intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Lehet felemelő, vagy épp lehangoló – Az első szexuális élmény

Lehet felemelő, vagy épp lehangoló – Az első szexuális élmény

Mindenki elképzeli az első szexuális élményt. Általában egy kis félelemmel vegyes heves izgalommal várja minden fiatal. A valóság azonban többnyire kicsit más, mint az álmok, a vágyak. Az első szexuális élmény ugyanis lehet igen érzelemdús, felemelő és meghitt, ugyanakkor rögzülhet fájdalmas kudarcként is. De vajon kell beszélni erről az élményről? Mikor? Hogyan? A sok-sok kérdésünkre szakértőnk, Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segített megtalálni a válaszokat. 

dr-hevesi-krisztina
    Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus

Kell beszélni a szexuális élményekről?

Nagyon nehéz ezekről beszélni, ha minden rendben volt, akkor azt gondolom nem is szükséges. Vannak dolgok, amiket nem lehet jól szavakban kifejezni, egy pillantás, egy ölelés lényegesen többet mond el.

Vannak olyan típusú emberek, akik szeretik szavakban is kifejezni az érzéseiket, ebben az esetben azt gondolom, nem kell visszatartani magunkat, de azért ne is legyen szószátyár a megnyilatkozás. 

Fontos viszont megjegyezni, hogy az első alkalom a lányok esetében csak ritkán lesz tökéletes, ez betudható az izgalomnak, a félelemnek és a tapasztalatlanságnak. Igaz, nem kell túldramatizálni sem az első együttlétet, mivel az igaz érzelmek feledtetik a kellemetlenségeket.

Aztán ahogy a páros összeszokik, feloldódik, egyre kellemesebb, egyre jobban megélt és átélt lesz a szexuális együttlét. Mindenképpen beszélni kell azonban az aktusról, ha a fájdalom a második-harmadik alkalomnál is igen erős. A beszélgetés semmi esetre se legyen vádló vagy számonkérő. Fontos megerősíteni a partnert, hogy nem hibázott, csak még nincsenek egymással kapcsolatosan megfelelő ismereteik. A lányoknak segíteniük kell abban, hogy a fiú megismerje a női testet, és a személyes vágyaikat is. 

Fiúknak is lehetnek problémáik az együttlét után?

A fiúk esetében már ritkábbak a problémák, hiszen nekik úgynevezett reflex-erekciójuk van, ezért előjátékra sincs annyira szükségük a szeretkezés technikai kivitelezéséhez. A probléma a fiúk esetében inkább az elvárásokkal szokott lenni. A mai fiatalok egy része a szexualitás tekintetében – sajnálatos módon – a pornófilmeken szocializálódik, ami azért nem a valóság. Tudni kell, hogy a filmekben a színészek szerepeket játszanak, a női hangok nem a valódi gyönyör jelzései. Az életben pedig hús-vér emberek szeretkeznek egymással, akik egyáltalán nem biztos, hogy olyan heves reakciók kíséretében jutnak el az orgazmusig.

Mit tehet a fiú, hogy a lányoknak is tökéletes legyen a szerelmeskedés?

Az előjáték rettentően fontos. Amíg a fiúnak elég a vizuális impulzus, addig a nőnek szüksége van simogatásra, az erogén zónák ingerlésére ahhoz, hogy a szexuális válaszreakciók megszülessenek és készen álljon a szeretkezésre. A lányoknál nem csak az előkészülethez kell több idő, hanem a lecsengéshez is. A szebbik nem jellemzően az aktus után még utójátékra is vágyik, mert ilyenkor teli van még élményekkel, érzésekkel, érzékenységgel. Amikor a férfi már legszívesebben elaludna, a lányok még bújnának, simogatást várnak és adnak.  Az előjáték elmaradása az esetek nagy százalékában fájdalmat okoz, ez a fiatal, még rendszeres szexuális életet nem élő lányok esetében pedig hatványozottabban jelentkezik. Amikor valóban adni szeretnénk a másiknak – életkortól függetlenül –, gyengédséggel és érintéssel minden esetben fel kell készíteni a lányt a szeretkezésre.


Haris Éva

 


Te hogy ismerkedtél meg a pasiddal? - Íme, 5 történet, ahol a nő kezdeményezett
Te hogy ismerkedtél meg a pasiddal? - Íme, 5 történet, ahol a nő kezdeményezett
A szex passzoljon, utána jöhet a többi
A szex passzoljon, utána jöhet a többi
Vérzés szex után – Teljesen normális is lehet, ezek az okai
Vérzés szex után – Teljesen normális is lehet, ezek az okai
Jön a Valentin-nap, turbózd fel a szerelmi életed 10 nap alatt!
Jön a Valentin-nap, turbózd fel a szerelmi életed 10 nap alatt!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.