intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tények és tévhitek a 72 órás tablettákról

Tények és tévhitek a 72 órás tablettákról

Dr. Demendi Csaba PhD. egyetemi adjunktus mesélt nekünk a sürgősségi fogamzásgátló tabletták hatásmechanizmusáról, hatékonyságáról.

Tények és tévhitek a 72 órás tablettákról

A Millward Brown és a Richter egy korábbi kutatásából kiderült, bizony sok abortuszt és nem kívánt terhességet előzhetnénk meg, ha még körültekintőbbek lennénk és élnénk a 72 órás tabletták adta előnyökkel.

Sokak félve a hormontartalom miatt nem akarják megbolygatni szervezetüket, de tudni kell, hogy a sürgősségi fogamzásgátlás nem tartalmaz szükségtelenül nagy mennyiségű sárgatest hormont. Körülbelül olyan, mint 4-5 tabletta, a hagyományos orális fogamzásgátlókból. Tévhit, hogy évente egyszer, kétszer szabad csak ilyen módszerhez folyamodni, hiszen elméletben ciklusonként sem jelentene nagy problémát az egyszeri használat. Mégis persze, ez, ahogy a nevében szerepel, sürgősségi eljárás, vagyis nem jó hazárdírozni, állandó, hatékony fogamzásgátlási módszert kell találni, ez csak tűzoltás. Egy nem védett együttlét után 3 napon belül kerülhető el a terhesség sürgősségi fogamzásgátlással.

Tények és tévhitek a 72 órás tablettákról

Fontos tudni!

Nem kell azonnal (akár éjjel) rohanni az orvoshoz a receptért, viszont a nagyobb hatékonyság érdekében célszerű 24 órán belül alkalmazni a módszert.

Hibalehetőség még mindig van, de ez a sima fogamzásgátlókra is jellemző: nem nyújthatnak 100%-os védelmet a nemkívánt terhesség ellen, s tudni kell, hogy a szexuális úton terjedő betegségek ellen csak az óvszer a hatékony megoldás.

A sürgősségi tabletták nem okoznak abortuszt, a beágyazódást gátolják meg. Ellenben, ha mégis bekövetkezik a terhesség, tudni kell, hogy a sürgősségi fogamzásgátlók semmiféle veszélyt nem jelentenek a magzatra.

Kijelenthetjük, hogy a sürgősségi fogamzásgátlás egy praktikus és humánus módja a nem kívánt terhesség megakadályozásának. Mindenkit arra buzdítunk, hogy állandó, biztonságos védekezést válasszon.

Az esetleges "balesetek" megtörténtekor, van az abortuszon kívül is megoldás, a sürgősségi fogamzásgátlás, mely kíméletes, nem borítja fel a hormonháztartást és kevésbé megterhelő testileg és lelkileg, mint a terhességmegszakítás.

Ligeti Anna


Működik a kémia
Működik a kémia
6 furcsa dolog, ami izgalomba hozza a nőt
6 furcsa dolog, ami izgalomba hozza a nőt
Ilyen a szerelem
Ilyen a szerelem
Kalandra fel?
Kalandra fel?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.