intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex a menstruáció alatt – Terhes lehetsz, ha nem védekezel

Szex a menstruáció alatt – Terhes lehetsz, ha nem védekezel

A menstruáció alatti szexuális életről megoszlanak a vélemények. Vannak, akikben nincs ellenérzés, mások viszont ilyenkor elutasítják a szexet, megint mások viszont úgy gondolják, menstruáció alatt nem következik be terhesség. Ez viszont óriási tévhit.

Fertőzések kockázata

Ha valaki szexuális életet él, ez magában hordozza a fertőzések kockázatát. Így van ez a menstruáció alatti szex esetében is. A menzesz alatt a hüvely érzékeny flórája megváltozik, ami különböző problémákhoz vezethet, például bakteriális vagy gombás fertőzéshez. Ez utóbbi bármikor előfordulhat, mégis a hormonális változások hatására nő a kockázata.

A szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezésben az óvszer az egyik leghatékonyabb eszköz.

  • gonorrhea
  • herpesz
  • HIV
  • HPV
  • szifilisz
  • nemiszervi szemölcsök
  • trichomoniasis
  • hepatitis B

Ezek a betegségek mind nemi úton terjednek, így feltétlenül érdemes óvszert is használni, ha fennáll a gyanú, vagy új partnerrel szexelsz. Ezek a menstruációd alatt is megfertőzhetnek, ne higgy a tévhiteknek.

Menstruáció és terhesség

Az átlagos női ciklus hossza 28 nap. Ennél lehet egy-két nappal rövidebb és hosszabb is. A legtermékenyebb napok a 8-19. napok közé esnek. Ilyenkor a legvalószínűbb a teherbeesés valószínűsége. Emellett fontos figyelembe venned, hogy a peteérés után a petesejt még egy egész napig életképes lehet és a spermiumok pedig az ejakulációt követően akár 5 napig is élhetnek.

A menstruációd lehet rendszertelen is, így sosem lehetsz teljesen biztos abban, hogy pontosan mikor van peteérésed. Ráadásul a rendszerességet sok tényező befolyásolhatja. Ilyen a hirtelen fogyás, az extrém testmozgás, a komoly táplálkozási zavarok, a mióma, a PCOS, a kismedencei gyulladásos betegség, a petefészek-elégtelenség és az endometriózis. Ugyanígy a szoptatás és a terhesség is kiválthatja, hogy a menstruációd rendszertelenné válik.

A menstruáció alatti szex csökkenti a stresszt, javítja a menstruáció alatti görcsös fájdalmat, és rövidebbé is teszi a menstruáció idejét. Segít az alvászavarok leküzdésében, erősíti az immunrendszert.

 

Komáromi Csenge


Mi a petting?
Mi a petting?
Feromonok, a néma szexuális jelek
Feromonok, a néma szexuális jelek
A túl sok szex és a hólyaghurut
A túl sok szex és a hólyaghurut
Én és ő (novella)
Én és ő (novella)
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.