intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Irány a nőgyógyász! – 4 egyszerű dolog, amivel fordulj az orvosodhoz

Irány a nőgyógyász! – 4 egyszerű dolog, amivel fordulj az orvosodhoz

Egy 18 év feletti nőnek jó, ha van egy megbízható nőgyógyásza, akivel bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolatot ápol. Olyan orvos, akitől mersz kérdezni, nincsenek tabutémák. Az éves rákszűrés miatt mindenképpen meglátogatod, de akadnak olyan, hétköznapinak tűnő dolgok, amelyekkel nem feltétlenül nőgyógyászhoz fordulnál. Lássuk, mik azok az egyszerű problémák, amelyek miatt meg kell látogatnod az orvosod.

Irány a nőgyógyász! – 4 egyszerű dolog, amivel fordulj az orvosodhoz 

  1. A szüzesség elvesztése

Triviálisnak tűnik, de sajnos nem az. A szexuális élet kezdete tele van izgalommal, eddig fel nem térképezett területekkel, ugyanakkor veszélyeket is rejt magában. Fontos tehát, hogy mielőtt fejetlenül ugranál bele, meglátogasd a nőgyógyászod, akivel elbeszélgethetsz a felelős fogamzásgátlásról, a védekezés módszereiről. Emellett, természetesen elvégez néhány vizsgálatot is, amelyekből tisztában leszel a jelenlegi állapotoddal. Az orvos is ennek ismeretében tud majd tanácsokat adni.

  1. Refluxhoz hasonló tünetek – puffadás

A haspuffadás nagyon kellemetlen dolog, sok embert érint. A nők általában a súlytöbblet miatt aggódnak ilyenkor, pedig akár teljesen más is állhat a háttérben mint reflux vagy valamilyen gyomorpanasz. A puffadás lehet akár egy nagyméretű ciszta, amely a méhen vagy a petefészkeken növekszik. Emiatt érdemes felkeresni a nőgyógyászt, ha a haspuffadás nem akar elmúlni.

A jobb félni mint megijedni elve ilyenkor érvényesül igazán. A dolog ugyanis egy egyszerű ultrahangos vizsgálattal kideríthető. Amennyiben az eredmény nőgyógyászati szempontból megnyugtató, de a puffadás még mindig fennáll, akkor el kell menned a háziorvosodhoz, aki megírja a megfelelő beutalót a gasztroenterológushoz, vagy más szakorvoshoz.


  1. Mellproblémák – feszülés, érzékenység, fájdalom

Egyes nőknél a menstruációs ciklus része az, hogy görcsöl a hasuk, fáj a derekuk, hátuk, esetleg sokkal érzékenyebbé válnak az emlők, ha megtapintják őket. Ezek mind-mind normális tünetek lehetnek. Ám az, ha az életed más időszakaiban is előjön a mellfeszülés, esetleg fájdalom, és esetleg még erősödik is, feltétlenül nőgyógyászhoz kell fordulnod!

A nőgyógyász tapintásos vizsgálattal és ultrahanggal is ellenőrizheti a melleidet, és mindenképp megoldási javaslatokkal áll elő. Fontos kideríteni, hogy mi áll a háttérben, mert lehet akár valamilyen komolyabb probléma is.

A mellek érzékennyé válhatnak például attól, ha a szervezetedben megnövekszik az ösztrogén szintje. Ez a hormon többek között akkor teng túl a női szervezetben, ha esetleg ciszta van a petefészkeken. Természetesen a megnövekedett hormonszintnek nem kötelező velejárója a ciszta, de számolni kell ezzel az eshetőséggel is.

  1. Fogamzásgátlás

A világ legegyszerűbb dolgának tűnik, ám mégsem az. Manapság már rengeteg féle módszer közül lehet választani, és jól teszed, ha az ezzel kapcsolatos döntést szakemberre bízod. A fogamzásgátlás ugyanis nagyon fontos, hosszú távú elhatározás kell, hogy legyen. Mivel már személyre szabott is lehet, feltétlenül konzultálj az orvosoddal, hogy a számodra legmegfelelőbb módszert sikerüljön megtalálni. Fogamzásgátló tablettát kizárólag nőgyógyász szakorvos írhat fel, így eszedbe se jusson a neten vásárolni ilyesmit, mert komoly egészségügyi problémád adódhat belőle.

Tarjáni Rita


Ha a szex fáj
Ha a szex fáj
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
Az övé akartam lenni... Megbántam! – Linda története
Az övé akartam lenni... Megbántam! – Linda története
Nős férfi a szerelmem
Nős férfi a szerelmem
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.