intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szeresd a menstruációt!

Szeresd a  menstruációt!

Kapásból azért nem vágod rá a választ, igaz? Mert milyen emlékeink vannak róla? Rettegés a görcsöktől, nyűgös hangulat, félelem attól, hogy valaki meglátja.

Vannak olyan természeti népek, akik ajándékként tekintenek rá, hiszen ekkor válik nő a lányból. A mi kultúránkban persze ez egy szükséges rossz, amit minden nőnek át kell élnie.

Van 5 olyan ok, amiért viszont szeretned kell a menzeszed. Lássuk, melyek ezek:

1.   Méregtelenít minden szinten

Kivételesen szerencsésnek érezheted magad, hogy nőnek születtél, és a természet megáldott a havi méregtelenítés folyamatával. A menstruáció alatt, nem csak a méh tisztul meg, hanem ilyenkor az anyagcsere is felgyorsul, gyakoribb a székletürítés. Bár ez a méregtelenítés fizikai szinten történik, végiggondolhatod, hogy mi történik érzelmi és szellemi szinten. A menstruáció időszaka „érzelmi méregtelenítés” is - egy önvizsgálat, érzelmi katarzis.

2.   Pár nagyszerű nap a pihenésre

A fejlett nyugati társadalom különösen jól alkalmazkodott az állandó rohanáshoz. Ez nem csak fárasztó, de nem is annyira természetes. Meg kell pihenni, és ezt nem gyakran engedjük meg magunknak. Ezért a havi ciklusodra tekints úgy, mint egy emlékeztetőre: lassíts!

3.   Érzelmileg érzékenyebbé tesz, ami nagyon jó dolog

Ilyenkor a hormonok kicsit megkavarodnak, felborulnak a dolgok. De ez nem mindig rossz, mert ennek köszönhetően az érzelmeink jobban kinyílnak. A magasabb érzelmi amplitúdó pedig fokozott intuícióval jár. Nem mindig a PMS tüneteitől vagy érzékenyebb ebben az időszakban, hallgass az érzelmeidre is.

4.   A csokoládé megengedett, sőt!

Nem viccelek. A méhizomzat munkája sok izom-összehúzódással jár. Az izmok ellazulásában pedig mi van segítségünkre? A magnézium. A magas kakaótartalmú étcsokoládé nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, így nagyon élvezetes módon van segítségedre a menzesz alatt.

5.   Nagyszerű időszak, amit magadra fordíthatsz

Ahogy a tested felszabadítja magát minden hónapban, itt az alkalom, hogy az elméd is ugyanezt tegye. És mivel az intuíciód a csúcson van, ez a tökéletes alkalom, hogy megfogalmazd, mi az, amit szeretnél az életben, és azt hogyan szeretnéd. Igen - a menstruáció jelzi a saját, személyes új hónapodat. Ez egy remek alkalom, hogy élesítsd a jövőképed, az álmaid.
Itt az ideje, hogy a menzesznaptárad ne egy utált tárgy legyen, hanem mindig várakozás töltsön el, amikor beírod a következő kis ikszet. Egy új hónap, egy új lehetőség ígérete.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
3 jel, amiből rájöhetsz, hogy a pasid nemrég félrelépett
3 jel, amiből rájöhetsz, hogy a pasid nemrég félrelépett
Te hazudtál már a szerelmednek?
Te hazudtál már a szerelmednek?
Volt szex, nincs szex
Volt szex, nincs szex
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.