intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mi az a szeretetnyelv, és hogyan segíthet a kapcsolatodon?

Mi az a szeretetnyelv, és hogyan segíthet a kapcsolatodon?

Nem lenne csodálatos, ha a partnered megértené, mit akarsz, anélkül, hogy elmondanád neki? Nincs annál rosszabb, amikor valamin veszekedtek, vitatkoztok a kedveseddel, és semmilyen ész érvvel nem tudtok hatni egymásra. Ahhoz, hogy kiengeszteld, vagy kiengesztelődj, sokszor nagy áldozatokat kell hozni. Ez pedig senkinek sem jó. Ez az a pillanat, amikor a szeretetnyelv segíthet meghatározni a jó irányt.  

 Mi az a szeretetnyelv, és hogyan segíthet a kapcsolatodon?

A szeretetnyelv kifejezést először Gary Chapman, párkapcsolati szakértő, író, Az öt szeretetnyelv című könyv szerzője használta.

Mindenkinek egyedi módja van a szeretet kifejezésére, illetve arra is, hogy mekkora igénye van a szeretet érzésére, mennyire érzi szükségesnek ezt az érzést.

A szeretetnyelv a különböző igények megértésének egyik módja, amely nemcsak a partnereddel való kapcsolat javítását, hanem a saját boldogságodat is segíti. Gary Chapman szerint alapvetően öt érzelmi szeretetnyelv létezik. Ezek ugyanolyanok, mint a nyelvészet területén a nyelvjárások, nyelvváltozatok. Ezeken belül is több dialektus van. A lényeg az, hogy a társad, házastársad szeretetnyelvét te is beszéld.

Az öt szeretetnyelv:

  1. Megerősítés, elismerő szavak

A legtöbb szakértő véleménye szerint mindenkinek van egy alapvető igénye arra, hogy elismerjék, Chapman szerint vannak, akiknek ez mindennél többet jelent, így az ő szeretetnyelvük az elismerés. A szavak ebben az esetben a cselekedetek fölé magasodnak. Képesek megtörni vagy magaslatokba emelni azt az embert, akinek ez a szeretetnyelve. Az elismerés szavai erőteljes eszközök ahhoz, hogy a szeretetedet kifejezd a partnerednek. A legjobb az, ha ezt minél egyszerűbben, de minél őszintébben teszed. Például: „csodálatos vagy ebben a ruhában” vagy „szeretem, hogy mindig megtartod az ígéreted”. Ezektől a megnyilvánulásoktól a szerelmed mindig érzi, hogy figyelsz rá, és szereted.

  1. Minőségi idő

Különbség van az idő és a minőségi idő eltöltése között. Ha azt mondod, hogy szeretsz időt tölteni a partnereddel, egyszerűen azt jelenti, hogy mondjuk, a kedvenc filmeteket együtt nézitek, vagy részt vesztek egy partin. Ha ilyen dolgokat csinálsz, akkor figyelmet szentelsz száz más dolognak is, és ezek közül csupán egy a partnered. Míg a minőségi idő eltöltése azt jelenti, hogy osztatlan figyelmet szentelsz a szerelmednek. Ez furcsának tűnhet, de egy kis összebújás, és egymás meghallgatása közelebb hozhat két embert, sokkal közelebb, mint egyszerűen csak ülni és nézni a tévét.

  1. Ajándékozás

A szeretet az adományozásról szól, és az ajándékok ennek fizikai szimbólumai. Amikor ajándékot választasz a partnerednek, nem csupán választásról van szó. A gesztus mögött jelen van a befektetett energia és a gondolatok is. Amikor valaki ajándékot kap, rájön, hogy a másik a vásárlás vagy a készítés alatt mennyit gondolt rá, mennyit gondolkodott a megfelelő ajándékon, és még különlegesebbé teszi az egészet.

  1. Szívességek

Azt az embert, akinek ez a szeretetnyelve, minden olyan tett lenyűgözi, amely segít megkönnyíteni az életét. Ez megszakítja a nemi sztereotípiákat is, amelyek akadályt jelenthetnek a sikeres kapcsolat kialakulásában. Ha a feleség egész nap a gyerekekről gondoskodik, akkor a férj kérés nélkül besegíthet a házimunkába. Ebből a feleség tudja, hogy a párja törődik vele, fontos számára. Ezek a cselekedetek hangosabban beszélnek, mint a szavak.

  1. Fizikai érintés

A fizikai érintés nem csupán a szeretetre, szerelemre irányuló cselekedet, hanem egyúttal a szeretet kommunikációjának hatékony módja is. A szexen kívül fizikai érintés a kézfogás, az ölelés, a csók is. Még a sima egymás mellett ülés is megnyugtató érzés lehet a partnered számára, csak érjen össze a testetek valahol. Az olyan fizikai gesztusok mint a búcsúcsók, vagy egy rögtönzött ölelés, képesek beszélni a köztetek lévő szeretetről.

Ligeti Anna


5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
Légy formabontó most karácsonykor!
Légy formabontó most karácsonykor!
Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába
Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába
Candida – nem egy hangzatos női név
Candida – nem egy hangzatos női név
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.