intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

3 tény, amit lehet, hogy nem tudtál az orgazmusról

3 tény, amit lehet, hogy nem tudtál az orgazmusról

A szexnek nem feltétlenül része az orgazmus. Persze mindenki arra törekszik, hogy érezze a gyönyört. Ha sikerül, az mindig nagyon jó hatással van az emberre. De mitől olyan jó? Szex közben pont nem ezen gondolkodsz, az biztos, de egyértelmű, hogy tudni szeretnéd… nem igaz? Íme, három olyan dolog, amit lehet, hogy még nem tudtál az orgazmusról.

1. Az agyad aktiválódik orgazmus közben

Szexuális együttlét során nemcsak lelki téren vannak élményeink, hanem az orgazmus révén fizikai értelemben is átéljük. Az agyat annyi inger éri, hogy az teljesen lefoglalja működése igen nagy részét. Összekapcsolódnak a fizikai ingerek, a mozdulatok, az emlékezés és persze a fantáziáid is. Ez nagy mértékben leköti az agyad. Többféle hormon is táncot jár a szervezetedben.

Ugyanakkor az agyad számára más tevékenység is lehet olyan jó, mint a szex, azaz más élmények is aktiválják ugyanazokat az agyi területeket, amelyeket a szex és az orgazmus is.

Orgazmus hatására a vérkeringés fokozódik, ami az agyad egészségéhez is hozzájárul.

2. A hormonok nem pihennek ám!

Nem egy és nem kettő hormon termelődik az orgazmus során. Ezek segítik elő a gyönyör minél mélyebb átélését, az ellazulást, a kötődést.

· Dopamin: a vágy hormonja, azaz a gyönyör érzéséért felelős. Az agy több területére hatással van. Nem egyszerű hormon, ennek segítségével jegyzi meg az agy a gyönyör és a hozzá vezető cselekvés közötti kapcsolatot. Emiatt van az, hogy keresed azokat a helyzeteket, szituációkat, tevékenységeket, amelyek örömöt okoznak.

· Oxitocin: más néven ölelőhormon (hát nem szép ez a név?). Azért felel, hogy jobban át tudd élni az intim pillanatokat, segíti a kötődést. Ez a hormon okozza azt, hogy a nők szex után még szeretnek kicsit összebújni, ölelkezni, mivel náluk az oxitocin orgazmus után termelődik. Intenzívebb is a termelődése, mint a férfiaknál.

· Szerotonin: a jó hangulat és a relaxáció felelőse ez a hormon, ami mindkét nemnél szex után termelődik nagyobb mennyiségben. A férfiak a szerotoninnak köszönhetik, hogy olyan nagyon álmosak lesznek szex után.

3. A szex jól bevált fájdalomcsillapító

Endorfin, vazopresszin, oxitocin. Ennek a három anyagnak a jelenléte és hatása eredményezi azt, hogy szex közben nem érzel erős fájdalmat. Ilyenkor fel sem tűnik egy erősebb csípés, karmolás vagy hajhúzás. Amikor fáj valamid, vagy orgazmusod van, az agyadnak ugyanazon területe aktiválódik. Ezzel magyarázható, hogy sokaknál a fájdalom kivált bizonyos szexuális izgalmat, gerjedelmet. Szóval nem maga a helyzet izgalmas csupán, nem is az, hogy az egyik fél az alávetett és kiszolgáltatott, hanem az agyi tevékenység miatt létrejött érzések.

A szex és az orgazmus tehát nem csupán lelki kötődés közben létrejött örömérzés, és nemcsak testi csúcspont, hanem az agy érdekes játéka is egyben.

 

Ligeti Anna


Miért múlik a szerelem, és hogyan érezheted újra?
Miért múlik a szerelem, és hogyan érezheted újra?
5 tény az  önkielégítésről
5 tény az önkielégítésről
Nyitott házasság – tényleg csak megegyezés kérdése?
Nyitott házasság – tényleg csak megegyezés kérdése?
A látszatszerelemnél nincs rosszabb! Küzdj a boldogságért!
A látszatszerelemnél nincs rosszabb! Küzdj a boldogságért!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.