intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Az első szerelem

Az első szerelem

Az életed folyamán több fordulóponton is átesel. Az egyik legnagyobb változás, az egyik legnehezebb életkor a serdülőkor. Ekkor egy-két év leforgása alatt rengeteg változás történik benned mind lelki értelemben, mind testileg.

A másik nem iránt már oviban érdeklődünk, de ez az érdeklődés valójában serdülőkorban válik komolyabbá. Az első szerelem általában olyan partnerrel szövődik, akivel azonos társaságban vagy. Így nagyobb az esély arra, hogy egymás mellé sodródtok. A tiniszerelem szoros barátság is egyben.

Ismerkedés

Talán az egészben a legnehezebb megszólítani a másikat. Mit fog vajon gondolni? Mit fog válaszolni? Nehéz lépés az első közeledés, mert ehhez önbizalom kell, márpedig serdülőkorban ebből nincs túl sok. Táplálni azzal tudod, ha önmagad elfogadod. Ha ezen túl vagy, akkor sokkal könnyebb magad a környezeteddel elfogadtatni. És persze azzal is, akibe beleestél. A serdülőkor rengeteg testi változást is hoz magával, amelyek egy részét el tudod fogadni, de sokukon nem tudsz változtatni. Előfordulhat, hogy nem vagy elégedett önmagaddal.

Párkapcsolat

Még a felnőttkapcsolatokban is sokszor a külsőségek alapján ítélünk, a tiniszerelmek, az együtt járás alapja is gyakran a külső tulajdonságokból táplálkozik, a fiataloknak kevésbé fontosak a belső értékek. Ha valakivel kialakul köztetek a kölcsönös szimpátia, szakíts időt arra, hogy egy kicsit jobban megismerd önmagad. 

Testi kapcsolat

Az első szerelem az egyik legcsodásabb érzés, és mindig emlékezni fogsz rá. Természetes, hogy a rózsaszín ködben felmerül a kérdés, hogy mikor jön el a szexualitás, a testi kapcsolat ideje. A szerelem vak, ám mindenekelőtt egymás megismerése a fontos, ha ebben már egy szinttel feljebb léptetek, akkor lehet folytatni. Az első szerelem és szeretkezés nagyon fontos, minden szempontból fel kell készülni rá. Pont ezért nagyon hátrányos, ha például egy házibulin, egyéjszakás kaland eredményeként történik meg. Fontos, hogy elegendő időtök legyen egymásra. Elkerülhetetlen, hogy felelősségteljesen gondolkodjatok, védekezzetek a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen is. A leghatékonyabb a betegségek ellen az óvszer.

Ne feledd, egy rossz élmény egy életen át meghatározhatja a szexualitáshoz való kapcsolatod.
Ha felkészültetek, úgy érzitek, felelősséget tudtok vállalni egymásért és az együttlétetekért, akkor érettek vagytok a szerelemre és a szexre is.


Kovács-Hain Zsuzsa


Így lehet egymásnak jó társa a nő és a férfi
Így lehet egymásnak jó társa a nő és a férfi
Randizás könnyedén
Randizás könnyedén
5 gyakori indok, amiért a pasik félrelépnek
5 gyakori indok, amiért a pasik félrelépnek
A csók boldoggá tesz, csináld hát nagyon jól!
A csók boldoggá tesz, csináld hát nagyon jól!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.