intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex a menstruáció alatt – Terhes lehetsz, ha nem védekezel

Szex a menstruáció alatt – Terhes lehetsz, ha nem védekezel

A menstruáció alatti szexuális életről megoszlanak a vélemények. Vannak, akikben nincs ellenérzés, mások viszont ilyenkor elutasítják a szexet, megint mások viszont úgy gondolják, menstruáció alatt nem következik be terhesség. Ez viszont óriási tévhit.

Fertőzések kockázata

Ha valaki szexuális életet él, ez magában hordozza a fertőzések kockázatát. Így van ez a menstruáció alatti szex esetében is. A menzesz alatt a hüvely érzékeny flórája megváltozik, ami különböző problémákhoz vezethet, például bakteriális vagy gombás fertőzéshez. Ez utóbbi bármikor előfordulhat, mégis a hormonális változások hatására nő a kockázata.

A szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezésben az óvszer az egyik leghatékonyabb eszköz.

  • gonorrhea
  • herpesz
  • HIV
  • HPV
  • szifilisz
  • nemiszervi szemölcsök
  • trichomoniasis
  • hepatitis B

Ezek a betegségek mind nemi úton terjednek, így feltétlenül érdemes óvszert is használni, ha fennáll a gyanú, vagy új partnerrel szexelsz. Ezek a menstruációd alatt is megfertőzhetnek, ne higgy a tévhiteknek.

Menstruáció és terhesség

Az átlagos női ciklus hossza 28 nap. Ennél lehet egy-két nappal rövidebb és hosszabb is. A legtermékenyebb napok a 8-19. napok közé esnek. Ilyenkor a legvalószínűbb a teherbeesés valószínűsége. Emellett fontos figyelembe venned, hogy a peteérés után a petesejt még egy egész napig életképes lehet és a spermiumok pedig az ejakulációt követően akár 5 napig is élhetnek.

A menstruációd lehet rendszertelen is, így sosem lehetsz teljesen biztos abban, hogy pontosan mikor van peteérésed. Ráadásul a rendszerességet sok tényező befolyásolhatja. Ilyen a hirtelen fogyás, az extrém testmozgás, a komoly táplálkozási zavarok, a mióma, a PCOS, a kismedencei gyulladásos betegség, a petefészek-elégtelenség és az endometriózis. Ugyanígy a szoptatás és a terhesség is kiválthatja, hogy a menstruációd rendszertelenné válik.

A menstruáció alatti szex csökkenti a stresszt, javítja a menstruáció alatti görcsös fájdalmat, és rövidebbé is teszi a menstruáció idejét. Segít az alvászavarok leküzdésében, erősíti az immunrendszert.

 

Komáromi Csenge


Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet
Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet
Nyáron is gondolkodj hideg fejjel!
Nyáron is gondolkodj hideg fejjel!
Nem KELL férjhez menni!
Nem KELL férjhez menni!
Egy életen át szexközelben
Egy életen át szexközelben
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Kállai Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.