intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Öl, butít és nyomorba dönt – a közöny

Öl, butít és nyomorba dönt – a közöny

Elie Wiesel író szerint „A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.” Rengeteg kapcsolatban látom, hogy a nő szinte már nem is él az egészben, nem kiabál, ha kéne, nem sír, és már nem is panaszkodik.

Öl, butít és nyomorba dönt – a közöny

Azt mondják, hogy egy kapcsolat halála sokszor az, ha a nő már a hisztizésre sem veszi a fáradságot. Néma, nem akar kommunikálni, hagyja inkább, hogy a kapcsolat egy mederben folyva csak úgy haladjon. A teste ott van, de a lelke, a szíve valahol máshol. A kapcsolatra annyit sem szán, hogy megpróbáljon javítani rajta.

Ha egy nő közönyössé válik, akkor mindennek vége. Normális esetben, amikor még szeret, és azt akarja, hogy a férfi mellett maradhasson, akkor még akar tenni valamit az elromlott kapcsolatért. Ha közönyös, akkor nem halmoz el érzelmekkel, nem csordul túl az a bizonyos. Ilyenkor már a nőnek minden mindegy, nem érdekli, hogy a következő pillanatban már a ház ajtaja előtt áll-e a cuccaival, vagy ebédelni mennek a férfival.

Azok a régvolt érzések már eltűntek, a helyüket pedig átveszi az a közöny, ami manapság annyira jellemzi az embereket.

A baráti társaságomban van egy pár, akik már vagy harmadszorra jöttek össze, de mindig ugyanoda lyukadnak ki. A legutóbbi találkozásunkkor a lány a konyhában panaszkodott a fiúra, hogy mennyire furcsa az egész kapcsolatuk, milyen közömbössé váltak egymás iránt. És miközben arról beszélt, hogy eluralkodott rajta a közöny, elmondta, hogy úgy érzi, hogy egy kis világot hozott létre magának, amelyben nincs helye a srácnak, ahol már egy másik férfi van mellette, akinek egyelőre még nincs arca, nincs teste, de tudja, hogy ott van. Nagyon érdekes beszélgetés volt ez, ott, a konyhában, de tudtam, hogy valószínűleg ennek a párnak már nincs innen visszaút. Csak azt tudtam tanácsolni, hogy minél előbb mondja meg a partnerének, hogy az érzelmek kihűltek, és nem érzi úgy, hogy meg lehet őket menteni.

Elhidegülés. A közöny kistestvére. Sajnos egyre inkább azt érzem, hogy a világban élők elhidegülnek egymástól. Pont az iszonyatos közöny miatt, ami uralkodik.  Egy szerelmi kapcsolatban az elhidegülést megélni a legborzalmasabb dolog. Szinte szemmel látható, ahogy a két, egykor szerelmes ember mennyire nem akar benne maradni abban a kapcsolatban, ami már nem nyugtatja meg a feleket, nincs benne intimitás, nem frissít és nem lazít el. Csak menekülni akarnak ebből, és egymástól.

Az egész együttlétük innentől csak a mindennapi rutin része, egyikük sem akarja feléleszteni az érzelmeket, nem is gyűlöli a másikat, csak egyszerűen egy-egy közönyös test. Nincsenek beszédtémák, csak mindennapi semmiségek. Egyik fél sem lép, maradnak egymás mellett, egymás energiáját zabálva, de valahogy nincs elég merszük kilépni az ajtón, elköszönni, eltűnni.

A férfinak soha nem szabad hagynia, hogy egy nő odáig eljusson, hogy nem akar már hisztizni sem, mert nem látja értelmét. Ez valahol a féri kudarca. A férfinak el kell érnie, hogy a nő minden körülmények között meg akarja beszélni… Ha egy nő elnémul a kapcsolatban, ott olyan probléma van, amin már nem biztos, hogy lehet segíteni. A barátnőm a konyhában… mindig eszembe jut, ha a közönyösség felüti a fejét. A ki nem mondott szavak feszítették.

Tudta, hogy valamelyiküknek egyszer engednie kell, de nem ő akart az lenni, aki tesz valamit. Ott, akkor, a konyhában tudtam, hogy ők soha nem lesznek egy pár – legalábbis szerelemből nem – máshogy meg nem nagyon van értelme.


Harminc múltam, egyedül vagyok
Harminc múltam, egyedül vagyok
Elmondtam a pasimnak… Rossz ötlet volt!
Elmondtam a pasimnak… Rossz ötlet volt!
Ő kell neked!
Ő kell neked!
Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet
Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.