intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!

Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, amelyek a szexuális életet is érintik. Természetes, hogy nem érzel mindig ugyanúgy a párod iránt, néha előfordul, hogy csökken a vágy. Ám ennek helyrebillentéséhez nem feltétlenül csak a szexre kell koncentrálni.

Igen, sajnos néha van olyan, hogy külső tényezők, vagy a kapcsolaton belüli hatások miatt a szeretkezések száma ritkul, intenzitása lanyhul, a szexualitásba fektetett energia kevesebb. Ezzel minden pár megküzd akár többször is, nincs benne semmi különös. Ám akkor, ha ez elhúzódik, és a pár nem képes rájönni, mi a kulcs ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz az ágyban, a kapcsolat megsínyli, és akár még szakítás is lehet a dolog vége.

Ha úgy érzed, eltávolodtatok egymástól a hálószobában, nem mindig a szexi fehérnemű a végső megoldás, sőt nem is egy újabb pozitúra. Sokkal inkább a lélek bugyraiban és az egymáshoz fűződő érzéseitekben keresendő az a bizonyos fény az alagút végén.

Előfordulhat, hogy már évek óta együtt vagytok, és felvettetek néhány olyan szokást, ami pont abból adódik, hogy már jól ismeritek egymást. Ezeket fel kell tárni, mert valószínűleg hozzájárultak ahhoz, hogy a szexuális életetek ellaposodott. Mindenki tudja, hogy a mindennapok megélése sok-sok stresszel és lemondással jár, de a kapcsolatotokban szükség van a valódi intimitásra, hogy tovább tudjátok tekerni a verklit. Ehhez három dolgon kell változtatnod, hogy jobb legyen a szex.

1. Ne ítélkezz!

A szexuális kiegyensúlyozottság egyik feltétele az, hogy a párkapcsolat szereplői egyenrangú felek legyenek – nemcsak az ágyban, hanem a mindennapi életben is. Ha azonban valamelyikük hajlamos arra, hogy a másikat ledegradálja, ítélkezik a döntései felett, esetleg negatívan ítéli meg a teljesítményét, az nem fogja elősegíteni a szexuális vágy folyamatos jelenlétét. Az elnyomott fél ugyanis egy idő után teljesen elveszti érdeklődését a másik fél iránt, nem kívánja majd az érintését, hiszen úgy érzi, nem elég jó a partnerének. Ha belegondolsz, ez senkinek nem esik jól, ezért ha lehet, ne légy soha bántó vagy ne adj’ Isten lekezelő a szerelmeddel. Ezzel nemcsak megsérted az érzéseit, de az önbecsülését is sárba tiprod, ami a kapcsolatban sem a szexuális életnek, sem a mindennapi forgásnak nem tesz jót.

2. Hagyd a gondokat a hálószobán kívül!

A munka, az iskolai feladatok, a home office problémák, a járvány, a szülők, a nagyszülők gondjai, és még sorolhatnánk, mi minden, nem a hálószobába valók. Ha ezeket magaddal viszed, biztos lehetsz abban, hogy nem leszel képes teljesen elengedni magad, és az egész együttlét olyan lesz, mint egy gyorsvonat (csak legyünk már túl rajta). Ez természetesen senkinek nem jó, így egyre ritkábban lesz részetek jó szexben. Koncentrálj csak a párodra, és ő is koncentráljon csak rád. Ne legyen a gondolataitokban semmi és senki más. Valószínűleg újra fel kell fedeznetek, mi az, ami beindít benneteket, mik azok az apróságok, amiket ellenállhatatlannak találtok a másikban. Ehhez időt kell együtt töltenetek. A hálószobán kívül is.

3. Legyél sokkal őszintébb – magaddal és vele is!

Gondold végig az érzelmeidet. Szereted még a párodat és csak szexuális téren vannak most átmeneti problémák? Ha a válaszod igen, a dolog menthető. Érzelmi kötődés nélkül viszont igen nehéz bármit is tenni. Ebben az esetben a legjobb, ha megmondod neki, hogy valami már nem ugyanolyan benned. Adjátok meg egymásnak az esélyt a boldogságra. Ezt csak őszinteséggel lehet. Ha nem tudod megfogalmazni magadban sem, hogy mi lehet a gond, akkor érdemes kilépni a szex-érzelmek témakörből, és kicsit elrugaszkodni a probléma megoldásának keresésekor. Az intimitás és a jó szex ellensége a feszültség, ezért azt kell elsősorban felszámolni a kapcsolatban. Feszültséghez a konfliktushelyzetek vezetnek, amelyeket mindenki másképp kezel. Ha őszintén tudtok egymás felé fordulni minden gondotokkal, gondolatotokkal, vágyatokkal, az már fél siker. Ha képesek vagytok érzelmekkel telve megmondani a másiknak, hogy mi a probléma véleményetek szerint, az sem fog konfliktushoz (és ezáltal feszültséghez) vezetni.

 

Ligeti Anna


Így tartsd meg a szerelmed!
Így tartsd meg a szerelmed!
Szerencsés az, aki megleli a szerelmet
Szerencsés az, aki megleli a szerelmet
10 dolog, ami közelebb hozza a pasidat
10 dolog, ami közelebb hozza a pasidat
Szexuális étvágy
Szexuális étvágy
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.