intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!

Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!

Mindannyian vágyunk az igaz szerelemre. Arra az érzésre, ami mindenen felül áll, csak a miénk. Olyan párkapcsolatot szeretnénk, ami ugyanolyan biztonságos, mint amilyen szenvedélyes. Sokszor azonban mi, magunk rontjuk el. Saját magunk zárjuk ki a szerelmet. De miért?

Talán félünk. Tudat alatt tartunk attól, hogy egy új kapcsolat nagyon rizikós. Nem ismerjük eléggé a férfit, és ezért inkább megpróbáljuk valahogy távol tartani magunkat. Nem akarjuk hirtelen, túl gyorsan ezt az egészet. Nem akarjuk beleélni magunkat. Félünk, hogy csalódunk.

Félünk attól, hogy ugyanazt éljük meg egy új kapcsolatban, amit esetleg az előzőben is át kellett élnünk. Nem akarjuk újra és újra érezni, ahogy összetörik a szívünk. Ezért nem adjuk ki magunkat senkinek túl korán. Távolságot tartunk, és aztán persze csodálkozunk, hogy miért vagyunk még mindig egyedül.

A félelem viszont csak a régi sérelmeket táplálja, eltávolít a valódi céltól, a szerelemtől. De biztos, hogy minden férfi ugyanolyan? A jövendőbeli szerelmed olyan, mint az exed? Miért kell összehasonlítani őket? Ezzel csak távolabb és távolabb kerülsz a boldogságtól. És ami a legrosszabb, ezt a partnered is megérzi. Már az első randin tudni fogja, és ez csak mélyíti a távolságot kettőtök közt.

Talán nem tudjuk igazán, mire vágyunk. A vágyaink befolyásolják a döntéseinket is. Ha tudod, mit akarsz, akkor képes vagy a számodra legjobb döntést meghozni. Ha nem tudod, hogy egyedül akarsz-e lenni, vagy inkább társra vágysz-e, bizonyára sokkal nehezebben tudsz helyesen dönteni az eléd táruló új lehetőségekről. Ha pedig képtelen vagy döntéseket hozni, akkor könnyen belemész olyan futó kapcsolatokba is, amelyek nincsenek rád jó hatással, és csak még jobban táplálja benned a félelmet.

Esetleg nem gondolunk bele, hogy mi lesz később. Amikor hirtelen rád tör az érzés, hogy együtt akarsz lenni vele, sokszor nem is látod azokat a dolgokat, amelyek negatívan hathatnak a kapcsolatra a jövőben. Nem gondolsz bele, mert annyira vágysz az érzésre. A mában élni, és rövid távon gondolkodni nem mindig jó ötlet. Főleg akkor nem, ha olyan kapcsolatra vágysz, ami hosszan tart, szeretetre és bizalomra épül.

Talán a jól bevált úton akarunk haladni. Ez is a félelmünkből eredhet. Abból, hogy ragaszkodunk a megszokotthoz. Tartasz attól, hogy elutasítást kapsz, ami nem olyan rettenetes, csak ezt gondolod. Valójában azonban nem dől össze a világ. Nem akarsz te lenni az, aki közeledik, mert félsz az elutasítástól. Meg sem fordul a fejedben, hogy megtedd az első lépést valaki felé. Inkább próbálsz a biztonsági zónádban maradni. Ez azonban nem működik. Szükség van néha arra, hogy feladd azokat az elveket, amelyek a földhöz ragasztanak.

A biztonsági játékkal biztosan a komfortzónádon belül maradhatsz, de nem számíthatsz hosszú távú boldogságra, hiszen az csak akkor jöhet, ha képes vagy kockáztatni. Engedd el a berögződéseidet, és adj esélyt magadnak arra, hogy megtaláld a szerelmet. Ne arra várj, hogy ő találjon meg téged, hanem tedd meg a lépést, amely közelebb visz.


Tarjáni Rita


Szex a szülés után
Szex a szülés után
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
Te hazudtál már a szerelmednek?
Te hazudtál már a szerelmednek?
Ezért szívódnak fel szex után a férfiak
Ezért szívódnak fel szex után a férfiak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.