intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Mindenki ötféle intimitásra vágyik

Mindenki ötféle intimitásra vágyik

Amikor azt mondjuk, intimitás, legtöbbször csak egy oldala, a szexualitás jut eszünkbe. Ez természetes is, hiszen a szex is egy intim megnyilvánulás. Ugyanakkor az intimitásnak más formái is vannak, amelyekre az ember ugyanúgy vágyik. Lássuk, melyek ezek.

Amikor még a társkeresés fázisában vagy, az intimitás szerepe még nem olyan hangsúlyos, ahhoz kell egy bizonyos lelki közelség. A kezdetekkor még a külsőségek és a szex fizikai oldala nyom többet a latba. Hosszabb távú kapcsolatoknál már az intimitás főszerephez jut. Ha ez nincs meg, a kapcsolat eldöcög valahogy, de egy felszínes viszonnyá süllyed.

Intimitás a szexben

Amikor sikerül túllépni a szexualitásban a fizikai aktuson, akkor érzed át igazán, mi is az a szexuális intimitás. Leomlanak a bizalmatlanság falai és közel engeded magadhoz a partnered mind testi, mind lelki értelemben. Annyira közel, hogy akár még a sebezhető énedet is láttatni engeded. Ez már a párkapcsolatban létező szexualitásnak egy felsőbb szintje.

Intimitás az érzelmek területén

Az érzéseidről beszélni igen nehéz dolog, sokszor még igazán átélni, megélni is az. Az intimitás az évek múlásával egyre inkább szerephez jut a kapcsolatban. Könnyebben tudod átadni a terheket, könnyebben tudsz beszélni az érzelmekről tartalmas, hosszabb beszélgetések során. Egy kapcsolatban, ha magas az érzelmi intimitás szintje, akkor mindketten jól érzitek magatokat, biztonságos, meleg fészekben lehettek együtt, ami kényelmes számotokra. Nem játszotok egymással, nem ítélkeztek. Amikor az érzelmi terület fejlett a kapcsolatban, akkor vannak céljaitok, amelyekről gyakran és szívesen beszéltek. Ugyanakkor jó hallgatóság is vagytok egymás számára. Meghallgatjátok, hogy milyen napja volt a másiknak, hogy érzi magát.

Intimitás szellemi téren

Egy-egy nehéz pillanat vagy trauma, amit közösen éltek át, nagyon szoros közelséget alakít ki kettőtök közt. Ugyanilyen közel visznek egymáshoz a pozitív, spirituális élmények is, mint amilyen például a közös meditáció. Itt nem az ész és a gondolkodás játszik főszerepet, hanem a lelki oldal, a dolgok közös megélésének szépsége.

Intimitás, amely a közös élmények mentén alakul

Ha számodra is ismerős, amikor a pároddal egy-egy poén vagy emlék kapcsán csak egymásra néztek, és tudjátok, mi van mögöttük. Ezek a pillanatok csak a tieitek, senki nem tudja, miért mosolyogtok. Ezek az események nagyon-nagyon közel hoznak egymáshoz. Támogatjátok egymást, együtt fedeztek fel új dolgokat, és ezután újabb és újabb emlékeitek lesznek, amelyek még inkább szorossá teszik a szerelmeteket.

Intimitás intellektuális téren

A párkapcsolatok egyik alapja az együtt gondolkodás, de úgy, hogy az ne eredményezzen konfliktusokat. Nem kell egyetértenetek mindenben ahhoz, hogy a kapcsolatotok működőképes legyen. Ha egy-egy beszélgetést a saját véleményetek kinyilvánítása mellett, nézeteltérések nélkül tudtok élvezni, akkor minden rendben. Segíthetitek az efajta intimitás fejlődését, ha valami olyan témában kezdtek beszélgetni, amelyben nem értetek egyet. Ezáltal kapcsolódtok és még közelebb kerültök egymáshoz.

Az intimitásnak ez az öt fajtája minden ember vágya, hiszen mind egy teljes, biztonságos, egymás tiszteletén és szeretetén alapuló kapcsolatra vágyunk.


Komáromi Csenge


Még mindig szingli vagy? Miért?
Még mindig szingli vagy? Miért?
A tündérmesék léteznek?
A tündérmesék léteznek?
Szexfüggő vagy?
Szexfüggő vagy?
5 olyan szokás, ami tönkreteszi a kapcsolatod
5 olyan szokás, ami tönkreteszi a kapcsolatod
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.