intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed

6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed

Azt már mindenki jól tudja, hogy mely ételek és italok vannak pozitív hatással a libidóra, ám arról kevesebb szó esik, hogy melyek azok, amelyek végképp elronthatják a romantikus terveket.

A szex egy nagyon erőteljes hajtóerő, amely sokkal több hasznot nyújt, mintsem az emberi faj szaporítása. Amellett, hogy javítja a hangulatod, kiváló egészségjavító, egészségmegőrző szerep is jut neki. Az afrodiziákumok létét sokféle kutatás támasztja alá, elmondják, milyen hatással vannak a hormonjainkra, hogyan befolyásolják a hangulatunkat, így a libidót. Ám ezek ellentétei, azaz az anafrodiziákumok már nemigen rendelkeznek ilyen tudományos alátámasztással. Többnyire szájról szájra terjesztik a tapasztalatokat, melyek szerint ez, vagy az az étel/ital így, meg így hatott. Ezek azonban általában légből kapott híresztelések, vagy gyenge kutatási eredményeken nyugvó állítások.

Vitathatatlan azonban, hogy léteznek olyan élelmiszerek, amelyek nem segítenek a szexuális teljesítmény fokozásában, inkább rombolják azt. Ahogy mindennel kapcsolatban, itt is érdemes betartani a „mindent csak mértékkel” elvet.

Lássuk hát azt a 6 ételt és italt, amelynek fogyasztása nem túl okos dolog, ha épp szexelni szeretnél a pároddal.

Szója alapú élelmiszerek

Ne aggódj, nem kell teljesen lemondanod a fincsi szójatejről vagy joghurtról, ám jól teszed, ha egyszerre nem fogyasztasz belőlük sokat. A tofuról például már bebizonyították, hogy alacsonyabb tesztoszteronszinthez vezet a rendszeres, gyakori fogyasztása, valamint csökkentheti a spermiumok számát is. Ahhoz azonban átfogó, nagy kutatás még nem áll rendelkezésre, hogy ki lehessen jelenteni azt, hogy a szója és a libidó csökkenése közvetlenül összefügg. Azért jobb félni, mint megijedni, nem igaz?

Telített zsírokban gazdag ételek

A telített zsírok sajnos hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetedben nagyobb eséllyel tömődjenek el a létfontosságú artériák. Fogyasztásukkal romlik a vér áramlása, gyarapszik a súlyod, ami pedig merevedési zavarokhoz is vezethet. Ez pedig – akárhogy is próbálnánk szépíteni – bizony hozzájárul a szexuális életed romlásához. Emellett a helytelen táplálkozás cukorbetegséghez, magas vérnyomás kialakulásához is vezethet, ezek pedig szintén negatívan hatnak a libidódra.

Egyes növényi olajok

Egyes növényi olajokban többségben vannak a többszörösen telítetlen zsírok. Ezek a tesztoszteronszintre hatnak nagyon rosszul. A tesztoszteron pedig szerepet játszik mind a férfiak, mind a nők libidójának mértékében. Érdemes hát hidegen sajtolt, extra szűz növényi olajokat választanod a főzéshez, salátákhoz.

6-etel-es-ital-ami-totalisan-megoli-a-szexualis-eleted2

A nagy, egészségromboló mumus, a só sajnos valóban rossz hatással van rád, ugyanis nagymértékű fogyasztása magas vérnyomáshoz, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Ezek pedig szép lassan, de biztosan megölik a libidót.

Alkohol

Erről már nagyon sokszor és sokat beszéltünk, írtunk. Az alkohol rendszeres fogyasztása csökkenti a tesztoszteron szintjét, és növeli az ösztrogénszintet. Ez együttesen hat a libidóra. Igaz, hogy átmenetileg úgy érzed egy-egy ital elfogyasztása után, hogy tiéd a világ és bármire képes vagy, az alkohol erősen depresszív dolog. Megnehezíti a merevedést, annak megtartását.

Cukor

A cukrok feldolgozásához inzulinra van szükség. Minél több a cukor, annál többre. Az inzulin állandó növekedése pedig csökkenti a tesztoszteronszintet. Az olyan szénhidrátok, amelyek gyorsan növelik a vércukor-szintet (ilyen pl. a tészta), arra késztetik a hasnyálmirigyet, hogy inzulint termeljen. Ezért teszed jobban, ha többnyire inkább könnyű, egészséges ételeket fogyasztasz, amelyek szénhidrát-tartalma lassan növeli a vércukor-szintet, és könnyebben bomlik le (ilyenek a zöldségek, a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonák is).

 

Tarjáni Rita


A szerelem
A szerelem
Szex nélkül lehet élni, csak nem érdemes
Szex nélkül lehet élni, csak nem érdemes
Biztonságos szex, intim egészség – Mítoszok, amelyeknek lejárt az idejük
Biztonságos szex, intim egészség – Mítoszok, amelyeknek lejárt az idejük
Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.