intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Drága, drága Szerelem, köszönöm, hogy vagy!

Drága, drága Szerelem, köszönöm, hogy vagy!

A szerelmi bánat nehéz témakör. Mindenkinek más a tűrőképessége. Vannak, akik egyedül szenvednek inkább, míg mások szeretik kibeszélni a problémát.

De mi is a szerelmi bánat? Csalódás? Megcsalás miatti fájdalom? De mi a megcsalás? Van, akinek egy ártatlan flört is annak számít, hiszen az általa definiált szerelemfogalomba nem fér bele egy harmadik személy – semmilyen vonatkozásban.

Régen nem tartották fontosnak a szerelmet. A házasságokat elrendezték, a nők ahhoz mentek feleségül, akit kijelöltek számukra. A házasságtörést szigorúan büntették, ahogy azt is, ha valaki teherbe ejtett egy lányt és nem akarta feleségül venni. Ma már a szabad világban el sem tudjuk képzelni, hogy milyen nem szabad akaratból házasodni. Ma már az egyén választása határozza meg a társas kapcsolatokat, nem a kényszer.

Az erkölcsi értékek mélyen bennünk vannak, és mindenkinél másmilyenek. Mindenkinél máshol van a határ, és a szerelem érzése is mindenkinél más. Nincs semmilyen kényszer arra vonatkozóan, hogy szeretni kell valakit, aki iránt nem érzünk semmit. Ma már szabad a válás, ugyanakkor csak azért, mert nem szeretjük a házastársunkat, nem mentesülünk az erkölcsi értékek betartása alól. Képzeld csak magad a helyébe! Te szeretnéd, ha ő megcsalna, mert nem szeret már? Meg tudnál neki bocsátani? Ugye, hogy a válaszod valószínűleg – nem. Nem kényszerítheted arra, hogy szeressen, de a hazugság nem fér bele. Meg kell beszélni a dolgot, és annak megfelelően lépni, hogy hogy jó mindkettőtöknek. Az egymás iránti tisztelet olyan alapérték, amely minden kapcsolatban benne kell, hogy legyen. Abban is, amelyben a szerelem uralkodik, és abban is, ahol a szerelem már kihunyt, és nincsenek egymás iránt gyengéd érzelmeitek.

Beszéljünk a hűségről és a hűtlenségről

Ha szerelmes vagy, akkor egy valakit szeretsz szíveddel, lelkeddel, és a testeddel is. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ez iránt az egy ember iránt érezhetsz szeretetet. manapság a hűség fogalma kissé kitágult. Nem vesszük olyan szigorúan. Egy szerelmi kapcsolatban elvárjuk a testi, szexuális hűséget, ám beleférhet az, hogy flörtölgetünk másokkal, nyitottabbak vagyunk a világ felé. Természetesen nem mindenki gondolkodik így, ez a mai 20-as, 30-as éveikben lévőkre jellemző inkább.

Bárhogy is értelmezzük a hűség fogalmát, a jelentése igen egyszerű, ahogy az üzenete is az: szerelmem, te vagy számomra az egyetlen, rád vágyom, és nem kell senki más. A hűség, bizalom. Nem szemmel látható dolog, ezért a partnerednek bíznia kell benned, nem tudhatja, hogy valóban hűséges vagy-e hozzá. Szerelmi kapcsolatban sokaknál fel sem merül az, hogy a partner megcsalhatja, mások folyton érzik a féltékenységet, és a félelmet, hogy a társuk hűtlen lesz hozzájuk. Ez függ a korábbi kapcsolatok milyenségétől is, sőt, attól is, hogy milyen értékrendet hozunk otthonról.

A hűtlenség régen sokkal nagyobb jelentőséggel bírt, mint ma. Nagyanyáink korában még egy ölelés, egy tánc (ha nem megfelelő volt a távolság) már hűtlenségnek, házasságtörésnek számított. Ma már nem ennyire szigorú a fogalom. A barátság önmagában nem hűtlenség, de vajon az már annak számít-e, ha a barátoddal mindig kettesben találkozol, elmondasz neki olyan dolgokat, amelyeket a társadnak, partnerednek nem. Vajon mi a határ a barátság és a hűtlenség között?

Az egyértelmű, hogy a szexuális hűtlenség fogalma is nagyon más volt egykor. A férfiak esetében teljesen elfogadott volt a házasságon kívüli szexuális kapcsolat. A nőknél ez nem volt megengedett. Megbélyegezték, elítélték, vagy akár ki is végezték a hűtlen feleségeket. A te kapcsolatodban mi számít hűtlenségnek? Árulás már egy csók is, vagy csak a szexuális hűtlenséget, a testi kapcsolatot tartjátok annak.

21. századi szerelem – ezt várjuk el ma

Ma mások a fogalmak a szerelemről, de az alapértékek nem változtak, talán kicsit más köntösbe bújtak. Fontos a hűség, ám a kapcsolat elején jó tisztázni, hogy mit bírtok el, mi számít hűtlenségnek a ti fogalmaitok szerint. Ezt csak ti határozhatjátok meg, senki más nem mondhatja meg nektek, és nem állíthatja fel az erre vonatkozó szabályokat. Fontos ugyanakkor az is, hogy lelkileg megtaláljátok a közös rezgésszintet. Nevezhetjük ezt úgy is, hogy barátság a kapcsolatban, vagy a lelki társ. A harmadik nagyon fontos érték, a bizalom. E nélkül a hűség-hűtlenség fogalma is csak üres frázis.


Komáromi Csenge


Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Szerelmes vagy a szerelembe?
Szerelmes vagy a szerelembe?
Csókolózni jó!
Csókolózni jó!
Vigyázz! A cukor csökkenti a nemi vágyat
Vigyázz! A cukor csökkenti a nemi vágyat
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.