intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A túl sok szex és a hólyaghurut

A túl sok szex és a hólyaghurut

A szex pozitív hatásairól rengeteget hallani. Kalóriát éget, jót tesz az immunrendszernek, depresszív tünetek ellen is kiváló, és még sorolhatnánk. Sajnos azonban a túlfűtött szexuális élet nemcsak pozitív hatásokkal, nemcsak kellemes percekkel ajándékozhat meg, hanem akár hólyaghurutot is okozhat.

A hólyaghurut, avagy a köznyelvben, felfázás a nők felét érinti életük folyamán legalább egyszer. Kellemetlen tünetekkel jár: sűrű vizelési inger, vizelés közben fájdalmat, égő, csípő érzést tapasztalhatsz. Sajnos mi, nők – anatómiai felépítésünk miatt – sokkal fogékonyabbak vagyunk a hólyaghurutra, mint a férfiak – 50-szer több nőt érint a betegség, mint férfit.

De mi köze a szexnek a felfázáshoz?

A felfázás kifejezés nem egészen helytálló, ugyanis a hólyaghurutot nem attól lehet megkapni, hogy valaki hideg helyen üldögél, és felfázik. Baktériumok, gombák és vírusok is okozhatják. Ezek alulról (a gát tájékáról, a végbél-nyílás környékéről vagy a hüvelyből) vagy a vérereken keresztül kerülhetnek a szervezetbe, hogy ott megfertőzzék a húgyhólyagot, a húgycsövet a húgyvezetéket vagy a veséket.

Mivel a hüvely felől is érkezhet a fertőzés, itt lép a képbe a szex. Régen (sőt még ma is) nászutas betegségnek is hívták a hólyaghurutot, ugyanis megfigyelhető volt, hogy fiatal nőknél jelentkezett, az első néhány, heves szexszel töltött nap után. A hüvelyflórát alkotó baktériumok bekerülnek a húgycsőbe, és a rövid szakaszon, hamar célhoz érve, megfertőzik a hólyagot. Ez gyorsan kialakítja a kellemetlen tüneteket, amelyek miatt a nászutas hölgy gyakran látogatja a mellékhelyiséget.

Amennyiben rövid idő alatt sok együttlét történik, annál jobban nő a betegség kialakulásának az esélye. A fertőzést a nő saját kórokozói váltják ki, tehát az a tévhit, miszerint a betegség azért alakul ki, mert a nő nem szokott még hozzá partnere baktériumflórájához, nem állja meg a helyét.

Hogyan lehet elkerülni?

Egy nászutat senki nem akar úgy eltölteni, hogy egyfolytában WC-re kell járnia, és nehezére esik a mozgás. Van néhány tippünk, hogyan kerülheted el a kellemetlen hólyaghurutot a nászút (vagy bármilyen, sok szexszel járó együttlét) során.

1.   Használjatok síkosítót

Ezzel elkerülhető, hogy a hüvely falán és a nemi szerv külső részén apró sérülések keletkezzenek. Ezek sajnos növelik a fertőzésveszélyt.

2.   Menj el pisilni aktus előtt és után

Ez megelőzi, hogy a baktériumok megtapadhassanak a húgycső, a húgyvezeték vagy a hólyag falán.

3.   Fordulj a természet patikájához

A tőzegáfonya kitűnő választás a húgyutak megóvására.

4.   Kérdezz az orvosodtól

Érdemes felkeresned urológust és nőgyógyászt is, ugyanis a hólyaghurut nőgyógyászati problémákkal is együtt járhat: folyás, kellemetlen alhasi fájdalom. Az orvos javasolhatja kis dózisú antibiotikum szedését a megelőzésre, így biztonságban indulhatsz neki az utazásnak.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, jó helyen jársz, csak kattintanod kell egyet online rendelésünkre, ahol felkészült szakembereink várnak.

 

Ligeti Anna


Tuningold fel a szexuális életed – szupergyorsan!
Tuningold fel a szexuális életed – szupergyorsan!
5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről
5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről
Menekülj, ha ilyen nővel hoz össze a sors! – 5 tulajdonság, ami nem tesz jót egy kapcsolatnak
Menekülj, ha ilyen nővel hoz össze a sors! – 5 tulajdonság, ami nem tesz jót egy kapcsolatnak
Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet
Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Vizer Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.