intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A megtermékenyítésen túl - Az ondó hatással van a nőkre

A megtermékenyítésen túl - Az ondó hatással van a nőkre

Gondoltad volna, hogy az ondó befolyásolja a női test működését? Márpedig nemcsak a spermiumoknak van óriási hatása, hanem az ondónak is. A megtermékenyítésen túl az egész női szaporítórendszer működésére, valamint a női egészségre is.

Mi a hímivarsejt, mi az ondó, mi az ejakulátum?

Az ejakulátum egy folyadék, amiben hímivarsejtek, vitaminok, más tápanyagok és vivőanyagok vannak. Az ondó az ejakulátum része, vagyis nem a hímivarsejt szinonimája, ahogy sokan használják. Az ondó a férfimirigyek által termelt váladék, ami segíti a spermiumokat, azaz a hímivarsejteket a megtermékenyítésben.

Az ondóról már régóta tudott, hogy táplálja a bőrt, mivel sokféle tápanyagot tartalmaz. Ennél azonban sokkal több az egészséges ondó szerepe.

Ezért van hatással a női szervezetre

Több kutatás is készült az ondóról, amelyek kiderítették, hogy nemcsak a megtermékenyítésben játszik szerepet, hanem pozitívan befolyásolja a nők szaporító szervrendszerére. Állatkísérletek segítségével nyert bizonyítást, hogy az ondó hatással van a méhnyak több génjére, valamint olyan géneket is, amelyek befolyásolják az ovulációt, a méh azon képességét, hogy jobban megtapadhasson a falában az embrió, ezen kívül hatással vannak az immunrendszerre is.

A tápanyagok és az egészséges ondó

Ahhoz, hogy a megtermékenyítés sikeres legyen, egészséges hímivarsejtekre, és emellett egészséges ondóra van szükség. az ondó a hímivarsejteket támogatja, segíti. Az egészséges ondó tele van tápanyagokkal, méghozzá olyanokkal, amelyekből a spermium felépül. Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, milyen gyakori a meddőség manapság. A párok férfitagjainak 7%-át érinti a terméketlenség. A spermiumok minősége romlik mennyisége csökken. Ezzel együtt természetesen az ondó is egyre inkább elveszti minőségét.

Jó hír, hogy az ondó minőségén lehet javítani. Ez természetesen a spermiumokon is segít. A megoldás a tápanyagok pótlása – természetesen csak akkor, ha bizonyítást nyert, hogy nem áll valamilyen betegség a háttérben. Jó, ha kikérjük orvos, szakember segítségét, aki tisztában van azzal, mely tápanyagok azok, amelyek segítik egy másik, fontos tápanyag felszívódását. Ezek bevitele elengedhetetlen ahhoz, hogy az ondó és ezáltal a hímivarsejtek is egészségesek maradjanak.

 

Komáromi Csenge


Szerelmek a filmekben – 25 idézet, amellyel leveheted a lábáról a kedvesed
Szerelmek a filmekben – 25 idézet, amellyel leveheted a lábáról a kedvesed
Mit szeretnek a nők a szexben?  (18+)
Mit szeretnek a nők a szexben? (18+)
Milyen az orgazmus?
Milyen az orgazmus?
Gyengédség és érintés – fontos az előjáték
Gyengédség és érintés – fontos az előjáték
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.