intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A felfedezés öröme

A felfedezés öröme

A testileg is beteljesült szerelem az első lépése egymás megismerése és felfedezése, de a folyamat végeláthatatlan. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segít nekünk abban, hogy a kamaszok miként is fedezhetik fel egymás testét, hogy az együttlét a lehető legcsodálatosabb élményt nyújtsa.

Hogyan zajlik ez a megismerési folyamat?

A legfontosabb, hogy fedezzük fel egymás testét. Ismerjük meg társunk, szerelemünk erogén zónáit. Ahogy már többször említettem, a nőknek sokkal fontosabb az előjáték, hogy mind lelkileg, mind testileg felkészüljenek az aktusra. Az előjáték során olyan ajándékot adhat a férfi a nőnek, amit maga sem ismert. 

Hiszen egy simogatás közben fog kiderülni, hogy a hát is lehet erogén zóna, amit egyedül az ember sosem tapasztal meg. Ez a játék a férfi számára is meghatározó lehet, hiszen őt izgalomba hozza, ha látja, érzi, hogy amit tesz, az a nőnek jó. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, egyre céltudatosabb lehet az előjáték, de semmiképpen nem elkapkodott vagy lerövidített. A szeretkezést megelőző várakozás, izgalmi fokozódás csak még jobbá, még teljesebbé teszi az aktust. Idővel van, hogy csökken az előjáték hossza, de ez abszolút nem pozitív, mert a nőknek kell, hogy bevonódjanak az intimitásba, és ez független a kapcsolat időtartamától.

 hevesi-kriszta

Dr. Hevesi Krisztina | fotó: Vémi Zoltán

Az erogén zónák tekintetében van különbség nő és férfi között?

Erre van egy nagyon vicces kép, ami megmutatja a két nem erogén zónáit. A férfinél minden nyíl egy helyre mutat, amíg a lánynak az egész testét nyilak jelzik. Ez persze kissé túlzó, hiszen a férfinek is van a péniszén kívül is erogén zónája, de a nőnek sokkal fontosabb, hogy a nemi szervek érintése előtt, egyéb érzékeny területeken keresztül haladjon az izgalmi állapotba kerülés. A férfiaknak nincs akkora szüksége az előjátékra, a nőknél viszont elengedhetetlen, hiszen nekik a beteljesüléshez érzelmi biztonság is kell, ami időigényesebb.

Mi az, ami izgalmassá teszi a fiatalkori szexuális élményt?

Legfőképpen az újdonság, ami nagyon sokáig eltarthat. Kamaszkorban még nincs hálószobai rutin, így a helyszínek nagyon változatosak, ami plusz izgalmat ad. Szinte minden alkalomban benne van a szexualitás, és azt gondolom ki is használják a fiatalok a kínálkozó lehetőségeket. Ami lehet egy házibuli, egy kirándulás, táborozás, vagy akár egy rejtett pad. De fontos ismételten hangsúlyozni, hogy ezekben az esetekben is fontos az előjáték, nem szabad ajtóstul rontani a házba, mert az a lányoknak legtöbbször nem egy kellemes élmény. Általában ellene vagyok a chat-eléseknek, mert nincs meg a személyes kontaktus, de fiatalon abszolút jó bevezetője a szexuális együttlétnek, ha írnak egymásnak a vágyaikról. Olyan dolgokat is ki tudnak mondani, amit face to face nem biztos, hogy mernének, ez akár egy vicces, kedves előjáték is lehet a találkozások előtt.

 

Haris Éva


5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
Randizás könnyedén
Randizás könnyedén
A férfinek kell vezetnie a nőt...
A férfinek kell vezetnie a nőt...
Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex
Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.