intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

3 tipp az introvertált-extrovertált pároknak

3 tipp az introvertált-extrovertált pároknak

Hétvégén szülinapja lesz a lányunknak, a tizedik. Az egész osztályt meg akarta hívni, végül 13 gyerek maradt a listán. Nekem ez azt jelenti, hogy lesz egy szuper buli a kertben, ahol 14 gyerek jól fogja érezni magát. A férjem introvertált. Számára ez sok zaj, sok olyan tevékenység, amelyek kizökkentik a komfortzónájából.

3 tipp az introvertált-extrovertált pároknak

Több mint 15 év házasság után nem vagyok meglepve, hogy a férjem és én két külön világban élünk, mert ez nagyon jól működik. Nem volt ez mindig így, sokat dolgoztunk azon, hogy elfogadjuk egymás rigolyáit.

Az introvertált és az extrovertált emberek nagyon különböző módon tapasztalják meg a világot. Az extrovertált általában külső agyi ingerekre támaszkodik annak érdekében, hogy jól érezze magát, az introvertált gyakran annyi annyi belső agyi ingerrel rendelkezik, hogy a külső ingerek túlterhelik.

A férjemet semmiképp nem mondanám antiszociálisnak. Vannak csodás barátai, közös barátaink, akiket nagyon szeret. Ám a különböző partyk, mulatságok, összejövetelek gyerekekkel, anyukákkal, apukákkal nem igazán hozzák lázba. Neki ezek mind mentális igénybevételnek számítanak. Leszívják az energiáit, és sok időre van szüksége utána a feltöltődéshez. Én pont ennek az ellenkezője vagyok: jól érzem magam attól, ha másoknak adhatok valamit, egy bulit, egy szülinapi partyt vagy főzhetek, süthetek, emberekkel vehetem körbe magam. Persze utána nekem is szükségem van regenerálódásra.

Szerencsére már régen megértettem a személyiségünkben rejlő különbségeket, amelyeket már nem ellentétnek fogok/fogunk fel.

Íme, a mi 3 tippünk a hozzánk hasonló introvertált-extrovertált pároknak:

1. Töltsetek időt azzal, amit szerettek, még akkor is, ha ez külön töltött időt jelent.

Miután a gyerekek elmentek aludni, én rendszerint valami aktívabb kikapcsolódást keresek. Sokszor van kedvem kimozdulni, esetleg vendégeket hívni, a teraszon beszélgetni egy pohár bor mellett. A férjem ilyenkor olvas, vagy zenét hallgat. Na, ezzel mit kezdj? Megegyeztünk, hogy én tisztelem az ő idejét és ő is az enyémet. Ez azt jelenti, hogy egy nyaraláskor például én a barátokkal csinálok valami programot, ő pedig elmegy túrázni egyet. A hétköznapokban én többször csinálok programot a barátnőimmel, míg ő otthon azzal foglalkozhat, ami feltölti. Így, amikor együtt vagyunk, nagyon élvezzük egymás társaságát, és jó együtt lenni, nem unalmas, erőltetett időtöltés.

2. Tervezzetek előre. Így biztosítható, hogy mindenki igényei teljesüljenek.

Vegyétek elő a naptárt, és beszéljétek át a közösségi és a családi eseményeket. Készítsetek tervet, hogy mindketten boldogan tudjátok megélni ezeket. Semmit se tekintsetek kötelezőnek. Tudomásul kell venni, hogy az extrovertált ember több spontán rendezvényt szeretne szervezni, az introvertáltnak azonban erre nincs szüksége. Ő tervezhet egy saját, egyedülálló rendszert úgy, hogy a megbeszélteket, a közös eseményeket tiszteletben tartja. Egy kis tervezéssel sokkal élvezetesebbé tehető az introvertált fél számára is az egész év.

3. Hozzatok létre tereket magatoknak az otthonotokban, amelyek kiszolgálják mindkettőtöket.

Egy introvertált-extrovertált otthonban fontos, hogy mindenki úgy érezze, van olyan hely, ahol annyira kevés vagy akár annyira sok inger van, amennyire pont vágyik. Az introvertált környezetének kialakítását úgy lehet megtervezni, hogy megelőzze a túlterhelést. Az extrovertált esetleg vágyakozik arra, hogy mentális ingerekkel találkozzanak, éberek akarnak lenni minden pillanatban, fontos számukra, hogy inspiráljanak és inspirálódjanak.

Ha ezt a 3 dolgot sikerül betartani, akkor egy nagyon jó kapcsolat lehet a két teljesen különböző ember házassága, együttélése. Ha vannak ilyen tapasztalataid, írd meg nekünk.


A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A sok szex önigazolást ad?
A sok szex önigazolást ad?
Így tartsd meg a szerelmed!
Így tartsd meg a szerelmed!
7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van
7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.