intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt

Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt

Minden nő más, mindenkinek más a menstruációs ciklusa. Az is különbözik, hogy a menzesz ideje alatt, ki, mennyire kívánja a szexet. Vannak nők, akik nagyon, mások gondolni sem akarnak rá, hiszen kisebb gondjuk is nagyobb ennél. Te melyik csoportba tartozol?

A görcsölős típus

Puffadás, folyamatos feszítés az alhasban, pattanások, aknék megjelenése a bőrön, görcsök, fájdalom, fejfájás. Ha abba a csoportba tartozol, akiknek ezek a tünetek jelzik a menstruáció közeledtét, akkor nyilvánvalóan nem kellemes számodra ez a pár nap.

Ilyenkor a legjobb, ha nem végzel nehéz fizikai munkát, és minél többet pihensz. A meleg jót tesz, próbáld az alhasadat melegíteni, a forró vizes palack például nagyon jó megoldás. Senki sem fog elítélni, amiért a szex az utolsó dolog, amire vágysz. Vedd magad elé a fagyisdobozt, és kanalazd be a tartalmát!

A libidókirálynő

A fenti tünetek csak a nők egy részének jelentik a menstruációt. Mások vannak olyan szerencsések, hogy számukra a megnőtt libidó az, amiből egyből arra következtetnek, hogy a testük felkészült az újabb ciklusra. Ha nálad is ez a helyzet, akkor Isten a tenyerén hordoz, légy hálás. J Ilyenkor sokkal jobban kívánod a pasidat, mint máskor, a szex sokkal többször eszedbe jut, szinte sóvárogsz egy jó kis orgazmus után. Tegyétek azt, ami jó neked. A menstruáció alatti szexnek ugyanis nincs egészségügyi akadálya, nyugodtan lehet művelni. Nyilván be kell tartani bizonyos higiéniai szabályokat közben.

De mi lehet az oka annak, hogy menstruációkor nő a libidód?

A szexuális étvágy növekedéséért a hormonjaink felelősek. A hirtelen megemelkedő libidó, amely a vérzéssel egy időben jelentkezik, az ösztrogénszint emelkedésével hozható összefüggésbe.

A hormonok azonban nem egyedüliként felelnek a megnövekedett szexuális étvágyadért. A peteérés ugyanis az az időszak, amikor egy nőnek a legmagasabb a libidója. Ez a fajfenntartás ösztönéből ered. Ekkor vagy ugyanis a leginkább fogamzóképes állapotban. A menstruáció előtt közvetlenül és alatta végig a megtermékenyülés nem olyan esélyes, de mégsem nulla az esélye, így kiegészítő védekezést mindenképp alkalmaznod kell. Biológiai szempontból tehát a szexnek ekkor semmi értelme, mégis vágysz rá.

A menstruáció egy fájdalmas folyamat, bár nem mindenkinek fáj ugyanúgy. Az orgazmus pedig szuper fájdalomcsillapító. Hatására enyhülnek a görcsök, ráadásul viszonylag gyorsan hat.

 

Tarjáni Rita


Ez izgatja fel a férfit
Ez izgatja fel a férfit
Egy gyors reggeli menetet?
Egy gyors reggeli menetet?
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.