intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mi és a szex

Mi és a szex

A szex és az egészség kéz a kézben jár. Kutatások szerint segít a fogyásban, erősíti a szívet és csökkenti a prosztata- valamint a mellrák előfordulási valószínűségét. Emellett a mentális egészségnek is nagyon jót tesz, hiszen a rendszeres szexuális élet Jobb hangulattal jár, csökkenti a depressziót.

Valamiért az utóbbi évtizedben kevesebbet szexelünk, mint azelőtt. Ez a házaspárok esetében fokozottabban érvényes. Az, hogy mi az oka, csak találgatni lehet.

A munkával eltöltött idő, a szülői teendők sokasodása magyarázat lehet a nők szexuális tevékenységének visszaesésére.

Ráadásul mindenki folyamatos kényszert érez arra, hogy a szabadidejét valamilyen aktív, szabadban eltöltött foglalatoskodással töltse. Aki nem futott már idén maratont vagy félmaratont, az már nem is ember. Szinte pánikszerűen kezd mindenki valami olyan hobbit keresni, ami mások tetszését nyeri el, nem pedig a saját örömszerzésére irányul.

A másik lehetséges ok az, hogy megnőtt a különböző online szolgáltatások elérése is, ami azt jelenti, hogy az emberek inkább félreteszik a szexet, és sorozatokat néznek vagy játszanak valamit a telefonjukon, tabletjükön.

Az, hogy mi az egészséges, mindenki eldöntheti maga. Az átlagos magyar felnőttek évente 50-70-szer szeretkeznek, de találkozni lehet olyan adattal is, hogy évente 130 körülire tehető az együttlétek száma. Az biztos, hogy a túl hosszú, szex nélkül töltött idő semmiképp nem tesz jót a kapcsolatnak.

Fontos azonban, hogy semmiképp ne hasonlítsuk a párkapcsolatunkat és a szexuális életünket másokéhoz. Ebben sem vagyunk egyformák, mint minden másban az élet különböző területein.

Tudományos tény ugyanakkor, hogy már heti egy együttlét is jelentősen növeli a pár boldogságérzetét, erősíti az egymáshoz való kötődést, és az elégedettség érzését.

Ha az ember egészséges és kiegyensúlyozott, valószínűleg többször kívánja meg a partnerét, így a kapcsolatban több lesz a szexuális együttlét, ami további előnyöket hordoz. Így tehát nagyon fontos, hogy megfelelő életmódot folytassunk: sportoljunk eleget, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, egészségesen, és tanuljuk meg levezetni a stresszt.

Az is elkerülhetetlen, hogy a pár mindkét tagja dolgozzon a kapcsolaton, és azon, hogy ne váljon rutinszerűvé a szexualitás. Ennél ugyanis nincs lelombozóbb, egyenes következménye a libidó csökkenése, és a szexuális élet ellaposodása. A mélypontról pedig már igen nehéz visszahozni egy kapcsolatot.

 

Ligeti Anna


A szerelem tudománya
A szerelem tudománya
Szexuális együttlétek spontán, vagy tervezetten? – Nálatok hogy megy ez?
Szexuális együttlétek spontán, vagy tervezetten? – Nálatok hogy megy ez?
Hűség? Mi az?
Hűség? Mi az?
Az övé akartam lenni... Megbántam! – Linda története
Az övé akartam lenni... Megbántam! – Linda története
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.