intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A korod árulkodik a szexuális szokásaidról

A korod árulkodik a szexuális szokásaidról

Furcsa belegondolni, de bizony, általánosságban a korodból kiderülhet, meghatározható, hogy átlagosan mennyi időt töltesz szexszel. Természetesen olyan nincs, hogy valahol leírták, mely életkorban mennyi időt kell a szexre szánni. Vannak olyanok, akik egyáltalán nem érdeklődnek a szexualitás iránt, mások érdeklődése pedig átlagon felüli. Vannak olyanok is, akik valamilyen terápia gyanánt gondolnak a szexre.

Vajon neked elég a szex?

A szex egy személyes élményeken nyugvó tevékenység, ezért nincs olyan, hogy mennyi elég belőle. Az a lényeg, hogy te hogy vélekedsz erről, és neked mi a személyes igényed. A másik szempont a partnered igénye. Ha a vágyaitok megegyeznek, minden rendben. Szóval mindegy, hogy hetente hányszor szexelsz, ha az neked megfelel, akkor az úgy ideális. Persze nemcsak az életkorod, hanem a kapcsolatod milyensége és más objektív tényezők is közrejátszanak abban, hogy mennyi számodra a kielégítő szex.

Nyilván mindenkiben ott motoszkál a kérdés: Mégis, vajon normális a szexuális életem? Természetesen, mint oly sok mindenről, a szexualitásról is készültek kutatások, amelyek összehasonlítási alapként szolgálnak. Az amerikai Kinsey Intézet folyamatosan kutatja az emberi szexualitás minden vonatkozását.

A tanulmányok szerint a kor előrehaladtával általában csökken a szexuális vágy és az aktivitás is.

A 18–29 közötti korosztály szexel a legtöbbet, hiszen ők fiatalok. A legnagyobb a szex gyakorisága ebben a korcsoportban, ez igaz, átlagosan heti két együttlétről számoltak be. Ám ebben a korcsoportban sokaknak még nincs tartós kapcsolata. Ez viszont befolyásolja a szex gyakoriságát is. Ez kétélű dolog, hiszen az, akinek nincs párkapcsolata, könnyebben keveredik kalandokba, de az is lehet, hogy nélkülözi a szexet egy ideig, amíg rálel a tartós párkapcsolatra.

30 év felett, de még 40 év alatt már általában árnyaltabb képünk van a saját testünkről, a vágyainkról. Elég tapasztalattal is rendelkezünk már, tudjuk, mi az, ami jól esik, mi az, ami nem. Ez az az életkor, amikor a legtöbben gyereket vállalnak, így ez talán kicsit megtöri a szexualitás folytonosságát. Ugyanígy egy nagyobb esemény mint például egy költözés is befolyásolja azt. A 30-40 éves korosztály átlagosan évi közel 90 együttlétről számoltak be.

A 40-49 évesek évente majd’ 70-szer szexelnek. Itt már látszik, hogy az életkor növekedésével csökken a szexuális aktivitás.

Az 50 feletti korosztály nem vett részt a Kinsey-kutatásban, de ez a korosztály sem inaktív a szexben, sőt! Ebben a korcsoportban az számít leginkább, hogy a két partner milyen hosszú ideje van együtt, szeretetben, egy kapcsolatban. Azok, akik már több mint 50 éve együtt élnek, 30%-nál is magasabb az esélye annak, hogy akár heti háromszor is együtt legyenek. Ebből is látszik, hogy hosszú kapcsolatban is lehet jó, kiegyensúlyozott szexuális életet élni.

De miért szexelünk kevesebbet, ahogy idősebbek leszünk?

1.   Élettani okokból

A kor előrehaladtával nemi hormonjaink szintje csökken. Ennek következményeként csökken a nemi vágy, felléphetnek erekciós problémák, a nőknél pedig hüvelyszárazság. Ezek a problémák visszavetik a szexuális aktivitást.

2.   Krónikus betegségek miatt

3.   Romlik az állóképesség

4.   Csökken a kapcsolatban az érdeklődés, az izgalom, a vágy

A szexben nincs kötelező és nincs olyan, hogy kell. Ami számodra megfelel, az a legjobb. Szerencsés vagy, ha olyan partnered van, akivel a vágyaitok és az igényeitek megegyeznek, mert ebben az esetben hosszú, boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatra és szexuális életre számíthatsz.

 

Komáromi Csenge


Útmutató orális szexhez - Férfiaknak
Útmutató orális szexhez - Férfiaknak
Az élet túl rövid, ahhoz hogy megadd magad a "majdnemnek"
Az élet túl rövid, ahhoz hogy megadd magad a "majdnemnek"
És te? Kit választanál?
És te? Kit választanál?
Összeköltözés, a kritikus pont
Összeköltözés, a kritikus pont
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.