intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mi az a szeretetnyelv, és hogyan segíthet a kapcsolatodon?

Mi az a szeretetnyelv, és hogyan segíthet a kapcsolatodon?

Nem lenne csodálatos, ha a partnered megértené, mit akarsz, anélkül, hogy elmondanád neki? Nincs annál rosszabb, amikor valamin veszekedtek, vitatkoztok a kedveseddel, és semmilyen ész érvvel nem tudtok hatni egymásra. Ahhoz, hogy kiengeszteld, vagy kiengesztelődj, sokszor nagy áldozatokat kell hozni. Ez pedig senkinek sem jó. Ez az a pillanat, amikor a szeretetnyelv segíthet meghatározni a jó irányt.  

 Mi az a szeretetnyelv, és hogyan segíthet a kapcsolatodon?

A szeretetnyelv kifejezést először Gary Chapman, párkapcsolati szakértő, író, Az öt szeretetnyelv című könyv szerzője használta.

Mindenkinek egyedi módja van a szeretet kifejezésére, illetve arra is, hogy mekkora igénye van a szeretet érzésére, mennyire érzi szükségesnek ezt az érzést.

A szeretetnyelv a különböző igények megértésének egyik módja, amely nemcsak a partnereddel való kapcsolat javítását, hanem a saját boldogságodat is segíti. Gary Chapman szerint alapvetően öt érzelmi szeretetnyelv létezik. Ezek ugyanolyanok, mint a nyelvészet területén a nyelvjárások, nyelvváltozatok. Ezeken belül is több dialektus van. A lényeg az, hogy a társad, házastársad szeretetnyelvét te is beszéld.

Az öt szeretetnyelv:

  1. Megerősítés, elismerő szavak

A legtöbb szakértő véleménye szerint mindenkinek van egy alapvető igénye arra, hogy elismerjék, Chapman szerint vannak, akiknek ez mindennél többet jelent, így az ő szeretetnyelvük az elismerés. A szavak ebben az esetben a cselekedetek fölé magasodnak. Képesek megtörni vagy magaslatokba emelni azt az embert, akinek ez a szeretetnyelve. Az elismerés szavai erőteljes eszközök ahhoz, hogy a szeretetedet kifejezd a partnerednek. A legjobb az, ha ezt minél egyszerűbben, de minél őszintébben teszed. Például: „csodálatos vagy ebben a ruhában” vagy „szeretem, hogy mindig megtartod az ígéreted”. Ezektől a megnyilvánulásoktól a szerelmed mindig érzi, hogy figyelsz rá, és szereted.

  1. Minőségi idő

Különbség van az idő és a minőségi idő eltöltése között. Ha azt mondod, hogy szeretsz időt tölteni a partnereddel, egyszerűen azt jelenti, hogy mondjuk, a kedvenc filmeteket együtt nézitek, vagy részt vesztek egy partin. Ha ilyen dolgokat csinálsz, akkor figyelmet szentelsz száz más dolognak is, és ezek közül csupán egy a partnered. Míg a minőségi idő eltöltése azt jelenti, hogy osztatlan figyelmet szentelsz a szerelmednek. Ez furcsának tűnhet, de egy kis összebújás, és egymás meghallgatása közelebb hozhat két embert, sokkal közelebb, mint egyszerűen csak ülni és nézni a tévét.

  1. Ajándékozás

A szeretet az adományozásról szól, és az ajándékok ennek fizikai szimbólumai. Amikor ajándékot választasz a partnerednek, nem csupán választásról van szó. A gesztus mögött jelen van a befektetett energia és a gondolatok is. Amikor valaki ajándékot kap, rájön, hogy a másik a vásárlás vagy a készítés alatt mennyit gondolt rá, mennyit gondolkodott a megfelelő ajándékon, és még különlegesebbé teszi az egészet.

  1. Szívességek

Azt az embert, akinek ez a szeretetnyelve, minden olyan tett lenyűgözi, amely segít megkönnyíteni az életét. Ez megszakítja a nemi sztereotípiákat is, amelyek akadályt jelenthetnek a sikeres kapcsolat kialakulásában. Ha a feleség egész nap a gyerekekről gondoskodik, akkor a férj kérés nélkül besegíthet a házimunkába. Ebből a feleség tudja, hogy a párja törődik vele, fontos számára. Ezek a cselekedetek hangosabban beszélnek, mint a szavak.

  1. Fizikai érintés

A fizikai érintés nem csupán a szeretetre, szerelemre irányuló cselekedet, hanem egyúttal a szeretet kommunikációjának hatékony módja is. A szexen kívül fizikai érintés a kézfogás, az ölelés, a csók is. Még a sima egymás mellett ülés is megnyugtató érzés lehet a partnered számára, csak érjen össze a testetek valahol. Az olyan fizikai gesztusok mint a búcsúcsók, vagy egy rögtönzött ölelés, képesek beszélni a köztetek lévő szeretetről.

Ligeti Anna


Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!
Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!
Megszerezted a szerelmed? Tartsd is meg!
Megszerezted a szerelmed? Tartsd is meg!
Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!
Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!
Én és ő (novella)
Én és ő (novella)
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.