intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szeresd a menstruációt!

Szeresd a  menstruációt!

Kapásból azért nem vágod rá a választ, igaz? Mert milyen emlékeink vannak róla? Rettegés a görcsöktől, nyűgös hangulat, félelem attól, hogy valaki meglátja.

Vannak olyan természeti népek, akik ajándékként tekintenek rá, hiszen ekkor válik nő a lányból. A mi kultúránkban persze ez egy szükséges rossz, amit minden nőnek át kell élnie.

Van 5 olyan ok, amiért viszont szeretned kell a menzeszed. Lássuk, melyek ezek:

1.   Méregtelenít minden szinten

Kivételesen szerencsésnek érezheted magad, hogy nőnek születtél, és a természet megáldott a havi méregtelenítés folyamatával. A menstruáció alatt, nem csak a méh tisztul meg, hanem ilyenkor az anyagcsere is felgyorsul, gyakoribb a székletürítés. Bár ez a méregtelenítés fizikai szinten történik, végiggondolhatod, hogy mi történik érzelmi és szellemi szinten. A menstruáció időszaka „érzelmi méregtelenítés” is - egy önvizsgálat, érzelmi katarzis.

2.   Pár nagyszerű nap a pihenésre

A fejlett nyugati társadalom különösen jól alkalmazkodott az állandó rohanáshoz. Ez nem csak fárasztó, de nem is annyira természetes. Meg kell pihenni, és ezt nem gyakran engedjük meg magunknak. Ezért a havi ciklusodra tekints úgy, mint egy emlékeztetőre: lassíts!

3.   Érzelmileg érzékenyebbé tesz, ami nagyon jó dolog

Ilyenkor a hormonok kicsit megkavarodnak, felborulnak a dolgok. De ez nem mindig rossz, mert ennek köszönhetően az érzelmeink jobban kinyílnak. A magasabb érzelmi amplitúdó pedig fokozott intuícióval jár. Nem mindig a PMS tüneteitől vagy érzékenyebb ebben az időszakban, hallgass az érzelmeidre is.

4.   A csokoládé megengedett, sőt!

Nem viccelek. A méhizomzat munkája sok izom-összehúzódással jár. Az izmok ellazulásában pedig mi van segítségünkre? A magnézium. A magas kakaótartalmú étcsokoládé nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, így nagyon élvezetes módon van segítségedre a menzesz alatt.

5.   Nagyszerű időszak, amit magadra fordíthatsz

Ahogy a tested felszabadítja magát minden hónapban, itt az alkalom, hogy az elméd is ugyanezt tegye. És mivel az intuíciód a csúcson van, ez a tökéletes alkalom, hogy megfogalmazd, mi az, amit szeretnél az életben, és azt hogyan szeretnéd. Igen - a menstruáció jelzi a saját, személyes új hónapodat. Ez egy remek alkalom, hogy élesítsd a jövőképed, az álmaid.
Itt az ideje, hogy a menzesznaptárad ne egy utált tárgy legyen, hanem mindig várakozás töltsön el, amikor beírod a következő kis ikszet. Egy új hónap, egy új lehetőség ígérete.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


5+1 egészséges érv a szex mellett
5+1 egészséges érv a szex mellett
5 jel, hogy valóban egészséges szexuális életet élsz
5 jel, hogy valóban egészséges szexuális életet élsz
Az okos nők és a szerelem
Az okos nők és a szerelem
10 dolog, amit szeretsz a párodban
10 dolog, amit szeretsz a párodban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.