intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

De miért vagy még mindig vele?

De miért vagy még mindig vele?

Ezt a kérdést sokszor hallottam már. Furcsa, mert erre senki sem tud igazán válaszolni, ugyanis, amikor beleszeretsz a férfiba, nem igazán mérlegeled, mit kéne tenned, a dolgok csak történnek. Akkor is így van ez, ha a szerelmed folyton olyan dolgokat tesz, amelyekkel fájdalmat okoz neked.

 De miért vagy még mindig vele?

Nemrégiben egy baráti összejövetelen tanúja voltam egy nagyon taszító jelenetnek: a férfi kiabált a feleségével, mert az az asztalon felborult egy pohár sör, ami a férfi nadrágjára folyt. Nem a nő öntötte ki, valahogy megborult, és kiömlött, a férfi pedig azonnal válogatott kifejezések kíséretében, ordítani kezdett a nővel. Őt okolta ugyanis a balesetért.

Nem tudtam mire vélni az egészet. Olyan mérhetetlen düh borított el menten, hogy egy kanál vízben meg tudtam volna fojtani a pasit. A nő szemében szégyennel vegyes bánat ült, ami nem szorult magyarázatra egyáltalán. Persze a fejemben egyből megfordult a kérdés: mit keres ez a nő még mindig ezzel az őrülttel?

A magyarázat nagyon nehéz, hiszen én nem vagyok ebben a kapcsolatban (szerencsére). Sokszor, ha megkérdezel valakit, aki hasonló helyzetben él, nem tud magyarázatot adni arra, miért hagyja, hogy ez megtörténhessen.

Ha te is voltál ilyen szituációban, biztos érezted azt a fura nyomást a mellkasodon, és úgy belül, mélyen tudtad, hogy ez nem oké, nem szabadna így viselkednie veled senkinek. A bántó kapcsolatokat nagyon nehéz felismerni, mert a bántás rendszerint nem fizikai erőszak, hanem valamilyen verbális, vagy lelki terror. Sokszor nem a nyilvánosság előtt történik meg, hanem az otthon magányában, ahol a bántalmazott fél nem tud segítséget kérni. Legtöbbször már annyira fél, hogy magának is hazudik, hogy ez így normális, és beletörődik abba, hogy így is marad.

Vannak egyértelmű jelzések, amelyek arra utalnak, hogy bántalmazott vagy egy kapcsolatban

  1. Nem lehet én-időd bűntudat nélkül

Gondolni sem mersz arra, hogy az együtt tölthető időt felcseréld egy-egy barátnős estére? Mindig a pasid az első, soha nem gondolsz magadra? Vagy egyszerűen csak nem mersz? Félsz, hogy mi fog történni, ha elmész otthonról akkor, amikor ő épp veled akar lenni. Tudnod kell, hogy ez így nincs rendben. Már eleve az is baj, ha félelem van benned, de az még rosszabb, ha a pasid reakciójától félsz.

  1. Mások előtt mindig te vagy a rossz

Amikor társaságban vagytok, folyton kritizál, netán kinevet, pellengérre állít? Akkor biztos, hogy valami nincs rendben. A mások előtti megalázás az egyik legrosszabb, amit egy kapcsolatban elszenvedhetsz. Sürgősen beszéld meg vele, hogy ez neked nem fér bele, ha pedig nem javul a helyzet, akkor lépned kell – az ellenkező irányba.

  1. Mindig te vagy a hibás

A cikk elején felhozott példám teljes mértékben ide illik. Ha kiömlik a sör, azért is, ha nem jön a busz, azért is, ha sótlan az étel az étteremben, azért is te vagy a hibás. Minden olyasmiért, amiről végül is nem tehetsz, rajtatok kívül álló dolog. Már semmit sem mersz csinálni, nehogy az is baj legyen. Ez nem nevezhető szeretetteljes kapcsolatnak, azonnal beszélnetek kell!

Ha ez a három dolog, vagy akár csak az egyik jelen van a párkapcsolatodban, az biztosan nem jó jel. Mindenre van megoldás. Vagy változik valami, vagy el kell döntened, hogy mit szeretnél. Az biztosan nem jó választás, ha egy ilyen helyzetben benne maradsz.

Tarjáni Rita


6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz
6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz
A szex valóságos csoda – Párok meséltek róla, ők hogyan szeretik
A szex valóságos csoda – Párok meséltek róla, ők hogyan szeretik
Légy mindenhol egészséges
Légy mindenhol egészséges
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van?
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.