intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tudnod kell: A tökéletesség nem létezik!

Tudnod kell: A tökéletesség nem létezik!

Elképedve nézem, ahogy fiatal lányok magukat ostorozva, a testüket szidva állnak a tükör előtt, és Insta-sztárokhoz próbálnak hasonlítani. Még mindig nem értik, hogy ezek az emberek is ugyanolyanok, mint mi, és az a tökéletesség, amit posztolnak, egyszerűen nem létezik.

Popper Péter szerint „Senkinek sem kell tökéletesnek lennie. Bőven elég a törekvés arra, hogy kicsit csiszolni próbáljunk magunkon. Ez elérhető, a tökéletesség eleve reménytelen. Sok minden zsúfolódik össze egy emberben: "sugár és salak", ettől ember.”

Ennek ellenére, ha felmész az Instára, lepörgeted a Facebook üzenőfalad, mit látsz? Gyönyörű, hibátlan testek, gyönyörű haj, smink, ha nincs smink, az is szuper, valószerűtlenül csodás hátterek, boldogság. A te képeiden órákig kell dolgozni, hogy találj köztük olyat, amit kiposztolnál. Persze szomorú leszel, és minden jó kedved tovaszáll. Dühös leszel magadra és rájuk is, hogy ennyire „tökéletesek”.

A valóságban azonban lehet, hogy fel sem ismernéd őket, ha szembe jönnének veled az utcán. Ők is csak emberek. Ők is ugyanúgy vannak a fotóikkal, mint te vagy én: millióból választják ki azt az egyet, amin tökéletesnek tűnnek. Filtereznek, posztolnak, és kezdik elölről. Az az igazság, hogy te azért vagy ettől kiakadva, mert azt gondolod, hogy pattintanak egy fotót, és az már mehet is ki az éterbe. Nem látod azt a „munkát”, ami egy-egy fotó mögött van. Rengeteget dolgoznak a látszat-tökéletességen.

A világ lassan rájön…

Vajon számodra is egyértelmű lesz, hogy ennek a látszatvilágnak a kergetése nagyon negatív hatással van a személyiségedre? Az, ha összehasonlítod magad egy-egy nem valós pillanat megörökítésével, akkor csak szomorúbb leszel, hiszen egy olyan elvárást próbálsz teljesíteni, aminek nincs semmi alapja.

Ma már az emberek kezdenek rájönni, hogy nem jó a látszat-tökéletességet hajszolni. Sok-sok olyan Insta-profillal találkozhatsz, amelyek ennek pont a tökéletesség ellenkezőjét hirdetik: anyák, akik bátran felvállalják, hogy a gyereknevelés nem fenékig tejfel, modellek, akik büszkén megmutatják, hogy a narancsbőr még a körükben is igenis létező jelenség, várandós kismamák, akik felvállalják, hogy a testük megváltozott. Az élet nem tökéletes, és erre a világ lassan rájön.

Találd meg a saját „tökéletességed”

Nick Vujicic vallja, hogy „Nem mások elvárásainak kell megfelelned.  A tökéletességet a magad módján is meghatározhatod.”  Ez azért nagyon fontos mondat, mert benne van, hogy a te saját tökéletességed elérheted, azonban ne azt próbáld megvalósítani, amit mások annak vélnek. Szeresd önmagad, és fogadd el a saját tehetséged, a saját tested, a saját arcod, a saját szépséged. És keresd meg azt, amitől igazán boldog lehetsz, te magad… nem mások!

Az Insta-tökéletesség csak látszat, nem létezik! A saját világodat te magad alakítod. Olyan lesz, amilyennek te szeretnéd, csak el kell fogadnod a valóságot, a saját valóságodat. Ettől leszel igazán különleges, nem attól, hogy beállsz egy sorba, amelyben egyenemberek sorakoznak. Tűnj ki az egyediségeddel, posztolj a valóságodról. És, ha nem posztolsz, akkor mindenki tudni fogja, hogy épp valami nagyon szuper dolgot csinálsz, és nincs időd a virtuális világra.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
3 dolog, amivel egy komoly kapcsolatban már nem kell számolnod
3 dolog, amivel egy komoly kapcsolatban már nem kell számolnod
Az első szerelem egy életre szóló emlék
Az első szerelem egy életre szóló emlék
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.