intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szív vs. ész, avagy az örök harc

Szív vs. ész, avagy az örök harc

Amikor szerelembe esünk, nem tudunk gondolkodni. Legalábbis nekem nagyon nehezen ment mindig. Állandóan szerelmes voltam, így nemigazán hoztam józan döntéseket érzelmi ügyekben. A szív és az ész örökké harcban állt bennem, de ezzel nem vagyok egyedül.

Hallgass a józan eszedre! – mondta mindig anyám, amikor érzelmi örvénybe keveredtem. Én soha, de soha nem hallgattam a józan eszemre. Minden egyes szerelmet úgy éltem meg, hogy száz pokol tüzét álltam ki, ugyanakkor hét mennyország minden áldását tapasztaltam meg. Fent és lent – mindig szívvel döntöttem.

Már az első szerelmem miatt is teljesen eláztattam a párnám, annyira sírtam, hogy ő nem viszonozza az érzéseimet. Tizenhárom éves voltam. Ilyenkor az ember egyáltalán nem gondolkodik, nem igaz? Nyilván, ha ésszel végiggondoltam volna a dolgot, egy könnycseppet sem ejtek (egyetlen férfiért sem). Ezután még nagyon sokszor sírtam végig éjszakákat, keseregve rossz sorsomon, már, ami a szerelmi életemet illeti.

Persze kitartó várakozással és "szívmunkával" eljött értem is a hercegem. Boldog párkapcsolat, majd házasság lett a vége. Semmit sem bánok. Nem bánom, hogy a szívemre hallgattam, nem az eszemre.

Mit nyerhettem volna, ha hallgatok az eszemre?

Azt hiszem, semmit. Nem lettem volna attól boldogabb, hogy szerelmi ügyekben minden lépésemet megtervezem, átgondolom. Ezzel megszűnt volna az a spontaneitás, ami az izgalmat mint egy fűszert adja hozzá az élethez. Lehet, hogy némi tervezéssel kiszámíthatóbb lett volna minden. De akkor hova tűntek volna azok a hirtelen elkapott naplementék, a kis véletlenek (amikről persze mindenki azt mondja, hogy nincsenek, de vannak), a vitáink, amelyek előre vittek mindig? És mi történt volna a gyorsan meghozott döntésekkel?

A szerelemmel kapcsolatban soha nem egyszerű döntést hozni, és nem is vagyok biztos benne, hogy kell. A szívnek nem lehet parancsolni, vagy, ha akarsz, szinte biztos, hogy boldogtalan leszel. Persze, előfordulhat, hogy a szerelmed nem kompatibilis az akkori életeddel, de minden mást könnyebb megváltoztatni, mint a szív szavát. A történelem is milliószor bizonyította már ezt.

Bárhogy van is, elhiheted, hogy szerelmi ügyekben az ész nem lehet nyerő a szív felett. Ám azt is tudomásul kell venni, hogy ész nélkül sem szabad belevágni semmibe, hiszen úgy sok-sok csalódás érhet. Az egész életben egy borotvaélen balanszírozunk, és ha nem hozunk jó döntést, ami az adott pillanatban helyes – nem csak ésszel és nem csak szívvel –, akkor a boldogsághoz vezető út nehezebb lesz.

Tisztán látszik, hogy szív és ész közt nem érdemes választani, ám az sem jó, ha hagyod, hogy harcoljanak egymással. A szerelemnek nem tudsz parancsolni, de érdemes a jövődre is gondolnod.


Kovács-Hain Zsuzsa


Mi a szerelem?
Mi a szerelem?
Szexuális étvágy
Szexuális étvágy
Mit kell tudni a nők orgazmusáról?
Mit kell tudni a nők orgazmusáról?
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.