azért, mert azt hittem, hogy a szex maga a szerelem. Nem! Nem az. És nem is szabadna senkinek hagynia, hogy egy nő ezt higgye akár egy pillanatig is! A szex testiség, vágy, eszement gyönyör, de nem lelki értelemben. Azzá csak akkor válik, ha szerelmes vagy.

5. Ne légy áldozat, akkor kihasználnak!

Sajnos az embert összehozhatja a sors olyanokkal, akik megérzik a gyenge pontokat, és kihasználnak. Ha pedig belemész a játékba, véged. Az élet sajnos játszmákra épül, és ha nem vagy jó játékos, megesznek reggelire. Amíg hagyod, hogy te légy az áldozat, amíg elhiszed, hogy az vagy, kihasználnak, és aztán, ha már nem kellesz, akkor eldobnak. Ezek a csalódások egyeseket megerősítenek, egyeseket pedig egy életre megnyomorítanak. nem szabad hagyni, hogy az élet játszmák mentén haladjon. Te szabd meg az utad!”

 

Ligeti Anna


Hűség? Mi az?
Hűség? Mi az?
Útmutató srácoknak: az első szexuális élmény
Útmutató srácoknak: az első szexuális élmény
A jó szex nem tökéletes
A jó szex nem tökéletes
Vérzés szex után – Teljesen normális is lehet, ezek az okai
Vérzés szex után – Teljesen normális is lehet, ezek az okai
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.