intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mi a boldogság? – 3 szempont a nő szemszögéből

Mi a boldogság? – 3 szempont a nő szemszögéből

A boldogság nagyon szubjektív dolog. Mást jelent nekem és mást neked. Farkas Lívia szerint „A saját boldogságod kulcsára neked kell rátalálnod”. A boldogság mindenki számára elérhető dolog, olyan állapot, ami nem attól függ, ki milyen gazdag, milyen körülmények közül érkezik és hova tart. A boldogság bennünk van.

Száz és ezer esztendővel ezelőtt a nők számára egészen más volt a boldogság kifejezés jelentése, mint ma. Ma lehetőségünk van dönteni a saját sorsunkról, így az a bizonyos boldogság is a mi kezünkben van, nem függ senkitől. Dönthetünk úgy, hogy családot alapítunk, de úgy is, hogy a karrierünket választjuk – attól függ, mi okoz számunkra nagyobb boldogságot.

Vannak azonban tényezők, amelyek minden nő boldogságához markánsan hozzájárulnak.

1. Párkapcsolat, szerelem

Az agyonszajkózott megállapítás, hogy az ember társas lény, nagyon is igaz. Sokan megtalálják a beteljesülést az által, hogy elérik, amit szerettek volna, megvalósítják önmagukat, de ez sokszor nem elég. Szükség van arra, hogy ezt megosszuk valakivel, akinek a figyelmére és a támogatására mindig számíthatunk.

Egy nő akkor igazán boldog, ha van valaki, aki az odaadásával áll mellette. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy házasságban kell együtt lenni, ez már a mai nőknél nem elvárás a boldogság beteljesüléséhez. Fontos azonban az, hogy tiszta, igaz érzéseket táplálhassanak valaki iránt, és ezeket vissza is kapják.

2. Önkép

Az, hogy önmagunkról mit gondolunk, kivetül a külvilágra is. Ezt sugározzuk magunkból. Ha nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, az megakadályozza a boldogság kiteljesedését. Az elégedetlenség megmérgezi a boldogságot, és végül semmi sem marad belőle. A nő pedig elsorvad boldogság nélkül. A pozitív megerősítések ezért nagyon fontosak minden nőnek. Vannak olyanok, akik képesek önmaguk fejlesztésére, nincsenek arra rászorulva, hogy másoktól kapják meg ezt az üzemanyagot. Maguknak teremtik elő, a saját belső energiájukkal táplálják. Folyamatosan pozitív gondolataik vannak, amelyek nagyon jó irányba képesek befolyásolni az önképüket. Ám ez sajnos átfordulhat olyan önzésbe, nagyképűségbe, amit nem szabad összetéveszteni a boldogsággal, mert könnyen a két szék közül a pad alá eshetünk.

3. Társadalmi státusz

A cikk elején utaltunk arra, hogy olyan szerencsések vagyunk, hogy magunk dönthetünk arról, hogy miben teljesedünk ki. Kinek a család, kinek a karrier a fontosabb. A társadalmi státuszunk is eszerint alakul. Kinek a családanya státusz a fontosabb, kinek a dolgozó nő státusz. Persze ezeken kívül még jó párat fel lehetne sorolni, ami boldoggá tehet valakit, de ez a kettő a legmeghatározóbb. A legszerencsésebbek talán azok, akiknél ez a kettő összhangban egyesül, és úgy érik el azt az állapotot, amelyet ők maguk boldogságnak neveznek.

Ezekből is látszik, hogy lelki egyensúlyunkat mind-mind másban találjuk meg. Van, akinek a hobbija, másnak a családja jelenti az igazi boldogságot, de a fenti három tényező biztosan szerepet játszik abban, hogy a boldogság felé megtett út milyen hosszú.

 

Ligeti Anna


Szerinted mi lehet a tartós kapcsolat titka? – 6 fiatal válaszolt
Szerinted mi lehet a tartós kapcsolat titka? – 6 fiatal válaszolt
5 ok, amiért a férfiak is blöffölnek az ágyban
5 ok, amiért a férfiak is blöffölnek az ágyban
Az első közös nyaralás a szerelmeddel
Az első közös nyaralás a szerelmeddel
Így válassz tampont helyesen
Így válassz tampont helyesen
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.