intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Engedd el!

Engedd el!

Egy igen mozgalmas nyár áll mögöttünk. Egy igazi érzelmi hullámvasút. Ahogy ezt írom, máris hiányzik a sok napsütés, a vízpart és a sok nyári élmény. Ilyenkor, ősz kezdetén a természet elcsendesedik, ám bennünk hatalmas energiák szabadulnak fel, amelyek a lelkünk legmélyén pihentek, és most csak arra várnak, hogy megéljük őket, illetve, hogy elengedjük a múlt fájdalmait.

Engedd el!Amikor van idő arra, hogy egy kicsit elcsendesedj, felfedezheted, hogy mi az, ami blokkol, ami megakadályozza, hogy a jó dolgokat vonzzad magadhoz. Ahhoz, hogy ezt kivitelezni tudd, szükséged van arra, hogy rossz, régi beidegződéseidet elengedd, begyógyítsd, amit be kell gyógyítani. Ha ezen az úton végig tudsz menni, feltétel nélkül tudsz közeledni másokhoz.

Mit kell tenned a sikeres elengedéshez?

1. Bocsáss meg!

Vedd sorra azokat, akik megbántottak valamivel. Ha teheted, személyesen, ha nem, máshogy beszélj velük arról, mi játszódik/játszódott le benned az ő tettük nyomán. Bocsáss meg nekik, és mondd el őszintén, mit érzel. Ha úgy gondolod, mondd el azt is, hogy nem ragaszkodsz hozzájuk a továbbiakban, váljatok el békességben. Mindaddig, amíg nem tudsz megbocsátani, a múltad egy darabja mindig ott lesz benned, és nem fogod megtalálni az egyensúlyt.

2. Próbálj fejlődni!

A megbocsátás az egyes szint. Ehhez képest is előrébb kell jutnod. Ki kell alakítanod a saját belső békédet. Természetesen ezt a lehetőségeidhez képest teheted meg. Ezen az úton találkozni fogsz minden olyan kapcsolatoddal, amely az életed része volt. Ha ezek a kapcsolatok határoznak meg, képtelen leszel fejlődni, el kell hát engedned azokat, amelyek nem pozitív irányba befolyásoltak téged.

3. Mindig értékelj, mielőtt ítélsz!

Előfordulhat, hogy onnan kapsz segítséget, ahonnan nem is várnád, mondjuk egy számodra teljesen idegen embertől. Nyitottnak kell lenned, hogy ezeket az impulzusokat észrevedd és befogadd. Soha nem szabad senkit elítélned, míg nem tudod, milyen szándékkal keresztezi az utad. Érdemes hagynod, hogy annyira megismerd az embereket, hogy értékelni tudd őket.

4. Légy hálás!

Minden pillanat ajándék. Még azok is, amelyek nem egészen pozitívak. Mindegyikből lehet tanulni, és mindegyik elősegíti a személyiséged még mélyebb ismeretét saját magad számára. Ugyanígy érezz az emberek iránt is. Légy hálás, és tudj köszönetet mondani.

5. A társas kapcsolataidban is engedj utat a fejlődésnek!

Sajnos nagyon sok kapcsolat ér véget a nyár végén, ősz elején. Vannak, akik nem tudnak együtt létezni, együtt fejlődni, együtt előrébb lépni. Azok szerencsések, akik ezt felismerik, és időben lépni tudnak. Fontos, hogy te is értékeld a szerelmi kapcsolatod, hiszen sem neki, sem neked nem jó, ha olyan dologban maradtok benne, ami egy bizonyos szinten megreked, és onnan sehova nem halad. Légy őszinte a pároddal, és kommunikálj érthetően.

6. Értékeld önmagad, és légy önazonos!

Minden tettünk meghatároz bennünket. Mások számára ez a mi lenyomatunk. Ahogy cselekszünk, úgy ítélnek meg minket mások. Ahhoz, hogy te tudj elengedni dolgokat, embereket, először önmagadat kell „gatyába ráznod”. Add ki az útját minden olyan gondolatnak, ami nem visz előrébb, ne maradj olyan emberek közelében, akik méltatlanok a figyelmedre. Semmit se akarj azonnal, de ha igazán akarod, tégy meg mindent az ügy érdekében. És ami a legfontosabb: mindent úgy csinálj, hogy ha este leülsz, és végiggondolod, teljesen azonosulni tudj vele.

7. Becsüld az őszinteséget!

Hidd el, nagyon kevesen vannak, akik valóban őszintén viszonyulnak embertársaikhoz. Ezek azok az emberek, akik nem valamilyen haszon reményében, hanem önmagadért állnak melletted. Nem kritizálnak, nem bántanak, és nem akarják, hogy olyan dolgot tegyél, amivel nem tudsz azonosulni. Az ilyen emberekért hálásnak kell lenned, és meg kell becsülnöd.


Szexpozitív szemléletmód – a felszabadító hozzáállás
Szexpozitív szemléletmód – a felszabadító hozzáállás
Nappal tilos a szex, tiltott a csók… - Ilyen helyek is vannak a világban
Nappal tilos a szex, tiltott a csók… - Ilyen helyek is vannak a világban
A szerelem örök
A szerelem örök
„Hagyd már el!”
„Hagyd már el!”
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.