intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex

Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex

A szenvedélyes csók, amely mögött valódi érzelmek vannak, pezsdítően hat a szexuális életre. Vannak, akik egész életükben szívesen csókolóznak, mások számára nincs ekkora jelentősége.

Csókolózni jó!

Ha valakit megkérdezel, miért szeret csókolózni, sokszor nagyon egyszerű a válasza: Mert csókolózni nagyon jó. Kamaszkorban, 15 éves korunk körül, amikor átéljük az első csók élményét, megtesszük az első lépést a szexuális életünkben. A csók nagyon intim tevékenység. Sokak számára még a szexnél is jobban lemezteleníti az embert. Ekkor a lelked is átadod a partnerednek.

A jó csókról megoszlanak a vélemények, mindenkinek más miatt jó a csók. Az azért általánosságban elmondható, hogy egy jó partner kell hozzá, ideális idő, intimitás és szenvedély. Ha azonban nem vonzódsz eléggé ahhoz, akivel csókolózni készülsz, a csók nem is sikerül majd olyan jól.

A csók több mint egy olyan cselekvés, amivel csak úgy elütjük az időt. Az emberek egyéni motivációja különböző. Vannak, akiket a szeretet, a szenvedély, a szexuális vágy hajt, mások vagy önigazolást várnak, vagy erősíteni akarják az önbizalmukat, nekik nem a partner a fontos.

A csók célja és haszna

Igen, még egy ilyen intim és szenvedélyes dolognak is van célja. Egyrészt tudni szeretnénk, mennyire passzolunk az adott partnerrel. Ennek genetikai okai, céljai vannak. A csók másik célja az, hogy felkorbácsolja a szexuális vágyat, harmadik fontos cél pedig az, hogy a két ember között igazán szorossá fűzze a kötődést.

Mindhárom cél a nők számára sokkal fontosabb, mint a férfiak számára. A női ciklussal is összefügg, hogy mikor van inkább kedvük csókolózni. Abban a néhány napban, amikor a legtermékenyebbek, a csókhoz is nagyobb kedvük van.

A csók segít abban, hogy a meglévő párkapcsolat izgalmasabb legyen, a benne élők elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak legyenek. A csók a szeretet, a vonzódás jele. Akik sokat csókolóznak, színesebb szexuális életről számolnak be. Kutatások is készültek a témában, amelyek eredménye szerint azok, akik életének rendszeres része a csók, szex közben több új dolgot próbálnak ki, többször szerepel náluk a listán az orális szex és több az intim érintés is.

Hosszú kapcsolatban tényleg ritkul a csók?

Tény, hogy amikor már néhány éve együtt vagyunk valakivel, a csókok száma többnyire csökken. Leginkább a szexuális együttlétek idejére korlátozódik, kevesebb van belőle az ágyon kívül. Azoknál a hosszú kapcsolatban élő pároknál, ahol a csók gyakori vendég, kiegyensúlyozottabb az egész kapcsolat, könnyebben és gyakrabban mutatják ki egymás iránti érzéseiket.

 

Komáromi Csenge


5 dolog, amit ne tegyél az ágyban
5 dolog, amit ne tegyél az ágyban
Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
Nyár, szex, veszélyek
Nyár, szex, veszélyek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.