intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 szex utáni furcsaság – Miért fáj, vérzik, ég?

5 szex utáni furcsaság – Miért fáj, vérzik, ég?

Sajnos még egy jól sikerült szexuális együttlét után is tapasztalhatunk olyan tüneteket, amelyek felülírhatják a kellemes élményt. Összegyűjtöttünk most néhány olyan furcsaságot, amelyek előfordulhatnak szex után.

Fájdalom

Annak, hogy a szexuális együttlét alatt fájdalmat érzel, több oka is lehet. Érezheted belül, a méh tájékán, ugyanis az orgazmus közben a méh összehúzódik, oxitocin termelődik, és ez együttesen görcsöket okozhat. Ha nem gyakran érzed ezt, akkor nincs ok aggodalomra, de ha gyakran jelentkezik ez a görcsös fájdalom, feltétlenül orvoshoz kell fordulni, mert komoly probléma (akár endometriózis vagy mióma) is állhat a háttérben. Fájdalmat szex közben a hüvelybemenetnél is érezhetsz. Ez akkor fordulhat elő, ha a hüvely még nem elég nedves a behatoláshoz. Nyújtsátok meg egy kicsit az előjátékot, így könnyebbé válik az együttlét, te is jobban el tudod engedni magad.

Vérzés

Viszonylag gyakori dologról van szó, és több oka is lehet. Leginkább a méhnyak gyulladása vagy méhszájseb okozza, de a durva szexuális aktus következménye is lehet. Ennél a három esetnél a vér színe világos piros. A sötétebb vér lehet régebbi menstruációs vér. Ha többször előfordul, mindenképp orvoshoz kell fordulni, de a méhszájseb kizárása miatt jobb, ha az első alkalom után megemlíted a nőgyógyászodnak, aki meg tud vizsgálni, és megtenni a megfelelő lépéseket.

Viszketés

Valamilyen allergia vagy puszta érzékenység lehet a háttérben, ha szex után vagy közben viszketést tapasztalsz. Okozhatja ezt a síkosító vagy akár az óvszer is. Ha azonban nem használtok ilyesmit, akkor az is előfordulhat, hogy allergiás reakciót tapasztalsz a partnered spermájára. Sajnos a tünetek akár napokig is keseríthetik az életed.

Égő érzés

A hüvelybemenet tájékán érezhetsz szex után égő, csípő érzést. Ez lehet annak a következménye, ha a hüvely nem volt elég nedves, amikor megtörtént a behatolás. Ugyanígy érezhetsz csípést akkor is, ha a szexuális együttlét után vécére mész. A húgycső-nyílás közel helyezkedik el a vaginádhoz, így vizelés közben érezheted az égő érzést. Ha ez sokáig tart, feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

Nem vágysz társaságra

Előfordulhat, hogy szex után nem vágysz a partnered közelségére – főleg akkor, ha az előző tünetek közül valamelyiket tapasztalod. Elég gyakori jelenség a szex utáni szorongás vagy depresszió is, de még az agresszív viselkedés is.

Előfordulhat, hogy más szex utáni tünettel is szembe kell nézned. Ha ezek gyakorivá válnak, feltétlenül fordulj orvoshoz.


Komáromi Csenge


Nem kell a szex!
Nem kell a szex!
Romantikázz Magyarországon! – a 10 legszerelmesebb hely hazánkban
Romantikázz Magyarországon! – a 10 legszerelmesebb hely hazánkban
Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életért
Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életért
Ha nincs kedved a szexhez, nem kell csinálnod
Ha nincs kedved a szexhez, nem kell csinálnod
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.