intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex

Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex

A szenvedélyes csók, amely mögött valódi érzelmek vannak, pezsdítően hat a szexuális életre. Vannak, akik egész életükben szívesen csókolóznak, mások számára nincs ekkora jelentősége.

Csókolózni jó!

Ha valakit megkérdezel, miért szeret csókolózni, sokszor nagyon egyszerű a válasza: Mert csókolózni nagyon jó. Kamaszkorban, 15 éves korunk körül, amikor átéljük az első csók élményét, megtesszük az első lépést a szexuális életünkben. A csók nagyon intim tevékenység. Sokak számára még a szexnél is jobban lemezteleníti az embert. Ekkor a lelked is átadod a partnerednek.

A jó csókról megoszlanak a vélemények, mindenkinek más miatt jó a csók. Az azért általánosságban elmondható, hogy egy jó partner kell hozzá, ideális idő, intimitás és szenvedély. Ha azonban nem vonzódsz eléggé ahhoz, akivel csókolózni készülsz, a csók nem is sikerül majd olyan jól.

A csók több mint egy olyan cselekvés, amivel csak úgy elütjük az időt. Az emberek egyéni motivációja különböző. Vannak, akiket a szeretet, a szenvedély, a szexuális vágy hajt, mások vagy önigazolást várnak, vagy erősíteni akarják az önbizalmukat, nekik nem a partner a fontos.

A csók célja és haszna

Igen, még egy ilyen intim és szenvedélyes dolognak is van célja. Egyrészt tudni szeretnénk, mennyire passzolunk az adott partnerrel. Ennek genetikai okai, céljai vannak. A csók másik célja az, hogy felkorbácsolja a szexuális vágyat, harmadik fontos cél pedig az, hogy a két ember között igazán szorossá fűzze a kötődést.

Mindhárom cél a nők számára sokkal fontosabb, mint a férfiak számára. A női ciklussal is összefügg, hogy mikor van inkább kedvük csókolózni. Abban a néhány napban, amikor a legtermékenyebbek, a csókhoz is nagyobb kedvük van.

A csók segít abban, hogy a meglévő párkapcsolat izgalmasabb legyen, a benne élők elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak legyenek. A csók a szeretet, a vonzódás jele. Akik sokat csókolóznak, színesebb szexuális életről számolnak be. Kutatások is készültek a témában, amelyek eredménye szerint azok, akik életének rendszeres része a csók, szex közben több új dolgot próbálnak ki, többször szerepel náluk a listán az orális szex és több az intim érintés is.

Hosszú kapcsolatban tényleg ritkul a csók?

Tény, hogy amikor már néhány éve együtt vagyunk valakivel, a csókok száma többnyire csökken. Leginkább a szexuális együttlétek idejére korlátozódik, kevesebb van belőle az ágyon kívül. Azoknál a hosszú kapcsolatban élő pároknál, ahol a csók gyakori vendég, kiegyensúlyozottabb az egész kapcsolat, könnyebben és gyakrabban mutatják ki egymás iránti érzéseiket.

 

Komáromi Csenge


„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
Szerelmes vagy a szerelembe?
Szerelmes vagy a szerelembe?
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
Középkori hálószobatitkok, avagy 7 dolog, amit nem tudtál a középkori szexről
Középkori hálószobatitkok, avagy 7 dolog, amit nem tudtál a középkori szexről
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.