intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hirtelen jött szerelem

Hirtelen jött szerelem

A szerelem olyan gyorsan ki tud alakulni, hogy magunk sem vesszük észre, és már bele is estünk. De vajon a hirtelen érzések mindent felülírnak? Tényleg azonnal fel kell égetni miattuk minden hidat magunk mögött?

Az érzések nem mindig kontrollálhatók

Az emberi természet – már ami az érzéseinket illeti – nem egyszerű, az biztos. Természetes dolog, hogy vonzódunk egyes emberekhez, és ez még akkor is így van, ha a kapcsolatunk, amelyben akár hosszú évek óta élünk, biztos alapokon nyugszik. A hirtelen kialakuló vonzalmaknak nem mindig könnyű ellenállni, érzéseinket nem minden esetben tudjuk kontrollálni. Ez sokkal nehezebb akkor, ha azt a személyt, akihez vonzódunk, sokszor látjuk, a környezetünkben van.

Amikor egy hosszú kapcsolatban élünk, nem minden rózsaszín. Vannak olyan dolgok, amelyek már-már idegesítenek, unalmasak vagy épp már belefáradtunk. Ezzel szemben egy romantikus fellángolás mindig az újdonság erejével hat. Fantáziánkban kiemelt szerepet kap, annak ígéretét hordozza, hogy a vágyott, áhított boldogság csak egy karnyújtásnyira van, és nem kell többé szembenéznünk az unalommal, a mindennapok kihívásaival.

Ha egy szakítás bekövetkezik, az addig oly fontos személyt és magát a kapcsolatot is sokkal sötétebben látjuk. Az új kapcsolat ezzel szemben mindig fényes jövővel kecsegtet. A veszély azonban mindig ott lebeg a fejünk fölött, mit Damoklesz kardja. Ott van fölöttünk az újbóli unalom, az új kihívások kezelése és egyszer csak megjelennek azok a fránya hétköznapok is. A kapcsolat hamar ugyanolyanná válik, mint az a biztos, amit otthagytunk miatta.

Nem leszünk elégedettebbek vagy boldogabbak a szexualitásban, ugyanúgy lesznek konfliktusaink és ugyanúgy megjelennek a viták.

Attól függ, miben hiszünk

Sokan úgy gondolják, egy kapcsolatban a másik fél, a nagy Ő a legfontosabb. Mások szerint inkább az a lényeges, mennyire tudjuk egymás partnereként fejleszteni a kapcsolatot. Vannak persze olyanok is, akik e kettő keveredésében hisznek: lényegesnek tartják azt, hogy mennyire illenek össze a partnerükkel, és azt is, hogy a kapcsolat mennyire tud fejlődni, mit lehet kihozni belőle és egymásból. Persze van egy külső nyomás, amit a különböző regények, sorozatok, reklámok sugallnak, mégpedig, hogy a megtalált nagy Ő-vel addig leszünk boldogok, míg a halál el nem választ. Részben ennek köszönhető talán, hogy sokan kilépnek egy kevésbé ideálisnak vélt kapcsolatból, mert nem tudják feldolgozni a tényt, hogy problémák is lehetnek két ember szövetségében. Ezek az emberek hamarabb adják fel, és esnek szerelembe egy olyan emberrel, aki talán nem is lenne olyan ideális partner számukra.

Biztosan baj van a kapcsolatban?

Ha megtetszik valaki, vonzódni kezdünk hozzá, egyből elgondolkodunk, hogy ha ez megtörténhet, akkor biztos valami gond van a kapcsolatunkban, ami nem került felszínre, csak ott lappang mélyen valahol. Ilyenkor nagyítóval keressük a bajokat és a kákán is csomót vélünk felfedezni, amivel igazolhatjuk, hogy igen, ebből a kapcsolatból ki kell lépni. Nagyon kevesen vannak, akik képesek józanul gondolkodni, és a meglévő kapcsolatban fejlődni a fellángolás tanulságaiból.

Érdemes elgondolkodni, mi a hiba bennünk!

Ha fellángol a szerelem érzése egy, a kapcsolatunkon kívül lévő személy iránt, érdemes elgondolkodnunk azon, mi lehetett a motiváció. Vajon szükségünk van valamilyen igazolásra egy harmadik személytől? Lehet, hogy olyan emberre van szükségünk, aki mellett más érzések kerítenek hatalmukba? Olyan embert akarunk magunk mellett tudni, aki hasonlít hozzánk, egy a véleményünk? Magabiztosabbak vagyunk általa, miatta? Mindez nem kapcsolati válság, hanem önmagunkban keresendő ok.

Vigyázat! Dönteni kell!

Ha vonzódni kezdünk valakihez, nem játszhatunk a kapcsolatban velünk élő partnerrel. Ha komolyabbra fordulnak a dolgok, kénytelenek leszünk dönteni. Kettős életet élni nem lehet és nem is célszerű, nem őrizhetjük meg a párkapcsolatot és az új, romantikus viszonyt együtt. A mérlegelés után fontos dönteni.

 

Komáromi Csenge


Számodra mit jelent a szexualitás?
Számodra mit jelent a szexualitás?
A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
A szerelem tudománya
A szerelem tudománya
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.