intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így kerüld el a hólyaghurutot szex után

Így kerüld el a hólyaghurutot szex után

Lehet, hogy neked is szembe kellett már nézned egy-egy intim együttlétet követően olyan tünetekkel, amelyek a hólyaghurutra, ismertebb nevén felfázásra emlékeztettek. Ezek a tünetek nem kellemesek, rossz közérzetet okoznak, akár fájdalmakkal is járhatnak. Van azonban egy-két tippünk, amelyekkel elkerülheted őket.

Lássuk, mi is az a hólyaghurut

A nők nagy része találkozik ezzel a problémával élete során legalább egyszer. A felfázás szexuális együttlétet követően is kialakulhat. Ez a válfaja főleg a fiatalabb korosztályt, vagyis a 19-25 év közötti nőket érinti leginkább. Az intenzíven élt szexuális élet magában hordozhatja annak kockázatát, hogy kialakulnak a hólyaghurut ismert tünetei. Ennek az esélye az együttlétek számával egyenesen arányos, vagyis minél többet szexelünk, annál valószínűbb, hogy a bakteriális fertőzés megjelenik.

De mi köze a szexnek a hólyaghuruthoz?

A női anatómia folytán a hüvelynyílás, a gát és a végbélnyílás nagyon közel van egymáshoz. Szex közben ez a három testtáj intenzíven érintett lehet. Emiatt előfordulhat, hogy fertőzést okozó baktériumok jutnak a húgycsőnyílásba, amelyek feljebb juthatnak a hólyagba, és itt gyulladást okozhatnak. Az aktus pedig segíti ezt a feljebb jutást.

Így előzheted meg a kellemetlen tüneteket

Szex előtt zuhanyozz le!

Az intim higiénia nagyon fontos már az együttlét előtt. Természetesen nemcsak neked érdemes erre figyelned, hanem a partnerednek is. A péniszen ugyanis fertőző baktériumok tapadhatnak meg, például a veszélyes E. coli.

Menj vécére aktus után!

A vizelet segít abban, hogy az esetlegesen támadó baktériumokat egyszerűen kimossa a húgyutakból még az előtt, hogy kialakulna a fertőzés. Ha a hólyagban vizelet van, és ott pang, a baktériumok hamar elszaporodnak.

Figyelj a hüvely érzékeny flórájának egyensúlyára!

A hólyaghurut okozói lehetnek azok a káros baktériumok, amelyek a hüvely flórájában élnek. A hüvely egészséges pH-ja savas, ezért érdemes erre nagyon ügyelned. Jó ötlet, ha óvszert használtok, ugyanis a sperma lúgos kémhatású. Ha pedig a hüvely pH-ja eltolódik, a baktériumok könnyebben elszaporodnak.

Amennyire lehet, légy monogám!

A szex után jelentkező hólyaghurut sokkal többször érinti azokat, akik gyakran váltogatják a partnerüket. Ha hajlamosabb vagy a fertőzésre, még jobban érdemes figyelned arra, hogy óvatos légy.

Ha megfertőződtél…

Előfordulhat, hogy mindent megteszel, és ennek ellenére a hólyaghurut mégis támad. Ebben az esetben az a legjobb, ha sok-sok folyadékot fogyasztasz, mert ez segít felhígítani a vizeletet. Ha gyakrabban tudsz pisilni, könnyebben gyógyulsz. Természetesen sok népi praktika és gyulladáscsökkentő gyógynövény is segítheti a fertőzés javulását. A legjobb azonban, ha orvoshoz fordulsz, így a legbiztosabb a mielőbbi teljes felépülés.

 

Ligeti Anna


A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél
A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél
„Azt mondta, az én hibám, hogy rossz a szex!”
„Azt mondta, az én hibám, hogy rossz a szex!”
5+1 egészséges érv a szex mellett
5+1 egészséges érv a szex mellett
Mi a szerelem?
Mi a szerelem?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.