intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Kellemetlen szagok és fertőzések

Kellemetlen szagok és fertőzések

Gondoltad volna, hogy a hüvely kellemetlen fertőzéseinek oka általában a felborult pH-ra vezethető vissza? Rajtad is nagyon sok múlik azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudsz vigyázni intim testrészed pH-egyensúlyára. Ahhoz, hogy a hüvelyeddel minden rendben legyen, csak egy kis odafigyelés kell.

1. A hüvely kellemetlen szagát az esetek túlnyomó többségében – a tévhittel ellentétben – nem a higiénia hiánya okozza. Az erős, kellemetlen szag általában a kiegyensúlyozatlan pH eredménye. Az egészséges pH-érték a hüvelyben 3,5-4,5. Ez enyhén savas környezetet teremt a jótékony baktériumoknak, amelyek védenek a fertőzések ellen. Ebben a környezetben tudnak csak életben maradni, ez az ideális számukra. Ha a pH-egyensúly eltolódik a lúgosabb irány felé, ez lehetővé teszi a kórokozók vagy a rossz baktériumok számára a könnyű bejutást. Ennek köszönhetően fertőzések alakulhatnak ki, amelyek kellemetlen szagot okoznak.

2. A gombás fertőzések gyakoribbak, mint gondolnád. Ha már volt részed benne, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. A nők és a lányok minden korosztályban veszélyeztetettek, és könnyen el is kaphatják. A gombás fertőzés égő, viszkető érzést okozhat, amit szagtalan, néha sűrű hüvelyi folyás kísér.  Sajnos tény, hogy a nők 75 %-a legalább egyszer átesik élete során hüvelyi gombás fertőzésen, 50 %-uk pedig akár többször is.

intim fertőzések

3. Ám mégsem olyan gyakori, mint a hüvely bakteriális gyulladása. Sokan a bakteriális fertőzésre azt hiszik, hogy gombás elváltozás. Mindkét problémát okozhatja a hüvely pH-jának felborulása. A bakteriális fertőzést szürkésfehér hüvelyfolyás és kellemetlen, „gyanús” szag kíséri. Ha nem vagy biztos benne, hogy mivel állsz szemben, feltétlenül fordulj nőgyógyászhoz, ugyanis a bakteriális fertőzést általában antibiotikumokkal kezelik. Azonban ha nem kezelik, akkor növelheti a koraszülés, a kismedencei gyulladás és a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát.

4. A hüvely pH-egyensúlya nagyon könnyen megbomlik. A menstruáció, a rendszeres szex, a helytelenül megválasztott fogamzásgátló tabletták, a stressz, a szappanok és tusfürdők használata az intim területen, valamint a dezodorálás, parfümözés is befolyásolhatja a pH-t.

Tartsd a hüvelyed egészségesen, hogy a pH-egyensúly ne boruljon fel. Így könnyedén kivédheted a káros hatásokat, amelyek a fertőzéseket okozzák. Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, anonim módon is felteheted felkészült nőgyógyász szakorvosainknak, akik virtuális rendelőnkben online rendelnek.


Ligeti Anna


Egyéjszakás kaland
Egyéjszakás kaland
Így csókolunk mi
Így csókolunk mi
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Romantika, testiség és szex tinikorban
Romantika, testiség és szex tinikorban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.