intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A tökéletesség valójában nem tökéletes

A tökéletesség valójában nem tökéletes

Ez az állítás akár értelmetlen is lehetne, hiszen a legtöbben a tökéletességre törekszünk. Ám valójában senki sem tudja, mi igazán a tökéletesség, hiszen mindenki számára mást jelent. Nagyon sok nő szenved attól, hogy úgy véli, a férfiaknak más a tökéletes, nem az, ahogy ő kinéz. Ez ellen a felfogás ellen próbálnak küzdeni a testpozitív eszmék, az elfogadás pedig már mindenhol jelen van – szerencsére.

A színházi és a divatvilág tele van olyan nőkkel, akik valamilyen okból kilógnak a sorból. Külsejüket talán néhány évtizeddel ezelőtt még nem fogadta volna el igazán a nagyközönség. Ma már azonban pont a megjelenésükkel harcolnak az elfogadásért, annak a ténynek az igazságáért, hogy mindenki úgy szép, ahogy van.

Bizonyára te is ingattad már a fejed egy-két insta fotó láttán, amelyekről lepattant a sok filter. Igen, a világ így működik. A fiatalok pedig extrán érzékenyek arra, hogy ki, hogyan néz ki. Szavakkal igen nehéz hatni rájuk, csak annak hisznek, amit a szemükkel látnak. Íme, hát néhány igen híres nő, akinek nem hétköznapi a megjelenése, mégis hódít a külsejével.

Sirokai Diána

sirokai-diana

Szerencsére ma már nem csak nagyon vékony és nagyon magas modellekkel telnek meg a kifutók és a magazinok oldalai, hanem plus size modellek is szép számmal előfordulnak és egyre inkább közönséghez juthatnak. Sirokai Diána, a magyar plus size modell immár világhírű, pedig korántsem szokványos a megjelenése. Boldogságot, magabiztosságot, önbizalmat sugároz, ami igazán magával ragadó és vonzó.   

Chantelle Brown-Young, vagyis Winnie Harlow

winnie-harlow

A fiatal modell vitiligóban szenved, ami egy bőrpigmenteket érintő betegség. Chantelle sosem akart másnak látszani, mindig is nyíltan beszélt a betegségéről. A lány a Topmodell leszek című nagysikerű műsorban tűnt fel, és szinte azonnal felkapták. Ezt magabiztosságának köszönhette. Chantelle elítéli a fotók manipulálását, hiszen tisztában van azzal, hogy milyen rossz hatással van a fiatalabb lányokra az ilyen ábrázolásmód. Felvette a harcot a pozitív testkép kialakításáért, mégpedig úgy, hogy mindenhol hangsúlyozza, hogy az egyediség és az egyesdi szépség kulcsa az, hogy rájöjjünk, milyen különlegesek vagyunk.

Diandra Forrest

diandra-forrest

A világ sokszínűségét hirdeti a 32 éves New York-i, fekete modell. Ja, hogy nem fekete!? Diandra albínó, ami nagyon ritka eltérés a fekete bőrű emberek közt. A betegsége miatt a szeme is világos, ami még csodálatosabbá teszi a megjelenését.

Jillian Mercado

jillian-mercado

Divatmodell és színésznő. Ennyit is elég lenne tudni erről a gyönyörű nőről. Ő azonban nem rejti véka alá érzéseit betegségével kapcsolatban. Izomsorvadásban szenved, ami kihat a hétköznapjaira, és nehézzé teszi az életet. Ő mégis pozitívan harcol azért, hogy a nők elfogadják önmagukat és hálásak legyenek.

Kissé ellentmondásos, hogy e sokszínűség ellenére mégis van egy szűk női réteg, akiket szépnek gondolunk, másokat azonban nem. Ezt a szépségideált látjuk megjelenni mindenhol, és ez sajnos nincs jó hatással a fiatal lányok önbizalmára, a saját testével kapcsolatos képre. Az önbizalom-csökkenés szinte borítékolható azoknál a lányoknál, akik kicsit is eltérnek ettől a képtől.

Mit tehetünk mi, szülők?

Kérdezzünk a gyermekünktől bátran. Egy mély beszélgetés sokszor nagyon sokat tud segíteni. Meg kell ismerni a gyermek érzéseit ahhoz, hogy lássuk, merre terelgessük őt. Mutassunk rá arra, hogy a szépség nagyon egyedi és szubjektív dolog, nem lehet beskatulyázni. Mindenkinek más a szép, és mindenki szép.

Mit tehetsz te?

Fogadd el önmagad. Ez nem könnyű, de csak úgy lehetsz igazán boldog, ha ezt meg tudod lépni. Írj egy listát arról, hogy mit találsz magadban különlegesnek. Nem szépnek, hanem különlegesnek. Írd le, hogy szerinted miért lehetsz vonzó mások számára, miért jó a közeledben lenni. Sorolj fel minél több pozitív tulajdonságot, amelyről úgy gondolod, hogy a részeddé váltak. Keress inspiráló, különleges embereket, akik elfogadják magukat és így boldogok.

 

Komáromi Csenge

 

 

 

 

 

 

 


Az elmúlt szerelmek margójára
Az elmúlt szerelmek margójára
Beszélgess gyerekeddel a szexről!
Beszélgess gyerekeddel a szexről!
Miért működik a kémia?
Miért működik a kémia?
Biztos, hogy szerelmes vagy?
Biztos, hogy szerelmes vagy?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.