intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

Az endometriózis a meddőség egyik oka is lehet. Akkor beszélünk erről a betegségről, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is jelen van a szervezetben – leginkább a petevezetőkben, a petefészkekben vagy a kismedencei szövetekben.

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

Sajnos az endometriózis nem áll meg ott, hogy fájdalmas görcsöket okoz menstruáció idején, pecsételő vérzést a menstruációk közti időszakokban. Sok nő krónikus fájdalmat és fáradtságot tapasztal – és egyes nőknél a szexuális együttlétek növelhetik ezt a kellemetlenséget. Ennek az az oka, hogy a behatolás a hüvely mögötti szövettenyészetet és az alsó méhet húzhatja.

Vannak nők, akiknél a szex alatti fájdalom érzése felülmúlja a szex okozta gyönyört. Bár a tünetek változóak lehetnek, mégis van néhány olyan trükk, amelyekkel csökkentheted a szexuális együttlét alatt fellépő fájdalom mértékét.

  1. Vegyél be egy adag fájdalomcsillapítót

Csökkentheted a fájdalmat, ha a közösülés előtt legalább egy órával beveszel egy fájdalomcsillapítót.

  1. Használj síkosítót

Ha endometriózisod van, akkor a síkosító a legjobb barátod. Egyes endometriózisos nők komoly fájdalmat éreznek szex közben a hüvelyi szárazság miatt. A víz- vagy szilikonalapú síkosító használata szex közben megkönnyíti a kellemetlen érzést. Használjon annyit belőle, hogy megfelelően nedves legyél, és ne felejtsd el újra alkalmazni, ha úgy érzed, hogy a vaginád kiszáradt.

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

  1. Próbájatok ki többféle pozitúrát

Előfordulhat, hogy bizonyos szexpozíciók súlyos fájdalmat okoznak. A misszionárius póz az endometriózisban szenvedő nők számára a legfájdalmasabb, mivel a méh megdől, és a behatolás mélysége nem igazán szabályozható.

Különböző pozíciókkal történő kísérletezés segíthet kitapasztalni, hogy melyikkel fáj a szex, melyiket kell elkerülni örökre. Így elérheted, hogy a lehető legnagyobb örömet okozza számodra a szex.

  1. Fedezd fel a megfelelő ritmust

A mély behatolás és a gyors elhajlás súlyosbíthatja a fájdalmat. A megfelelő ritmus megtalálásával kevesebb kellemetlenséget fogsz tapasztalni szex közben.

Beszélj a partnereddel, hogy lassítson, ha kell, és ne hatoljon annyira mélyre az együttlét során.

  1. Számolj azzal, hogy vérezhetsz

A szex utáni vérzés, amelyet posztkópiás vérzésnek neveznek, az endometriózis gyakori tünete. Azért történhet meg, mert a behatolás irritálja a méhszövetet. Készülj fel a lehetséges vérzésre.

  • szex előtt teríts magad alá egy törölközőt
  • tarts a közeledben valamilyen nedves törlőkendőt, ha szükséged lenne rá
  • mondd el a partnerednek is, hogy mire számíthat, hogy ne érje meglepetésként
  1. Fedezd fel a közösülés alternatíváit

A behatolás nem egyenlő a szexuális együttléttel. Az előjáték, a masszázs, a csók, a kölcsönös maszturbáció, a kölcsönös örömszerzés mind-mind a behatolás alternatívái, és segítenek abban, hogy a kellemetlen tüneteket elkerüld. Kísérletezzetek minden olyan tevékenységgel, amely örömet okozhat. Engedd meg magadnak, hogy élvezd az intimitás különböző szintjeit.

Bár az endometriózis negatív hatással lehet a szexuális életre, nem kell így maradnia. A partnereddel folytatott kommunikáció az endometriózisról és a szexuális vágyaidról, az ő rád gyakorolt ​​hatásáról kulcsfontosságú a nyitott és őszinte kapcsolat szempontjából.  

Kovács-Hain Zsuzsa


„Amikor vele vagy, minden értelmet nyer” – filmes gondolatok a szerelemről
„Amikor vele vagy, minden értelmet nyer” – filmes gondolatok a szerelemről
Fesztiválozz – ésszel!
Fesztiválozz – ésszel!
Rád vágyom…
Rád vágyom…
Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.