intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed

6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed

Azt már mindenki jól tudja, hogy mely ételek és italok vannak pozitív hatással a libidóra, ám arról kevesebb szó esik, hogy melyek azok, amelyek végképp elronthatják a romantikus terveket.

A szex egy nagyon erőteljes hajtóerő, amely sokkal több hasznot nyújt, mintsem az emberi faj szaporítása. Amellett, hogy javítja a hangulatod, kiváló egészségjavító, egészségmegőrző szerep is jut neki. Az afrodiziákumok létét sokféle kutatás támasztja alá, elmondják, milyen hatással vannak a hormonjainkra, hogyan befolyásolják a hangulatunkat, így a libidót. Ám ezek ellentétei, azaz az anafrodiziákumok már nemigen rendelkeznek ilyen tudományos alátámasztással. Többnyire szájról szájra terjesztik a tapasztalatokat, melyek szerint ez, vagy az az étel/ital így, meg így hatott. Ezek azonban általában légből kapott híresztelések, vagy gyenge kutatási eredményeken nyugvó állítások.

Vitathatatlan azonban, hogy léteznek olyan élelmiszerek, amelyek nem segítenek a szexuális teljesítmény fokozásában, inkább rombolják azt. Ahogy mindennel kapcsolatban, itt is érdemes betartani a „mindent csak mértékkel” elvet.

Lássuk hát azt a 6 ételt és italt, amelynek fogyasztása nem túl okos dolog, ha épp szexelni szeretnél a pároddal.

Szója alapú élelmiszerek

Ne aggódj, nem kell teljesen lemondanod a fincsi szójatejről vagy joghurtról, ám jól teszed, ha egyszerre nem fogyasztasz belőlük sokat. A tofuról például már bebizonyították, hogy alacsonyabb tesztoszteronszinthez vezet a rendszeres, gyakori fogyasztása, valamint csökkentheti a spermiumok számát is. Ahhoz azonban átfogó, nagy kutatás még nem áll rendelkezésre, hogy ki lehessen jelenteni azt, hogy a szója és a libidó csökkenése közvetlenül összefügg. Azért jobb félni, mint megijedni, nem igaz?

Telített zsírokban gazdag ételek

A telített zsírok sajnos hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetedben nagyobb eséllyel tömődjenek el a létfontosságú artériák. Fogyasztásukkal romlik a vér áramlása, gyarapszik a súlyod, ami pedig merevedési zavarokhoz is vezethet. Ez pedig – akárhogy is próbálnánk szépíteni – bizony hozzájárul a szexuális életed romlásához. Emellett a helytelen táplálkozás cukorbetegséghez, magas vérnyomás kialakulásához is vezethet, ezek pedig szintén negatívan hatnak a libidódra.

Egyes növényi olajok

Egyes növényi olajokban többségben vannak a többszörösen telítetlen zsírok. Ezek a tesztoszteronszintre hatnak nagyon rosszul. A tesztoszteron pedig szerepet játszik mind a férfiak, mind a nők libidójának mértékében. Érdemes hát hidegen sajtolt, extra szűz növényi olajokat választanod a főzéshez, salátákhoz.

6-etel-es-ital-ami-totalisan-megoli-a-szexualis-eleted2

A nagy, egészségromboló mumus, a só sajnos valóban rossz hatással van rád, ugyanis nagymértékű fogyasztása magas vérnyomáshoz, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Ezek pedig szép lassan, de biztosan megölik a libidót.

Alkohol

Erről már nagyon sokszor és sokat beszéltünk, írtunk. Az alkohol rendszeres fogyasztása csökkenti a tesztoszteron szintjét, és növeli az ösztrogénszintet. Ez együttesen hat a libidóra. Igaz, hogy átmenetileg úgy érzed egy-egy ital elfogyasztása után, hogy tiéd a világ és bármire képes vagy, az alkohol erősen depresszív dolog. Megnehezíti a merevedést, annak megtartását.

Cukor

A cukrok feldolgozásához inzulinra van szükség. Minél több a cukor, annál többre. Az inzulin állandó növekedése pedig csökkenti a tesztoszteronszintet. Az olyan szénhidrátok, amelyek gyorsan növelik a vércukor-szintet (ilyen pl. a tészta), arra késztetik a hasnyálmirigyet, hogy inzulint termeljen. Ezért teszed jobban, ha többnyire inkább könnyű, egészséges ételeket fogyasztasz, amelyek szénhidrát-tartalma lassan növeli a vércukor-szintet, és könnyebben bomlik le (ilyenek a zöldségek, a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonák is).

 

Tarjáni Rita


Ezt szeretik a nők a szexben 18+
Ezt szeretik a nők a szexben 18+
Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet
Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet
Szerinted mi a megcsalás? – 5 pasi válaszolt
Szerinted mi a megcsalás? – 5 pasi válaszolt
4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért
4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.