intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A 3 leggyakoribb ok, amiért nem gyógyul a hüvelyfertőzés

A 3 leggyakoribb ok, amiért nem gyógyul a hüvelyfertőzés

A hüvely fertőzései igen gyakori problémát jelentenek. Nagy odafigyelést igényelnek, és mindenképp orvosi kezelést. Ennek ellenére nehezen gyógyulnak és könnyen kiújulnak. Hogy ennek mik lehetnek az okai? Utánajártunk.

Mi okozhatja a hüvelyfertőzéseket?

A hüvely pH-értéke néha felborul, ez pedig lehetőséget biztosít a kórokozók elszaporodására. Maga a menstruáció is hatással van a pH-ra, de a helytelen életmód, a dohányzás, a sok stressz, de még egyes gyógyszerek is átalakíthatják azt. A fertőzések kellemetlen tünetekkel járnak együtt, amelyek nagyon lassan gyógyulnak, és sokszor vissza-visszatérnek.

Ennek több oka is lehet, íme, a 3 leggyakoribb:

1. A hüvelyflóra érzékeny egyensúlya felborul

A hüvely védekezőképessége könnyen meggyengülhet, legfőképp akkor, ha a hüvelyflóra érzékeny egyensúlya felborul. Ennek az a következménye, hogy a különböző kórokozók sokkal könnyebben bejutnak a hüvelybe, és ott zavartalanul tudnak szaporodni. Ha kezelik a fertőzést, többnyire a fertőzést okozó baktériumok száma drasztikusan csökken, ugyanakkor a hüvelyflórára jó hatást gyakorló tejsavbaktériumok számának növelése is szükséges lenne. Ehhez hüvelyi úton alkalmazható probiotikumok kellenek.

2. A kezelés nem megfelelő, vagy nem elegendő

Az öndiagnózis nagyon veszélyes lehet, mivel a hüvely fertőzése nem csak egyféle lehet. Mivel bakteriális fertőzésen túl lehet gombás vagy vírusos megbetegedés is, sőt akár többféle is egyszerre, így nem biztos, hogy a megfelelő kezelést választod ki magadnak. A különböző fertőzések különféle kezelést, más-más gyógyszert igényelnek. Nem szabad tehát orvos nélkül döntést hozni, hanem bármilyen probléma esetén fordulj a nőgyógyászodhoz. Az előírt kezelés általában meghozza az eredményt, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy egy idő után a gyógyulás megáll egy szinten. Ilyenkor újra fel kell keresni a szakorvost, semmiképp ne kezdj semmilyen kezelésbe önállóan.

3. Méhszájsebed van

A méhszájseb valójában nem is egy seb, hanem a hüvelyt és a méh nyakcsatornáját beborító hám határa eltolódik. A méhnyak-hám könnyen a hüvelyt borító helyére tolódhat, így a hüvely védekezőképessége nem marad olyan erős. Emiatt gyulladás, fertőzés alakul ki, ami növelheti a méhszájseb méretét, így a hüvelyi fertőzés sem fog meggyógyulni. Emiatt persze orvoshoz kell fordulni, aki a méhszájsebet kezelni fogja.

Így előzheted meg a hüvelyfertőzést

Az elsődleges cél az, hogy megőrizd a hüvely egészséges pH-értékét, azaz fenntartsd a normál hüvelyflórát. Ehhez azonban néhány egyszerű szabályt érdemes betartanod: ne használj olyan intim kozmetikumokat, amelyek illatosítottak, viselj pamut fehérneműt, menstruáció idején gyakran cseréld a betétet vagy a tampont (fennálló fertőzés esetén inkább ne használd). Az intim mosakodók használata nem rossz dolog, de csak külsőleg, a hüvely irrigálását inkább mellőzd.

 

Komáromi Csenge


10 dolog, amit imádsz a pasidban
10 dolog, amit imádsz a pasidban
Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
A függőség nem szerelem
A függőség nem szerelem
Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.