intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hormonok akcióban, avagy tényleg a menstruációdtól függ a hangulatod?

Hormonok akcióban, avagy tényleg a menstruációdtól függ a hangulatod?

A hormonjaid befolyásolják az egész életed nap, mint nap. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy, a menstruációs ciklusod alatti hormoningadozások kihatással vannak a hangulatodra, az étvágyadra és a libidódra is.

A ciklus korai szakaszában

Az ösztrogén- és a tesztoszteronszint alacsony. Ilyenkor jobban esik inkább otthon maradni, kevésnek érezheted az energiád. A minőségi alvás ebben a szakaszban csak hiú ábránd.

A ciklus közepén

A peteérés körüli időben a tesztoszteron a csúcson van, a szexuális vágyad egyszerűen nem hagy nyugodni. Az ösztrogén a legmagasabb a peteérés előtt, ettől úgy érzed, energikusabb és kreatívabb vagy

A ciklus végén

Csökken az ösztrogén és a tesztoszteron szintje, emelkedik a progeszteron. Ilyenkor sokkal nyugodtabb vagy. Ez az állapot azonban csak addig tart, míg a progeszteronszint emelkedni kezd, és elkezdődik a menzesz utáni állapot. A hormonok puffadásérzést, és étel utáni sóvárgást okozhatnak. A libidód is kicsit magasabb szinten lehet.

A hormonok szerepe az ismerkedésben:

Felejtsd drága parfümöket és szempillaspirált. Peteérés idején vagy a legvonzóbb a férfiak számára. Ezt még egy tanulmány és egyben kísérlet is alátámasztotta, amit a Floridai Egyetemen végeztek. Férfiakat kérdeztek meg arról, hogy melyik nőt találják a legvonzóbbnak sok-sok nő közül. Voltak a nők között olyanok, akiknek épp peteérésük volt, és a férfiak zömmel őket választották.  Azok a férfiak azonban, akik stabil, elkötelezett párkapcsolatban éltek, szinte soha nem az éppen ovuláló nőt választották a legvonzóbbnak. A kutatók feltételezik, hogy ez azért van, mert elkötelezett a férfiak „kikapcsolják” a biológiai meghajtójukat, hogy megőrizhessék a kapcsolatukat.

Míg az állatok világában ez a „kikapcsoló gomb” nem működik, az embereknél tudatalatti hormonális jelzések alakítanak ki egy olyan elkötelezett embert, aki a bizalmat és a hosszú távú kapcsolatot részesíti előnyben.

Jól hangzik, igaz?

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Rád vágyom…
Rád vágyom…
5 jel, ami elárulja, hogy a pasi csak szexet akar
5 jel, ami elárulja, hogy a pasi csak szexet akar
Ne sextingelj, inkább szexelj!
Ne sextingelj, inkább szexelj!
Szeretkezz reggel! – Így tudod becsempészni a napjaidba
Szeretkezz reggel! – Így tudod becsempészni a napjaidba
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.