intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hüvelyi fertőzésed van? – Nem a pasidtól kaptad el!

Hüvelyi fertőzésed van? – Nem a pasidtól kaptad el!

A hüvelyfertőzések igen gyakoriak a nők körében. Sajnos, többnyire egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, rendkívül kellemetlen tünetekkel járnak. De vajon mi a különbség a bakteriális és a gombás fertőzés között? És igaz, hogy a pasidtól is elkaphatod?

Sok a félreértés a témában

Sajnos – annak ellenére, hogy gyakori problémáról van szó – még mindig nagyon sok nőnek fogalma sincs arról, hogy mi történik vele, amikor égő, csípő, viszkető érzést tapasztal a hüvelye tájékán, megváltozik a hüvelyváladék.

7 dolog, amit a hüvelyi fertőzésekről feltétlenül tudnod kell

  1. A hüvely flórája igen érzékeny egyensúly. Ha felborul, kibillen, akkor könnyen elszaporodnak a természetesen is ott lévő gombák és baktériumok. Ha ez bekövetkezik, akkor kialakul a hüvelyfertőzés
  1. A bakteriális fertőzés, azaz bakteriális vaginózis gyakoribb, mint gondolnád. A tünetek: híg, fanyar, halra emlékeztető szagú hüvelyfolyás, viszketés, égő érzés, ami nem hagy nyugodni. Ezzel a fertőzéssel a legtöbb nő legalább egyszer megküzd élete során. A tévhitekkel ellentétben nem szexuális úton terjed. A fertőzés eredete a természetes védekezőképesség gyengülése. Antibiotikummal kezelhető, hamar gyógyul, de visszatérhet újra és újra.
  1. Bakteriális fertőzés esetén tilos szexuális életet élni tíz napig, esetleg két hétig. Szigorúan be kell tartani az orvos utasításait. Mivel azonban ilyenkor általában olyan sok a kellemetlen tünet, hogy nincs is nagyon kedved hozzá, ez talán nem is olyan nagy áldozat.
  1. A gombás fertőzés is elég gyakori probléma, bár kevesebben küzdenek vele, mint a bakteriális vaginózissal. Azért nehéz megkülönböztetni a kétféle hüvelyi fertőzést, mert a tüneteik hasonlóak. A gombás fertőzésre is elsőre a megváltozott folyás utalhat, amely sárgás, fehéres színű és túrószerű az állaga, és szagtalan. A kellemetlen viszketés és fájdalom, az égő érzés is igen jellemző
  1. A gombás hüvelyfertőzés esetén a Candida gombák sokasodnak meg. A kezelés valamilyen gombaellenes krémmel, tablettával, esetleg kúppal lehetséges.
  1. A gombás hüvelyfertőzés sem nemi úton terjedő betegség, ám a kórokozókat átadhatod a partnerednek. Ő általában tünetmentesen ússza meg, de visszaadhatja neked a fertőzést, ami így pingponglabdaszerűen „pattog” köztetek. Mi a megoldás? Amikor kezelteted magad, akkor érdemes a párodat is magaddal vinned a vizsgálatra, ahol ő is megkapja a megfelelő gyógyszert a problémára.
  1. Figyelned kell arra, hogy a probléma ne térjen vissza. Ezt az életmódoddal tudod segíteni. Ki kell iktatnod a stresszt és fel kell tuningolnod az immunrendszered.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


A párválasztás és a szexualitás
A párválasztás és a szexualitás
Így ess szerelembe  egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon
Így ess szerelembe egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon
Vérzés szex után – Teljesen normális is lehet, ezek az okai
Vérzés szex után – Teljesen normális is lehet, ezek az okai
Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.