intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?

Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?

Szex közben természetes, hogy nem az jár a fejedben, hogy vajon mi zajlik épp az agyadban, a testedben. Az érzelmi oldalra koncentrálsz, pedig az együttlétek a szervezeted is befolyásolják. Lássuk csak, hogyan…

A meghitt együttlétkor a testben oxitocin, azaz "szeretethormon" szabadul fel nagy mennyiségben. Ettől érzed azt, hogy csak vele akarsz lenni, kötődsz hozzá. Emellett elégedettséget is érzel, ami a dopaminnak, azaz a "boldogsághormonnak" köszönhető. Az oxitocin által kiváltott kötődés nemcsak szex közben jellemző, máskor is érezzük. Az is tény, hogy nagyon sokat számít, hogy milyenek az együttlétkor a körülmények. A kötődés nem mindig alakul ki. Ha például valaki szexuális erőszak áldozata, akkor a hormonok nem szabadulnak fel, nincs kötődés, nincs örömérzés és elégedettség.

Pont ugyanilyen egy boldogtalan kapcsolat is. Ahhoz, hogy újjáéledjen, nem elegendő csupán a szex. Ha az érzelmek nem stimmelnek, a fizikai háttér kevés, és a hormonok nem termelődnek varázsütésre. Természetesen lehet szexelni szerelem nélkül is, ez bizonyítást nyert már, ám nem mindenkinél működik. Vannak olyanok – főleg nők –, akik nem képesek érzelmi háttér nélkül szerelmeskedni senkivel. Náluk a kémia és az érzelmi telítettség egyszerre kell, hogy jelen legyen.

Mi történik a testtel?

Természetes, hogy az intenzív terhelés hatására növekszik a szíved teljesítménye, fokozódik a vér áramlása, könnyebben jut el azokhoz a szervekhez, amelyeknek szükségük van vérre. A vérbőség a férfiaknál merevedést okoz, a nők esetében pedig ettől duzzadnak meg a nagy- és kisajkak, valamint ettől lesz nedves a hüvely, így könnyebb a behatolás.

Az erogén zónáid nagyon érzékenyek lesznek egy pillanat alatt. Vannak olyan nők, akik ezek ingerlésétől is orgazmust képesek átélni. Ez is a fokozott vérellátásnak köszönhető. A szívritmus hirtelen felgyorsul, ám az orgazmus után viszonylag gyorsan visszaáll az eredeti állapotba.

Bizonyára te is megfigyelted, hogy az orgazmus előtti pillanatokban az izmaid megfeszülnek. Ez főleg a has, a csípő környékén és a lábakban jellemző. Az orgazmus után az izmok ellazulnak.

Az orgazmus következtében prolaktin termelődik a szervezetedben. Ez nyugtató hatással van rád. Ennek a hormonnak köszönheted, hogy szerelmeskedés után fáradtnak érzed magad, és kellemes álmosság ül rád.   

Nem lehetsz teljesen biztos abban, hogy amit szex közben érzel, az milyen érzelem. Szerelem, vagy csak a hormonok űznek veled tréfát? A kémia nagyon fontos két ember között, hatására működik a szex, ám az is nagyon lényeges, hogy tisztában légy az érzelmeiddel, a kapcsolat jellegével is.


Ligeti Anna


A csók és a puszi tudománya
A csók és a puszi tudománya
Így tartsd egészségesen a G-pontod!
Így tartsd egészségesen a G-pontod!
Hüvelyi fertőzésed van? – Nem a pasidtól kaptad el!
Hüvelyi fertőzésed van? – Nem a pasidtól kaptad el!
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.