intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél

A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél

A clevelandi klinika egyik kutatása szerint a nők 43%-át és a férfiak 31%-át érinti bizonyos fokú szexuális diszfunkció. Ahhoz, hogy a probléma kezelhető legyen, feltétlenül beszélned kell az orvosoddal. Előfordulhat, hogy a szexuális problémák valamilyen más betegséget jeleznek. Összegyűjtöttük azt az 5 problémát, amely jellemző a szexuális diszfunkcióval küzdő nőkre, és a megoldásukkal sem maradunk adósok.

1. Hüvelyszárazság

Miért történhet: Okozhatják különböző hormonális változások, amelyek a szoptatás vagy a menopauza alatt jelentkeznek. Egy 2010 januárjában megjelent tanulmány 1000 menopauzán átesett nőt vizsgált. A megkérdezettek több mint fele küzdött hüvelyszárazsággal.

Mit tehetsz: A szexuális együttlétkor érdemes síkosítót használni. ezekről itt olvashatsz bővebben: http://www.intimzona.hu/szexualitas/5-dolog-amit-tudnod-kell-a-sikositokrol

2. Alacsony libidó

Miért történhet: A szexuális vágy csökkenése nem csak az idősebb korosztályt érinti. A 30-50 éves nők felénél is tapasztalható a visszaesés. Az alacsony libidó felvet számos kérdést, beleértve egyes orvosi problémákat is mint a cukorbetegség és az alacsony vérnyomás, pszichológiai problémákat mint a depresszió. De lehet, hogy egyszerűen a kapcsolat boldogtalan. Bizonyos gyógyszerek, például az antidepresszánsok, szintén libidógyilkosok.

Mit tehetsz: Nincs általános megoldás, ezért beszélj az orvosoddal, aki segít abban, hogy felfedhesd a probléma gyökerét. Ha a probléma érzelmi vagy pszichológiai, akkor érdemes egy terapeutához fordulni.

3. Fájdalmas szex

Miért történhet: A fájdalom jele lehet egészségügyi problémáknak, mint a petefészek ciszták vagy az endometriózis. A fájdalmas szex a vaginizmust is jelezheti, ami egy olyan állapot, amikor a hüvely minden behatolásnál akaratlanul megfeszül, és ez nagy fájdalmat okoz.

Mit tehetsz: Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy a betegségeket (petefészek ciszták, endometriózis, vagy vaginizmus) ki lehessen zárni. Ha bebizonyosodik, hogy nem ezekkel van probléma, az orvos ajánlhat medencefenék fizikoterápiát, gyógyszeres kezelést is. Fontos megérteni, hogy az első kezelés nem mindig működik, és néha többször kell próbálkozni a sikerért.

4. Az izgalom hiánya

Miért történhet: Okozhatja szorongás vagy a nem megfelelő stimuláció is. A partner szexuális problémái (mint a merevedési zavar, vagy a korai magömlés) is megnehezíthetik a hangulatba kerülést.

Mit tehetsz: Érdemes felkeresni egy terapeutát, ő segíthet megtalálni a megfelelő kezelési formát: legyen szó akár szexuális terápiáról, gyógyszeres kezelésről vagy a partnered problémájának megoldásáról.

5. Képtelen elérni az orgazmust

Miért történhet: A menopauza előtt álló nők 5%-a tapasztal orgazmus-problémákat. Eltekintve a hormonális változásoktól, az ok lehet a szorongás, az elégtelen előjáték, bizonyos gyógyszerek, és a krónikus betegségek.

Mit tehetsz: Akárcsak egyéb szexuális problémánál, ennél is kulcsfontosságú, hogy beszélj róla az orvosoddal, hiszen elengedhetetlen, hogy a mögöttes egészségügyi problémákat kiszűrje. A partneredet is be kell vonnod a folyamatba, hiszen rajta is múlik a siker. Az óvatosabb szex, az odafigyelés segíthet elérni az orgazmust.

 

Ligeti Anna


„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
Vibrátor a viktoriánus gyógymód
Vibrátor a viktoriánus gyógymód
Az 5 legjobb szexpóz, amelynek minden nő repertoárjában benne kell lennie
Az 5 legjobb szexpóz, amelynek minden nő repertoárjában benne kell lennie
5 lépés az igazi intimitásért
5 lépés az igazi intimitásért
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.