intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így ess szerelembe egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon

Így ess szerelembe  egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon

Így ess szerelembe  egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon

Bizonyára számodra is a szeretet, szerelem nagy pillanatokkal kötődik össze: házassággal, születéssel, bimbózó románccal és nagy, romantikus gesztusokkal. Az Észak-Carolinai Egyetem professzora, Barbara Frederickson kutatásai szerint azonban megfelelő körülmények között a szeretetet és a szerelmet bármikor, bárkivel megtapasztalhatod.

A kutatások azt mutatják, hogy a legtöbb esetben, amikor a tekintetünk találkozik egy másik személyével, egyfajta elme-test összeolvadás történik. Fiziológiai szinten a test és az agy tevékenységei párhuzamosan változnak egy másik ember testének és agyának tevékenységeivel. A gondolatokat a szó szinkronizálja le. Ha így nézzük, a szeretet nem egyetlen személyhez kapcsolódik, hanem egy csoportban mindenki találna magának párt idővel, azaz mindenki talál magának kapcsolatot valakivel. Kissé bizarr elgondolás, hogy szeretetet táplálni, szerelembe esni egy teljesen idegennel is lehet, holott ezt számtalan regényben leírták már, sőt, akár te is tapasztalhattál már hasonlót, amikor pl. egy vonaton vagy buszon szemezni kezdtél valakivel, akiről semmit sem tudsz, és később sem tudod a fejedből kiverni őt.

Frederickson ezt a fiziológiai kapcsolatot pozitivitás rezonanciának nevezi, és úgy véli, hogy azok a mikro-pillanatok, amelyek a kedvességről, az együttérzésről és a megértésről szólnak, nemcsak azért vannak, hogy jól érezzük magunkat, hanem azért is, hogy magunkat egészségesebbé tegyük.

Ha az életünkben sok szeretet van, az fokozhatja a jó egészségünket.

Hogyan tudod ezt az információt jól hasznosítani?

Létezik egy kísérlet, amelynek Frederickson és csapata a Három szerető kapcsolat nevet adta. Az alábbiakat minden nap háromszor kell megpróbálni egy másik emberrel (lehet az ugyanaz a személy vagy mindig más és más; barát, kolléga, rokon vagy vadidegen is)

  • Közelíts a potenciális új kapcsolathoz melegséggel, tisztelettel, jó szándékkal.
  • Törekedj arra, hogy érdeklődve maradj a jelenben, és hallgasd őt nyitott szívvel.
  • Létesíts szemkontaktust, és (ha úgy érzed) érintsd meg.
  • Oszd meg a saját könnyed gondolataidat és érzéseidet.

Így ess szerelembe  egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon

Frederickson szerint pár hét alatt kis szerelmes, szeretetteljes pillanatok árasztanak majd el. Olyankor történnek, amikor nem is várnád. Nagyon jó lecke ez a szeretetről, más emberekről, a reakcióikról. Felismerheted, hogy minden ember egy lehetőség, egy potenciális kapcsolat számodra, amelyet pozitívan tudsz megközelíteni.

A kutatócsoport szerint minden esetben fizikai jelenlét kell egy kapcsolat kialakulásához, amelyben kulcsfontosságú szerepet töltenek be olyan összetevők mint a biztonság, az érzékszervek kapcsolatai.

A saját tapasztalatok felülírhatják ezt a kísérletet, hiszen a mai világban sok olyan kapcsolat szüleik, amelynek nem alapja a fizikai jelenlét. Közösségi oldalak, fotómegosztók szolgálnak manapság találkahelyül. Ilyenkor mentálisan nem feltétlenül kapcsolódunk a másik emberhez, nem tudunk szemkontaktust létesíteni. Azonban nem egy pár van az ismeretségi körömben, akik interneten ismerkedtek össze, és tartós, hosszú életű a szerelmük vagy a barátságuk.

Mindenesetre Frederickson kísérlete arra nagyon jó, hogy megélj olyan pillanatokat, amelyeket nem sikerülne átélned, ha nem járnál nyitott szemmel. Ismerd fel, hogy mindenkiben megvan a lehetőség, hogy kialakulhasson a pozitív rezonancia.


Amikor a lányok a szexről beszélnek
Amikor a lányok a szexről beszélnek
Fesztiválozz okosan!
Fesztiválozz okosan!
Ne sextingelj, inkább szexelj!
Ne sextingelj, inkább szexelj!
A meztelen igazság – 7 tudnivaló a szex-terápiáról
A meztelen igazság – 7 tudnivaló a szex-terápiáról
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.