intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

Ugye, te is úgy gondolod, hogy a fiatalok ma sokkal több lehetőséggel rendelkeznek a szex terén, mint a régebbi generációk? Ez így igaz, ennek ellenére nem használják ki a rájuk szakadt nagy szabadságot, és ennek sokféle oka van. Első helyen áll a negatív testkép, de lássuk, melyek azok, amelyek még meghatározzák a fiatalok szexuális életét.

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

  1. Negatív önkép, negatív testkép

A társadalmi elvárások, amelyek többnyire a média által kialakított elvárások, sajnos nagyon meghatározzák a fiatalok saját magukkal szembeni hozzáállását. Legtöbbjüknek negatív a véleménye önmagáról, a testéről. Tízből legalább nyolc fiatal változtatna magán valamit, vagy az egész testét látja csúnyának. Ez pedig nagyban meghatározza a szexuális együttléteik gyakoriságát is.

  1. Nincs személyes ismerkedés

Azt hihetnénk, hogy az online randikeresők korában nincs nehéz dolga a fiatal korosztálynak abban, hogy partnert találjon. Ám ez korántsem könnyű dolog. A régebbi, jól bevált ismerkedési módszerek már kihalófélben vannak, így hiányzik a személyes kontaktus varázsa. A fiatalok rengeteg időt töltenek az online közegben párkereséssel, szexpartner-kereséssel. Ez azonban sokszor elpazarolt idő, ugyanis semmi sem helyettesítheti a személyes találkozást, ismerkedést. A benyomások ugyanis csak így alakulhatnak ki a felekben egymásról.

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

  1. Túlhajszoltság

A folyamatos magas teljesítménykényszer mára már szinte életmódszintű lett a fiataloknál. Ez a túlhajszoltság pedig nem kedvez a felszabadult szexualitásnak, ugyanis leginkább szorongással, depresszióval jár együtt.

  1. Tapasztalatlanság

Annak ellenére, hogy lenne lehetőség, kevesen használják ki jól. Nem gyűjtenek gyakorlati tapasztalatokat, így az élmények nem túl jók a szexről. Sokan le is mondanak róla, nem akarják újra és újra átélni, hiszen egy fájdalmas, vagy rossz élményt ki akarna megismételni? Mivel nincsenek kellő tapasztalataik az előjáték fontosságáról, a fogamzásgátlásról, sokszor nem jó élményként hagyott nyomot bennük az aktus, és félnek a következményektől is, a nemi úton terjedő betegségektől és a nem kívánt terhességtől is.

  1. Nem segítőkész szülők

A gyermekek már kis kortól belekerülnek az oktatási malomba, ami fiatal felnőttként is őrli őket. A szülők leginkább arra figyelnek a gyermekeik kapcsán, hogy a lehető legjobban végezzék el iskoláikat, jó eredményeik legyenek, és egyszer majd jó munkahelyen kezdjék meg az életet. A jövőkép kialakítása sokkal fontosabb a szülőknek, mint a gyermekük jelenlegi léthelyzete, lelki állapota, és az, hogy beszéljenek vele a szexualitásról. Ez a frusztrált viselkedés, a folyamatos elvárások és a teljesítménykényszer bedarálja a fiatalok lelki életét.

Félő, hogy egyre többen kizárják majd a partnert a szexualitásból, hiszen az csak bonyolítja a már úgyis elvárásoktól megnehezített életet. A magányos örömszerzés, a segédeszközök használata lesz egyre általánosabb, ami nem tesz jót a párkapcsolatoknak.

Tarjáni Rita


Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
Egy laza kis flört a strandon – kell ennél jobb nyári program?
Egy laza kis flört a strandon – kell ennél jobb nyári program?
Tuningold fel a szexuális életed – szupergyorsan!
Tuningold fel a szexuális életed – szupergyorsan!
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.