intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel

5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel

Rengeteg olyan téma van, amivel nem szívesen fordulsz a szüleidhez, a tanáraidhoz vagy valamilyen szakemberhez. Ez teljesen természetes. A szex pont ilyen. Ezzel kapcsolatban azonban nagyon kell vigyázni, mert az interneten nagyon sok téves, helytelen információ kering, ami veszélyes is lehet. Kitől kérdezz hát? Persze, hogy a barátnődtől!

Az iskolában zajlanak úgynevezett felvilágosító órák, de persze az egészből nem marad meg más, csak a kollektív röhögés, ahogy a Szabó Pisti kifigurázza a biosztanárt. Pedig a szex ennél sokkal fontosabb dolog. Ugye te is voltál már bizonytalan egy-egy kérdésben? Ugye te is néztél utána a neten valaminek, ami érdekelt a szexszel kapcsolatban? Sőt, biztosan vannak olyan kérdéseid, amelyeket eddig senkinek sem mertél feltenni. Hidd el, az igazán jó barátnővel ezeket is megbeszélheted.

De vajon milyen szexuális problémák lehetnek olyan kínosak, hogy senki mással nem akarod megbeszélni, csakis a barátnőddel?

1.   Sírnom kell szex közben

Ez gyakran előfordul a nőkkel, hiszen mindent – így a szexet is – az érzelmek felől közelítenek meg. Az orgazmus olyan elsöprő érzés, ami már önmagában is indokolhatja az érzelmi kitörést, de ilyenkor dopamin és oxitocin is szabadul fel az agyban, aminek hatására az érzelmek könnyebben szabadulnak fel.

2.   Mindig védekezni kell?

Ha nem védekeztek, teherbe eshetsz és nemi úton terjedő betegségeket is elkaphatsz a partneredtől. Ez olyan kérdés, amelyet meg tudsz beszélni a barátnőddel, a megoldásban azonban csak a nőgyógyász segíthet, aki személyre szabott fogamzásgátlási módszert ajánl majd neked.

3.   Miért nincs orgazmusom szex közben?

Ne aggódj! Ha valamit görcsösen akarunk, sosem lesz tökéletes. Vannak nők, akik nem képesek hüvelyi úton elérni az orgazmust, csak a csikló izgatása vezet náluk eredményre. Semmiképp se keseredj el, mert nem vagy egyedül. Sok minden okozhatja ezt: stressz, kapcsolati nehézségek, akár cukorbetegség.

4.   Ha maszturbálok, kevésbé fogom akarni a szexet?

Ez butaság! A maszturbáció nagyon jót tesz a szervezetnek, de a szexuális életnek is. Így ismered meg a saját tested, felfedezheted, hogy mi a jó neked. Amikor pedig a partnereddel szeretkezel, meg tudod mondani neki, hogy mit hogy csináljon.

5.   A szex tényleg olyan, mint a filmekben?

Nem! A filmekben mindenről idealizált képet festenek, a szexről is. A romantikus filmekben túl érzelmesek ezek a jelenetek, minden gyakorlati részt nélkülöznek, a pornófilmekben viszont a nyers valóságot akarják megmutatni, de az sem igazi, hiszen a valóságban egy férfi sem képes órákig tartani az erekciót, vagy ilyen hosszan teljesíteni orgazmus előtt.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Nincs kedved a szexhez?
Nincs kedved a szexhez?
10 szexuális probléma, amit komolyan kell venni
10 szexuális probléma, amit komolyan kell venni
Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
Te hogy mutatod ki az érzéseid? Próbáld érintéssel!
Te hogy mutatod ki az érzéseid? Próbáld érintéssel!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.