intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ő az enyém! És? Kit érdekel?

Ő az enyém! És? Kit érdekel?

Van szerelmed? Esetleg már együtt is éltek, vagy netán már házasságot is kötöttetek? Ugye, hogy nem lenne jó érzés, ha valaki csak úgy elszeretné tőled őt? Pedig sajnos ez a jelenség gyakoribb, mint gondolnád.

Ő az enyém! És? Kit érdekel?

Természetesen könnyebb elcsábítani valakit a partnerétől akkor, ha még nem olyan erős az érzelmi kötelék. Például épp csak együtt jársz valakivel, nem ragaszkodtok még annyira a másikhoz, nem ismeritek még annyira egymást. Egyszer csak jön egy másik lány, aki elszereti a párodat. Minél fiatalabb a kapcsolat, annál könnyebb dolga van a harmadik félnek.

Sokkal nehezebb a történet, ha már évek (netán évtizedek) óta együtt vagytok, talán már gyerek(ek) is van(nak). Magyarországon valamiért a társadalmi elvárások miatt a gyermek igen erős összetartó erő. Ha van már gyermeketek, akkor bizonyára nehezebben szánjátok rá magatokat bármiféle olyan lépésre, ami a kapcsolatot érinti Természetesen vannak ellenpéldák, és már egyre gyakrabban látni olyan családokat, ahol akár több válás is tarkítja a családi életet.

Ő az enyém! És? Kit érdekel?

Az elszeretés legtöbbször nem párosul valódi szándékkal, akarattal. Mégis, ha sikerül, komoly károkat okozhat. Szinglik körében már végeztek olyan felmérést, amely százalékosan mutatja meg, hogy mennyi férfi és nő tett már kísérletet elszeretni valakit egy kapcsolatból. Az eredmény eléggé megdöbbentő, hiszen az egyedülálló férfiak 60%-a, a szingli nők 53%-a próbálkozott már azzal, hogy párkapcsolatban élőt csábít el.

Persze a kutatások nem vizsgálták, azt, hogy ezek a kísérletek milyen arányban voltak sikeresek.

Ugye neked is volt már olyan tapasztalatod, hogy te észrevetted, hogy a párodra „rászállt” valaki, de a kedvesed nem vett észre semmit az egészből? Sokszor fordul elő ilyesmi egy párkapcsolatban. Az elcsábítandó fél nem érzékeli, hogy egy külső, harmadik személy épp őt szemelte ki, ugyanakkor a kapcsolatban élő másik személy érzékeli, látja, tudja, mi zajlik előtte (vagy épp a háta mögött).

Mi az oka?

A szerelmi, szexuális játszmákban ez az egyetlen olyan kérdés, amelyre csak a csábító tudja megadni a választ. Nincs az a szemfüles szerelmes, aki meg tudná fejteni, hogy egy jól működő kapcsolatból miért akar egy gaz csábító kirángatni valakit. Lehet, hogy hosszú távra tervez. Ezzel sajnos nem lehet, mit kezdeni. Ha a párod belemegy a játékba, akkor valószínűleg nincs rendben valami köztetek, és neki másra van szüksége. Ezt a „mást” adhatja meg neki a harmadik fél, a csábító. Előfordulhat azonban, hogy a csábítás oka egy kis izgalom, egy közös szexuális élmény, esetleg egy rövid viszony. Amennyiben a partnered kihasználja az alkalmat, akkor igazán csak rajtad múlik, hogy a dolog végeztével hogyan döntesz: visszafogadod, és eltekintesz a komoly következményektől, vagy ez neked már nem fér bele egy normális párkapcsolatba, és inkább elhagyod/nem fogadod vissza. Persze nagyon nehéz a helyzet akkor, ha már papírotok van arról, hogy összetartoztok, össze vagytok kötve anyagilag, vagy visszatart az, hogy van közös gyermeketek.

Férfi és nő

A csábító neme is meghatározó. A férfiak ugyanis – többnyire – nem hosszú távú elköteleződést keresnek, hanem egy-egy rövid viszonyt. Hatványozottan igaz ez akkor, ha a kiszemelt nőnek szorosak a családi kötelékei (férj, gyerek, gyerekek). Legtöbbször nem is igazán vannak tisztában azzal, mit is akarnak a nőtől, csak kiszemelik maguknak és eljátszanak a gondolattal, hogy mi lenne, ha… Ez segít életben tartani az egót, ami fiatal korban mindig nagyobb, ám ahogy idősödik a férfi, egyre kisebb lesz. Főleg akkor, ha nem kap sehonnan megerősítést.

A nők másképp vannak bekötve. Egy csábító nő általában akkor veszi rá magát arra, hogy egy kapcsolatból elszeressen egy férfit, ha szerelmes, hosszú távon gondolkodik az adott pasival kapcsolatban. Megfordul a fejében a gyerek, a közös, hosszú élet, az együtt megöregedés, a verandán ücsörgés, stb. A nőknél a másik ok a pénz. A kapcsolatok szétrobbantói sokszor szorulnak rá a férfiakra anyagi szempontból. Csúnya dolog, de így van. (Hangsúlyoznám, hogy férfiaknál is van ilyen!)

Természetesen nem általánosítunk! Mindkét nemnél előfordulhat ez is, az is, azaz egy férfi is lehet szerelmes azonnal egy férjezett, gyermekes nőbe, és egy nő is akarhat csak szexet egy pasitól, akinek családja van.

Amikor visszanyal a fagyi

Alakulhatnak úgy a dolgok, hogy a csábító szépen beleesik a saját maga által ásott kis verembe, és vergődhet a csapdában. Ilyen helyzet az, amikor kiderül a dolog, és a szakítás/válás elkerülhetetlen. Ekkor kerül kutyaszorítóba az a csábító, aki nem tervezett semmit, csak jól akarta érezni magát. Ez egy döntéshelyzet, aminek a kimenetele igen kétes. Adott egy kidobott fél, aki esetleg már bele is szeretett a probléma okozójába, a csábítóba, és adott a csábító, aki egyik lábáról a másikra állva toporog, hogy mi tévő legyen. Erre nem számított, ezt a forgatókönyvet nem írta meg.

Tanács csábítóknak

Gondolkozz! Ha az általad kiszemelt ember könnyedén elhagyja miattad a partnerét, akkor mire számíthatsz a későbbiekben? Valószínűleg nem arra, hogy minden erejével azon lesz, hogy te boldog legyél és a kapcsolatotok csodásan fejlődjön. Nyilván kevesebb energia-befektetéssel szeretné megúszni a dolgot, ugyanis ő nagyon vonzó és népszerű, hiszen őt már valaki elszerette egy kapcsolatból. Miért is akarna ő tenni bármit is, amikor bármikor talál mást?

Természetesen nem mindenki könnyű préda, és alakulhat szépen is egy ilyen furcsán kezdődő kapcsolat. Lehet, hogy valakit nem egyszerű elszeretni a meglévő kapcsolatából, és akkor biztos lehetsz benne, hogy ha beadja a derekát, akkor tőled sem könnyen lehet majd elszeretni, ha el lehet egyáltalán.


Stressz és szex – az állandó kapcsolat
Stressz és szex – az állandó kapcsolat
Kalandor szerelem
Kalandor szerelem
Így fejlődik egy komoly kapcsolat – A bizonytalanságtól a lazaságig
Így fejlődik egy komoly kapcsolat – A bizonytalanságtól a lazaságig
Barátság extrákkal
Barátság extrákkal
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.