intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt

Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt

Minden nő más, mindenkinek más a menstruációs ciklusa. Az is különbözik, hogy a menzesz ideje alatt, ki, mennyire kívánja a szexet. Vannak nők, akik nagyon, mások gondolni sem akarnak rá, hiszen kisebb gondjuk is nagyobb ennél. Te melyik csoportba tartozol?

A görcsölős típus

Puffadás, folyamatos feszítés az alhasban, pattanások, aknék megjelenése a bőrön, görcsök, fájdalom, fejfájás. Ha abba a csoportba tartozol, akiknek ezek a tünetek jelzik a menstruáció közeledtét, akkor nyilvánvalóan nem kellemes számodra ez a pár nap.

Ilyenkor a legjobb, ha nem végzel nehéz fizikai munkát, és minél többet pihensz. A meleg jót tesz, próbáld az alhasadat melegíteni, a forró vizes palack például nagyon jó megoldás. Senki sem fog elítélni, amiért a szex az utolsó dolog, amire vágysz. Vedd magad elé a fagyisdobozt, és kanalazd be a tartalmát!

A libidókirálynő

A fenti tünetek csak a nők egy részének jelentik a menstruációt. Mások vannak olyan szerencsések, hogy számukra a megnőtt libidó az, amiből egyből arra következtetnek, hogy a testük felkészült az újabb ciklusra. Ha nálad is ez a helyzet, akkor Isten a tenyerén hordoz, légy hálás. J Ilyenkor sokkal jobban kívánod a pasidat, mint máskor, a szex sokkal többször eszedbe jut, szinte sóvárogsz egy jó kis orgazmus után. Tegyétek azt, ami jó neked. A menstruáció alatti szexnek ugyanis nincs egészségügyi akadálya, nyugodtan lehet művelni. Nyilván be kell tartani bizonyos higiéniai szabályokat közben.

De mi lehet az oka annak, hogy menstruációkor nő a libidód?

A szexuális étvágy növekedéséért a hormonjaink felelősek. A hirtelen megemelkedő libidó, amely a vérzéssel egy időben jelentkezik, az ösztrogénszint emelkedésével hozható összefüggésbe.

A hormonok azonban nem egyedüliként felelnek a megnövekedett szexuális étvágyadért. A peteérés ugyanis az az időszak, amikor egy nőnek a legmagasabb a libidója. Ez a fajfenntartás ösztönéből ered. Ekkor vagy ugyanis a leginkább fogamzóképes állapotban. A menstruáció előtt közvetlenül és alatta végig a megtermékenyülés nem olyan esélyes, de mégsem nulla az esélye, így kiegészítő védekezést mindenképp alkalmaznod kell. Biológiai szempontból tehát a szexnek ekkor semmi értelme, mégis vágysz rá.

A menstruáció egy fájdalmas folyamat, bár nem mindenkinek fáj ugyanúgy. Az orgazmus pedig szuper fájdalomcsillapító. Hatására enyhülnek a görcsök, ráadásul viszonylag gyorsan hat.

 

Tarjáni Rita


Hüvelyi fertőzésed van? – Nem a pasidtól kaptad el!
Hüvelyi fertőzésed van? – Nem a pasidtól kaptad el!
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Szerelem, szerelem, online szerelem
Szerelem, szerelem, online szerelem
Számodra mit jelent a szexualitás?
Számodra mit jelent a szexualitás?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.