intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ölelj sokat, ölelj szorosan! – Az ölelés boldogabbá tesz

Ölelj sokat, ölelj szorosan! – Az ölelés boldogabbá tesz

Átölelünk másokat, amikor boldogok vagy szomorúak vagyunk, esetleg izgatottak. Akkor is ölelünk, ha vigasztalni szeretnénk valakit, aki rászorul. Kiderült, hogy az ölelés nemcsak lelkileg tesz jót, hanem bizonyítottan egészségesebbé és boldogabbá is tesz minket.

A kutatók szerint az ölelés sokkal több egy meleg érzésnél, amit akkor érzünk, amikor ölelünk vagy ölelnek bennünket. Lássuk, valóban igaz-e ez.

Az ölelés csökkenti a stresszt

Egy másik személy támogatása érintéssel csökkentheti nála a felgyülemlett feszültséget. Sőt, még a benned felgyülemlett negatív érzéseket is képes csökkenteni. Egy tanulmányban 20 pár vett részt, a férfiak apró, de kissé fájdalmas áramütést kaptak, a nők minden esetben öleléssel, érintéssel próbálták vigasztalni a párjukat.

Az ölelés óvhat a betegségektől

Szintén egy kutatás során – amelyben 400 felnőtt ember vett részt – mutatták ki, hogy az ölelés csökkentheti a betegségekre való fogékonyságot. Azok, akiket sokszor megöleltek, ha meg is betegedtek, kevésbé súlyos tünetekkel vészelték azt át, mint azok, akiket egyáltalán nem öleltek meg.

Az ölelés és az érintés javíthatja a szív egészségét

Az ölelés jót tehet a szív egészségének. Egy megbízható forrásból származó tanulmányban a tudósok egy körülbelül 200 felnőttből álló csoportot két részre osztottak:

• Az egyik csoport tagjainak a partnereik 10 percig fogták a kezüket és ölelték őket még 20 másodpercig.

• A másik csoportnál a partnerek csak csendben ültek.

Az első csoportba tartozó embereknél nagyobb mértékben csökkent a vérnyomás és a pulzus, mint a második csoport tagjainál.

Megállapítható volt hát, hogy a szeretetteljes ölelés, érintés jót tehet a szív egészségének.

Az ölelés boldogabbá tehet

Amikor valakit átölelünk, vagy valaki bennünket ölel át, az oxitocin szintje megemelkedik a szervezetünkben. Az oxitocin gyilkolja a stresszt, és boldogságérzést okoz. Ez a hormon erős hatást gyakorol a nőkre. Az oxitocin csökkenti a vérnyomást és a norepinefrin stresszhormon szintjét. Az oxitocin pozitív hatásai erősödnek, amikor átölelünk valakit, például anya a gyermekét.

Az ölelés segít csökkenteni a félelmet és oldja a szorongást

Az érintés és főleg az ölelés csökkentheti az alacsony önértékelésű emberek szorongását. Megakadályozza az elszigetelődést. Még egy élettelen tárgy, például egy plüssjáték megölelése is csökkenti a félelmet. Ugye, hogy neked is volt kedvenc macid, akit előszeretettel ölelgettél, ha féltél?

Az ölelés segít másokkal kommunikálni

Legtöbbször szavakkal és gesztusokkal kommunikálunk egy másik emberrel, ám a gondolatok átadásának az ölelés is egy nagyon hasznos módja. Egy másik ember testének érintésével nagyon sok mindent ki tudunk fejezni felé: haragot, félelmet, undort, szeretetet, hálát, boldogságot, szomorúságot, együttérzést.

Az ölelés nagyon megnyugtató és kommunikatív típusú érintés.

Sajnos manapság a legtöbb ember hiányt szenved érintésben és ölelésben is. Sokan magányosak, elfoglaltak, és most a koronavírus sem kedvez a társas kapcsolatoknak. Azonban, ha jobban akarod érezni magad, és ezt át szeretnéd adni másoknak is, javítsd a kommunikációd öleléssel, érintéssel. Kérd meg a családtagjaidat, hogy öleljenek meg téged ők is.

A rendszeres ölelés a hozzád legközelebb állókkal, még ha rövid is, különösen pozitív hatással lehet az agyadra és a testedre.

 

Komáromi Csenge


A jó szex nem tökéletes
A jó szex nem tökéletes
Segítség! A pasimnak herpesze van!
Segítség! A pasimnak herpesze van!
Valami elromlott a kapcsolatban? – Helyre lehet hozni
Valami elromlott a kapcsolatban? – Helyre lehet hozni
5 ok, amit érdemes az  orvosoddal megbeszélni a szexuális életed
5 ok, amit érdemes az orvosoddal megbeszélni a szexuális életed
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.