intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

Az endometriózis a meddőség egyik oka is lehet. Akkor beszélünk erről a betegségről, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is jelen van a szervezetben – leginkább a petevezetőkben, a petefészkekben vagy a kismedencei szövetekben.

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

Sajnos az endometriózis nem áll meg ott, hogy fájdalmas görcsöket okoz menstruáció idején, pecsételő vérzést a menstruációk közti időszakokban. Sok nő krónikus fájdalmat és fáradtságot tapasztal – és egyes nőknél a szexuális együttlétek növelhetik ezt a kellemetlenséget. Ennek az az oka, hogy a behatolás a hüvely mögötti szövettenyészetet és az alsó méhet húzhatja.

Vannak nők, akiknél a szex alatti fájdalom érzése felülmúlja a szex okozta gyönyört. Bár a tünetek változóak lehetnek, mégis van néhány olyan trükk, amelyekkel csökkentheted a szexuális együttlét alatt fellépő fájdalom mértékét.

  1. Vegyél be egy adag fájdalomcsillapítót

Csökkentheted a fájdalmat, ha a közösülés előtt legalább egy órával beveszel egy fájdalomcsillapítót.

  1. Használj síkosítót

Ha endometriózisod van, akkor a síkosító a legjobb barátod. Egyes endometriózisos nők komoly fájdalmat éreznek szex közben a hüvelyi szárazság miatt. A víz- vagy szilikonalapú síkosító használata szex közben megkönnyíti a kellemetlen érzést. Használjon annyit belőle, hogy megfelelően nedves legyél, és ne felejtsd el újra alkalmazni, ha úgy érzed, hogy a vaginád kiszáradt.

Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet

  1. Próbájatok ki többféle pozitúrát

Előfordulhat, hogy bizonyos szexpozíciók súlyos fájdalmat okoznak. A misszionárius póz az endometriózisban szenvedő nők számára a legfájdalmasabb, mivel a méh megdől, és a behatolás mélysége nem igazán szabályozható.

Különböző pozíciókkal történő kísérletezés segíthet kitapasztalni, hogy melyikkel fáj a szex, melyiket kell elkerülni örökre. Így elérheted, hogy a lehető legnagyobb örömet okozza számodra a szex.

  1. Fedezd fel a megfelelő ritmust

A mély behatolás és a gyors elhajlás súlyosbíthatja a fájdalmat. A megfelelő ritmus megtalálásával kevesebb kellemetlenséget fogsz tapasztalni szex közben.

Beszélj a partnereddel, hogy lassítson, ha kell, és ne hatoljon annyira mélyre az együttlét során.

  1. Számolj azzal, hogy vérezhetsz

A szex utáni vérzés, amelyet posztkópiás vérzésnek neveznek, az endometriózis gyakori tünete. Azért történhet meg, mert a behatolás irritálja a méhszövetet. Készülj fel a lehetséges vérzésre.

  • szex előtt teríts magad alá egy törölközőt
  • tarts a közeledben valamilyen nedves törlőkendőt, ha szükséged lenne rá
  • mondd el a partnerednek is, hogy mire számíthat, hogy ne érje meglepetésként
  1. Fedezd fel a közösülés alternatíváit

A behatolás nem egyenlő a szexuális együttléttel. Az előjáték, a masszázs, a csók, a kölcsönös maszturbáció, a kölcsönös örömszerzés mind-mind a behatolás alternatívái, és segítenek abban, hogy a kellemetlen tüneteket elkerüld. Kísérletezzetek minden olyan tevékenységgel, amely örömet okozhat. Engedd meg magadnak, hogy élvezd az intimitás különböző szintjeit.

Bár az endometriózis negatív hatással lehet a szexuális életre, nem kell így maradnia. A partnereddel folytatott kommunikáció az endometriózisról és a szexuális vágyaidról, az ő rád gyakorolt ​​hatásáról kulcsfontosságú a nyitott és őszinte kapcsolat szempontjából.  

Kovács-Hain Zsuzsa


Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!
Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!
Viszlát káosz, helló jó szex!
Viszlát káosz, helló jó szex!
Mágikus erő a hálószobában - 6 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód
Mágikus erő a hálószobában - 6 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód
Vágyat érzel, vagy szerelmet?
Vágyat érzel, vagy szerelmet?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.