intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Útmutató férfiaknak: az első szexuális élmény

Útmutató férfiaknak: az első szexuális élmény

Avagy minden, amit tudnod kell az első alkalomról, hogy mindkettőtöknek jó legyen

A férfiakról mindenki azt gondolja, hogy ők azonnal és mindig kaphatók egy kis szexre. Akkor sem riadnak meg, ha épp történetesen az első alkalomról van szó. Pedig ennek épp az ellenkezője igaz a nagy átlagnál. Ugyanolyan félszegek, mint a nők az első alkalomkor, sőt, még talán szorongóbbak is. Egyesek szerint a férfiakon nagyobb a nyomás, hiszen róluk már van egy kialakult sztereotípia, ami rányomja a bélyegét a szexuális együttlétekre. Szerencsére van néhány módszer, amivel könnyíthetsz a szorongáson, és az első alkalommal is bevetheted őket.

1. Győződj meg róla, hogy TE készen állsz.

Gyakran azt feltételezik, hogy a férfiak (főleg a fiatal férfiak) tele vannak szexuális energiával, és nem tudnak várni, ha szexről van szó. Akár férfiról, akár nőről van is szó, a test és a szexualitás értékes ajándék, amit tiszteletben kell tartani. Ezért meg kell várni, amíg valóban mindketten akarjátok, függetlenül attól, hogy hányszor beszélitek meg, hogy őrülten kívánjátok egymást. Annak pedig légy tudatában, hogy a szexszel kapcsolatos sztorik, amiket a haveroktól hallasz, valószínűleg kiszínezett történetek, amiknek a fele sem igaz. Ne hagyd, hogy ezek a mesék hassanak rád. Nézz magadba, és hallgass a szívedre. Tudni fogod, ha eljön az ideje.

2. Győződj meg arról, hogy Ő is készen áll.

Csak úgy, mint saját magadra, rá is figyelned kell. Tiszteletben kell tartanod a partnered és az ő testét. Sajnos a nemek közti kommunikáció nem egyszerű és cseppet sem egyértelmű, különösen, amikor a hálószobában jönnek elő kérdések.  Hogy a dolgok egyszerűek legyenek, kommunikáljatok egyszerűen. Kérdezd meg, ő készen áll-e arra, hogy a kapcsolatotokat egy következő szintre emeljétek, ne gyakorolj rá nyomást, ha ő nem akarja még ezt az egészet. A szex akkor a legjobb, ha kölcsönösen élvezitek, ha csak belerohantok, mielőtt valóban készen álltok, csak kellemetlen emlék lesz mindkettőtöknek.

3. Ne igyál túl sokat.

Az alkohol számos problémát okozhat a hálószobában. Elhomályosítja az ítélőképességed, bonyolítja az amúgy sem egyszerű kommunikációt, e mellett pedig csökkenti a szexuális teljesítményed. Az alkohol rontja az erekció fenntartásának képességét, így az élmény elég felejthető lesz majd, számodra pedig inkább kínos.

4. Játssz nyílt kártyákkal

Ne próbáld manipulálni a partnered, a nők általában megérzik ezt, és kész, vége a varázsnak! Ne hízelegj, ez ma már nem menő. Valld be őszintén az érzéseid, azzal többre mész, és te is tisztán látsz egyből. Olyan érzésekről azonban ne beszélj, amelyek nem valósak, mert ezzel megalázod a lányt is, és saját magadat is.

5. Törekedj a biztonságos szexre!

Még akkor is, ha a partnered fogamzásgátló tablettát szed, érdemes megfontolnos a kondom használatát, ugyanis eddig nem találtak fel jobb védelmet a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Ha monogám kapcsolatban élsz, akkor természetesen közös döntés, hogy hogyan védekeztek, de egyéjszakás kalandnál mindig gondold meg. Ne kockáztasd az egészséged vagy az övét. A biztonságos szex elengedhetetlen, nem számít, hogy ez az első alkalom, vagy a századik!

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 


Csak szex, semmi érzelem? – Szexkapcsolatban éltem | Kira története
Csak szex, semmi érzelem? – Szexkapcsolatban éltem | Kira története
A nő este, a férfi  reggel
A nő este, a férfi reggel
Érett vagy egy valódi kapcsolatra?
Érett vagy egy valódi kapcsolatra?
A pecsételő vérzés okai
A pecsételő vérzés okai
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.