intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Te hogyan védekezel? – A kérdésre 6 fiatal válaszolt

Te hogyan védekezel? – A kérdésre 6 fiatal válaszolt

Megdöbbentő tény, hogy a fiatalok közel 80%-a a megszakításos közösülést választja védekezésként, nagy részük pedig egyáltalán nem védekezik. Megkérdeztünk most három lányt és három fiút, hogy ők hogy vélekednek a fogamzásgátlás fontosságáról, és miként védekeznek a nem kívánt terhesség, valamint a szexuális úton terjedő betegségek ellen.

Manapság az egyik legmegbízhatóbb és legelterjedtebb fogamzásgátló módszer a tabletta. Emellett a gumi óvszer a másik legnépszerűbb. Lássuk, hogy hogyan védekezik az a 6 fiatal, aki válaszolt szerkesztőségünk kérdésére.

Andi (19) – gumi óvszer

„Úgy tizenegy éves lehettem, amikor megkérdeztem anyut, hogy mi az a szex. Nagyon nyíltan beszélt nekem róla, és minden kérdésemre válaszolt. Már évekkel később beszéltünk a fogamzásgátlásról, amikor nálam képbe került Peti, az első barátom. Ekkor 17 éves voltam. Anyuval mentem el nőgyógyászhoz is, aki tablettát akart felírni nekem, de úgy gondoltam, jobb választás a gumi óvszer. Ennél a módszernél maradtunk Petivel, és a mostani barátommal is megfelelő védekezési módszernek gondoljuk. Nagyon fontosnak tartom a betegségek elleni védekezést, erre pedig a kondom tökéletes választás.”

Dóri (18) – hormonális fogamzásgátló tabletta

„A fogamzásgátlás nagyon fontos dolog. Nem is tudom, hogy mit csinálnék, ha teherbe esnék. A nőgyógyászom javasolta a tablettát, amit jelenleg is szedek. 21 darab tabletta beszedése után 7 nap szünetet kell tartani, ekkor menstruálok. Mindig napra pontosan jön meg, nincsenek ingadozások, és kevésbé fájdalmas számomra az a néhány nap. Régebben mindig nagyon szenvedtem, ezért is fordultam nőgyógyászhoz. Az első javaslata a tabletta volt, így kipróbáltam. Hatásos volt, nem mellesleg pedig a nem kívánt terhesség ellen is nagyon hatásos módszer.”

Te hogyan védekezel? – A kérdésre 6 fiatal válaszolt

Hanna (20) – kettős módszer

„Egyszer sajnos elkaptam egy igen makacs fertőzést egy fiútól. Azóta nemcsak a fogamzásgátlásra figyelek oda nagyon, hanem arra is, hogy maximálisan védve legyek a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Nem akarok éveket áldozni az életemből arra, hogy féljek ezektől a fertőzésektől. Inkább a stresszmentes szeretkezést választom, tabletta és óvszer segítségével. Persze tisztában vagyok azzal, hogy az óvszer sem 100%-os, de ezzel tehetem a legtöbbet, ami tőlem telik.”

Áron (21) – megszakítás

„Nem tartok attól, hogy a megszakítás problémás lenne, még soha nem történt semmi egyik lánnyal sem. Kicsit nagy a felhajtás a fogamzásgátlás körül. Mégis mi történhet? Becsúszik egy baba… és? Fel kell nevelni, az akkor már mindkettőnk felelőssége. Természetesen nem baj, ha a lány fogamzásgátlót szed, de óvszert nem húzok, az biztos.”

Zoltán (19) – gumi óvszer

„Mindig van nálam óvszer. Szerintem ez egy pasinál alaptartozék. Akkor is fontos szerintem, ha az ember tartós kapcsolatban van valakivel, akkor pedig kötelező, ha csak vadászik. Sosem lehet tudni, hogy ki milyen betegséget hordoz, arról nem is beszélve, hogy egy kisbabát nagyon könnyű összehozni. Ez nekem nem fér bele, hiszen épp csak most kezdődött az életem. Szeretnék tudatosan gondolni a szexre, stressz nélkül átélni minden élvezetet. Ehhez viszont biztonság kell.”

Robi (20) – ez a csajok dolga

„A táskámban van egy-két óvszer arra az esetre, ha egyéjszakás csajjal jönnék össze. Akkor ugye nem lehetek biztos abban, hogy szed-e valamit, és abban sem, hogy nem hordoz-e valami nemi betegséget. Az a véleményem, hogy a fogamzásgátlás a csajok dolga. Ők tudják, hogy milyen tabletta kell, vagy valami más módszer. Én megteszem a magamét az óvszerrel, ha szükséges, de jobb, ha nem kell felhúzni. Ha tartós kapcsolatom van, akkor tuti, hogy a csajom szed tablettát. Olyankor biztos vagyok abban, hogy egészséges, én is az vagyok, így nem kell az óvszer.” 

Egy kapcsolatban, legyen az futó románc vagy tartós együttlét, a fogamzásgátlás nem lehet csak egyik fél feladata és felelőssége. Akkor tesztek meg mindent, ha közösen vállaljátok. Manapság már nagyon sokféle módszer elérhető, és bármelyik jobb annál, ha nem védekeztek. A legbiztosabb azonban a kettős védelem, azaz a hormonális fogamzásgátló tabletta és a gumi óvszer, főleg, ha friss kapcsolatról vagy egyéjszakás kalandról van szó. 

 
Ligeti Anna


Lehet jól vagy rosszul csókolni?
Lehet jól vagy rosszul csókolni?
Amikor a szerelem egy őrült száguldás, és amikor nem az
Amikor a szerelem egy őrült száguldás, és amikor nem az
Szűz vagy még?
Szűz vagy még?
Miért működik a kémia?
Miért működik a kémia?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.