intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A 3 leggyakoribb ok, amiért nem gyógyul a hüvelyfertőzés

A 3 leggyakoribb ok, amiért nem gyógyul a hüvelyfertőzés

A hüvely fertőzései igen gyakori problémát jelentenek. Nagy odafigyelést igényelnek, és mindenképp orvosi kezelést. Ennek ellenére nehezen gyógyulnak és könnyen kiújulnak. Hogy ennek mik lehetnek az okai? Utánajártunk.

Mi okozhatja a hüvelyfertőzéseket?

A hüvely pH-értéke néha felborul, ez pedig lehetőséget biztosít a kórokozók elszaporodására. Maga a menstruáció is hatással van a pH-ra, de a helytelen életmód, a dohányzás, a sok stressz, de még egyes gyógyszerek is átalakíthatják azt. A fertőzések kellemetlen tünetekkel járnak együtt, amelyek nagyon lassan gyógyulnak, és sokszor vissza-visszatérnek.

Ennek több oka is lehet, íme, a 3 leggyakoribb:

1. A hüvelyflóra érzékeny egyensúlya felborul

A hüvely védekezőképessége könnyen meggyengülhet, legfőképp akkor, ha a hüvelyflóra érzékeny egyensúlya felborul. Ennek az a következménye, hogy a különböző kórokozók sokkal könnyebben bejutnak a hüvelybe, és ott zavartalanul tudnak szaporodni. Ha kezelik a fertőzést, többnyire a fertőzést okozó baktériumok száma drasztikusan csökken, ugyanakkor a hüvelyflórára jó hatást gyakorló tejsavbaktériumok számának növelése is szükséges lenne. Ehhez hüvelyi úton alkalmazható probiotikumok kellenek.

2. A kezelés nem megfelelő, vagy nem elegendő

Az öndiagnózis nagyon veszélyes lehet, mivel a hüvely fertőzése nem csak egyféle lehet. Mivel bakteriális fertőzésen túl lehet gombás vagy vírusos megbetegedés is, sőt akár többféle is egyszerre, így nem biztos, hogy a megfelelő kezelést választod ki magadnak. A különböző fertőzések különféle kezelést, más-más gyógyszert igényelnek. Nem szabad tehát orvos nélkül döntést hozni, hanem bármilyen probléma esetén fordulj a nőgyógyászodhoz. Az előírt kezelés általában meghozza az eredményt, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy egy idő után a gyógyulás megáll egy szinten. Ilyenkor újra fel kell keresni a szakorvost, semmiképp ne kezdj semmilyen kezelésbe önállóan.

3. Méhszájsebed van

A méhszájseb valójában nem is egy seb, hanem a hüvelyt és a méh nyakcsatornáját beborító hám határa eltolódik. A méhnyak-hám könnyen a hüvelyt borító helyére tolódhat, így a hüvely védekezőképessége nem marad olyan erős. Emiatt gyulladás, fertőzés alakul ki, ami növelheti a méhszájseb méretét, így a hüvelyi fertőzés sem fog meggyógyulni. Emiatt persze orvoshoz kell fordulni, aki a méhszájsebet kezelni fogja.

Így előzheted meg a hüvelyfertőzést

Az elsődleges cél az, hogy megőrizd a hüvely egészséges pH-értékét, azaz fenntartsd a normál hüvelyflórát. Ehhez azonban néhány egyszerű szabályt érdemes betartanod: ne használj olyan intim kozmetikumokat, amelyek illatosítottak, viselj pamut fehérneműt, menstruáció idején gyakran cseréld a betétet vagy a tampont (fennálló fertőzés esetén inkább ne használd). Az intim mosakodók használata nem rossz dolog, de csak külsőleg, a hüvely irrigálását inkább mellőzd.

 

Komáromi Csenge


Mi legyen egy friss kapcsolattal karantén idején?
Mi legyen egy friss kapcsolattal karantén idején?
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Milyen az orgazmus?
Milyen az orgazmus?
Érzékeny pontok a testeden
Érzékeny pontok a testeden
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.