intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Kalandra fel?

Kalandra fel?

Létezik szex szerelem nélkül, ez nem vitás. Vannak, akiknek nem jelent semmit, mások elképzelhetetlennek tartják az egyéjszakás kalandot. Ennek ellenére bárkivel megeshet, így nem árt, ha te is tisztában vagy azzal, mit tegyél, hogyan viselkedj ilyen helyzetben.

A nyár kedvez az elszabadult vágyaknak, a véletlen találkozásoknak. Ilyenkor sokkal nyitottabbak, féktelenebbek vagyunk, és esetleg olyan dologba is belemegyünk, amit máskor el sem tudnánk képzelni.

Szexuális vonzalom kontra szerelem

A nők általában szerelemmel együtt tudják elképzelni a szexualitást, a férfiak ezzel szemben nem ennyire kapcsolatfüggők, azaz érzelmek nélkül is engednek a vágyaiknak. Ebből is jól látszik, hogy majdnem mindig a nőn múlik, hogy létrejön-e a kis kaland, vagy sem. Neked kell tisztában lenned önmagaddal, és a játékszabályokkal is. Jól teszed, ha megtanulsz különbséget tenni egy szexuális kaland és a szerelem, a tartós párkapcsolat között. Így biztosan nem ér meglepetés, ha a pasi nem akar többet egy éjszakánál.

Az alkalmi szex tényleg egy kaland, de néhány dolgot érdemes átgondolnod, mielőtt az ágyban (autóban, stb.) kötnétek ki.

Valóban jó partner-e ez a pasi?

Ezt persze nem lehet kizárólag a külsőségek alapján eldönteni, de még egy szórakozóhelyen is kibukik, ha valakivel valami nem stimmel. A viselkedése nagyon sokat elárul róla. Ne feledd, ha nem jól döntesz, komoly következményei is lehetnek. Akár akaratod ellenére tehet veled olyat, ami több kockázatot is rejt magában (kirablás, nemi erőszak, perverz igények).

Érzelmileg felkészültél-e?

Az egyéjszakás kalandok nemcsak testileg rejthetnek magukban rizikót, hanem lelkileg is megviselhetnek, ha épp olyan hangulatban vagy. Ha zaklatott, stresszes, lelkileg labilis periódusodat éled, inkább szavazz nemmel a kalandra, és inkább táncoljatok még egyet.

Józanul döntesz-e?

Ha esetleg alkohol (vagy netán drog) befolyásoltsága alatt állsz, biztos lehetsz benne, hogy reggelre csak a bűntudat marad a nagy kalandból.

Ha úgy döntesz, hogy igen, ez a pasi megéri az egyéjszakás kaland bevállalását, még van két nagyon fontos dolog, amit meg kell tenned:

  • Mindenképpen szólj valakinek a társaságból – haverodnak, barátnődnek, akárkinek –, hogy elmész. Mondd el, hogy kivel és hova. A mobilodat tartsd bekapcsolva.
  • Gondoskodj a megfelelő védekezésről! Ne várd, hogy a pasi majd megoldja, neked kell észnél lenned. Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, akkor sem lehetsz teljesen nyugodt, hiszen egy idegennel készülsz ágyba bújni. Nem lehetsz abban biztos, hogy nem hordoz-e valamilyen szexuális úton terjedő betegséget. Ezek ellen a gumi óvszer a legjobb megoldás, ezért ha nincs nálad, szaladj be egy drogériába vagy gyógyszertárba, és szerezz be néhányat. Ne feledd, önmagadért kell felelősséget vállalnod!
  • Ha nem védekeztetek megfelelően, minél előbb fordulj orvoshoz, aki felírja neked a sürgősségi fogamzásgátló tablettát. Ezt maximum 72 órán belül be kell venned. A magas hormontartalmú tabletta nem véd meg a szexuális úton terjedő betegségektől, ezért ha felmerül benned a gyanú, hogy esetleg elkaphattál valamit, menj el orvoshoz, aki a megfelelő szűrésekre küld majd el.

Tudj meg többet a sürgősségi fogamzásgátlásról ide kattintva: https://intimzona.hu/index.php/mindent-a-surgossegi-fogamzasgatlasrol-hatasos-am-nem-hosszu-tavu-modszer

Fontos!

Nem tudsz változtatni azon, ami már megtörtént, ezért előre kell gondolkodnod. Ha egy kicsit is úgy érzed, nem készültél fel erre, semmi gond, mondj nemet!

Segítünk!

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, fordulj online tanácsadó nőgyógyász szakorvosainkhoz:

https://intimzona.hu/online-nogyogyaszati-rendelo

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 

Forrás: https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/seasonal/safe-sex-during-summer/

 


Lapos a kapcsolatod? Tegyél érte!
Lapos a kapcsolatod? Tegyél érte!
Ha szereted, nem láncolhatod magadhoz!
Ha szereted, nem láncolhatod magadhoz!
„Mert nem tudok élni nélküled…” – A férj válasza feleségének
„Mert nem tudok élni nélküled…” – A férj válasza feleségének
Maradjunk barátok!
Maradjunk barátok!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.