intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így kerüld el a hólyaghurutot szex után

Így kerüld el a hólyaghurutot szex után

Lehet, hogy neked is szembe kellett már nézned egy-egy intim együttlétet követően olyan tünetekkel, amelyek a hólyaghurutra, ismertebb nevén felfázásra emlékeztettek. Ezek a tünetek nem kellemesek, rossz közérzetet okoznak, akár fájdalmakkal is járhatnak. Van azonban egy-két tippünk, amelyekkel elkerülheted őket.

Lássuk, mi is az a hólyaghurut

A nők nagy része találkozik ezzel a problémával élete során legalább egyszer. A felfázás szexuális együttlétet követően is kialakulhat. Ez a válfaja főleg a fiatalabb korosztályt, vagyis a 19-25 év közötti nőket érinti leginkább. Az intenzíven élt szexuális élet magában hordozhatja annak kockázatát, hogy kialakulnak a hólyaghurut ismert tünetei. Ennek az esélye az együttlétek számával egyenesen arányos, vagyis minél többet szexelünk, annál valószínűbb, hogy a bakteriális fertőzés megjelenik.

De mi köze a szexnek a hólyaghuruthoz?

A női anatómia folytán a hüvelynyílás, a gát és a végbélnyílás nagyon közel van egymáshoz. Szex közben ez a három testtáj intenzíven érintett lehet. Emiatt előfordulhat, hogy fertőzést okozó baktériumok jutnak a húgycsőnyílásba, amelyek feljebb juthatnak a hólyagba, és itt gyulladást okozhatnak. Az aktus pedig segíti ezt a feljebb jutást.

Így előzheted meg a kellemetlen tüneteket

Szex előtt zuhanyozz le!

Az intim higiénia nagyon fontos már az együttlét előtt. Természetesen nemcsak neked érdemes erre figyelned, hanem a partnerednek is. A péniszen ugyanis fertőző baktériumok tapadhatnak meg, például a veszélyes E. coli.

Menj vécére aktus után!

A vizelet segít abban, hogy az esetlegesen támadó baktériumokat egyszerűen kimossa a húgyutakból még az előtt, hogy kialakulna a fertőzés. Ha a hólyagban vizelet van, és ott pang, a baktériumok hamar elszaporodnak.

Figyelj a hüvely érzékeny flórájának egyensúlyára!

A hólyaghurut okozói lehetnek azok a káros baktériumok, amelyek a hüvely flórájában élnek. A hüvely egészséges pH-ja savas, ezért érdemes erre nagyon ügyelned. Jó ötlet, ha óvszert használtok, ugyanis a sperma lúgos kémhatású. Ha pedig a hüvely pH-ja eltolódik, a baktériumok könnyebben elszaporodnak.

Amennyire lehet, légy monogám!

A szex után jelentkező hólyaghurut sokkal többször érinti azokat, akik gyakran váltogatják a partnerüket. Ha hajlamosabb vagy a fertőzésre, még jobban érdemes figyelned arra, hogy óvatos légy.

Ha megfertőződtél…

Előfordulhat, hogy mindent megteszel, és ennek ellenére a hólyaghurut mégis támad. Ebben az esetben az a legjobb, ha sok-sok folyadékot fogyasztasz, mert ez segít felhígítani a vizeletet. Ha gyakrabban tudsz pisilni, könnyebben gyógyulsz. Természetesen sok népi praktika és gyulladáscsökkentő gyógynövény is segítheti a fertőzés javulását. A legjobb azonban, ha orvoshoz fordulsz, így a legbiztosabb a mielőbbi teljes felépülés.

 

Ligeti Anna


Honnan tudhatod biztosan, hogy ez bizony szerelem?
Honnan tudhatod biztosan, hogy ez bizony szerelem?
Fájdalmas együttlétek
Fájdalmas együttlétek
Tedd, és ne tedd – Szex után
Tedd, és ne tedd – Szex után
„Kívánlak!” – Csak egy szó, ami mindent megváltoztat
„Kívánlak!” – Csak egy szó, ami mindent megváltoztat
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.