intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexuális igényeink változnak

Szexuális igényeink változnak

Mi az, ami egymáshoz kapcsolja a nőt és a férfit akkor, amikor csak az egyik fél részéről merül fel az igény az intimitásra, a szexualitás megélésére? Miért lehet jelen egy amúgy jól működő kapcsolatban a hárítás?

Bizonyára emlékszel még arra, amikor friss volt a szerelmetek. Minden olyan magától értetődő és egyszerű volt. Semmit sem gondoltatok túl. Ha szexelni akartatok, azt tettétek, ha nem, akkor nem. Ebből nem volt vita, mert általában ki sem akartatok szállni az ágyból.

Az első fontos mérföldkő, az összeköltözés, ami kicsit (vagy akár nagyon) megváltoztatja az igényeket és az egymáshoz való hozzáállást. Már nemcsak az számít, hogy melyik fehérneműt vedd fel, hogy elkápráztasd a pasid, hanem az is fontossá válik, hogy a csekkeket miből fizetitek, mit fogtok enni holnap, és lesz-e kutyakaja. A mindennapok másfelé terelik a párokat, és ez sokszor rossz irányba befolyásolja a szexualitást.

A szükséglet ettől még fennáll, de a teljesítés már nem feltétlenül követi azt. A szexuális igényt az ember sokáig képes uralni, ám a feszültség, amit a szexuális aktus elmaradása okoz, más területekre nyomja rá a bélyegét. Ekkor kiabálhatsz a kedveseddel, türelmetlenebb vagy, de a stresszt is sokkal nehezebben dolgozod fel.

Ez persze egy sor problémát von maga után, amelyeknek a megoldására is időt és energiát kell szánni.

Ha már megy az együttélés, és a mindennapok rutinját sikerült összehangolni az egyéni és páros igényekkel, akkor jöhet a kapcsolat következő etapja, az a hullámvölgy, amely minden párkapcsolatot elér. Sokan azt mondják, hogy az első hét évnél következik be, ám ez nem támasztható alá semmivel. A hullámvölgy olyasmi, mint egy álomból felébredés. Ilyenkor mindkét fél húz egy vonalat, amely után minden megváltozik. Lehet, hogy jó irányba tolódnak a dolgok, és az is lehet, hogy a felek nem bírják már együtt tovább, és búcsút intenek egymásnak. Ebben az időszakban a szexualitás teljesen más köntösbe bújik. Előtérbe kerülnek az egók, azaz nem a másik lesz a legfontosabb, hanem mindkét fél saját igényeit helyezi első helyre. Vannak kapcsolatok, amelyek ezt a megpróbáltatást nem bírják ki, ám amelyek igen, azok többnyire megerősödve kerülnek ki ebből.

Ebből az időszakból következik, vagy ágazik el egy olyan időszak, amelyet a kényelem irányít. Sokaknál ez a kapcsolat végéig tarthat. Ilyenkor a szexualitás mellett fontos elemként jelenik meg a kényelem. Az egyéni kényelem és a páros kényelem is. Már nincsenek extrém helyszínek a szexuális együttlétekhez, nem rizikózik a pár, inkább biztosra mennek: marad a jó öreg hálószoba, többnyire este, éjszaka. A reggeli gyors menetek is ritkulnak (nehogy meghallják a gyerekek). Többször hallatszik a „Drágám, most fáj a fejem/fáradt vagyok/nincs nagyon kedvem” mondat.

Ilyenkor tapasztalható az, hogy valamelyik fél úgy érzi, nem elég neki, amit otthon kap, hiányzik az izgalom, neki mások az igényei. Félrelép, ahelyett, hogy a társával megbeszélné a dolgot.

A fenti kérdésre (Mi kapcsolja össze a férfit és a nőt, ha csak az egyik fél részéről merül fel az igény az intimitásra?) nehéz választ adni. A kapcsolat evolúciója folyamán változnak az igények. Az ideális együttélés az, amikor az igényeket sikerül közös nevezőre hozni, és mindketten elégedettek a kialakult helyzettel. Ám sokaknak ez nem sikerül és egyik vagy másik fél igényei sérülnek. Ezt azonban ki kell beszélni egymással, hogy lehessen javítani, változtatni a dolgokon. Mert változtatni sosem késő…

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Mit szeretnek a férfiak a szexben? (18+)
Mit szeretnek a férfiak a szexben? (18+)
A nagy Ő, az Egyetlen, a lelki társ – honnan tudod, hogy ő van melletted?
A nagy Ő, az Egyetlen, a lelki társ – honnan tudod, hogy ő van melletted?
3 tény, amit lehet, hogy nem tudtál az orgazmusról
3 tény, amit lehet, hogy nem tudtál az orgazmusról
Három lépés, háromféle szerelem az Igaziig
Három lépés, háromféle szerelem az Igaziig
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.